Του Βαγγέλη Γκιάτα

Ξεκίνησαν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Θεοδώρων οι οποίοι είναι και οι προστάτες άγιοι της Μονής , καθώς σ΄ αυτούς είναι αφιερωμένο τόσο το παλιό όσο και το νέο καθολικό της .

Ιδιαίτερη ευλογία περιμένει τους πιστούς αυτές τις ημέρες θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την Τιμία ΚΑΡΑ του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, η οποία φυλάσσεται στην Ι. Μονή του Μεγάλου Μετεώρου, και κατά το  εορταστικό τριήμερo θα είναι  στην εορτάζουσα Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων.

Έτσι σήμερα   το απόγευμα στο Μοναστήρι τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο μητροπολίτης «ΣΤΑΓΩΝ και ΜΕΤΕΩΡΩΝ» κ.κ. Θεόκλητος.

Στην  συνέχεια τελέστηκε η ακολουθία της Α΄ στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου και θείο κήρυγμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κκ. Θεόκλητου.

Οι σημερινές  εκδηλώσεις έκλεισαν με την παράκληση προς τους Αγίους .

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε πλήθος προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή καθώς το μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα μοναστήρια συνεχίζοντας μια παράδοση από το απώτερο παρελθόν όπως σημειώνεται σε πολλές ιστορικές αναφορές .

Ο  Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος  αναφέρθηκε στους δύο Αγίους Προστάτες της Μονής που με την πίστη τους και τον αγώνα τους αποτελούν παράδειγμα χριστιανικής ομολογίας και ορθής πίστης .

Επίσης αναφέρθηκε στην νέα εποχή που διάγει η Μονή των Αγίων Θεοδώρων και στο πνευματικό και κοινωνικό έργο που πραγματοποιεί η αδελφότητά της για τα μέλη της οποίας μίλησε με θερμά λόγια .

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 Μαρτίου

Α΄Στις 5 το πρωί θα τελεστεί η πρώτη Θ. Λειτουργία .

Β΄Στις 7. 30 Όρθρος, και πανηγυρική Θ. Λειτουργία, υπό του   Σεβασμιωτάτου    Μητροπολιτου  Σταγών και Μετεώρων  κ. Θεοκλήτου.

Γ΄     Στις 5.00 μ.μ. θα ψαλεί ο  Εσπερινός του Σαββάτου .

17  ΜΑΡΤΙΟΥ   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Α΄ Στις 7.30 το πρωί   ο Όρθρος και   Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου.  . Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας στο προαύλιο της Μονής θα τελεστεί αρτοκλασία και θα διαβαστούν τα Κόλλυβα ( ύψωμα )  των Αγίων.

Β΄Στις 5.00 το απόγευμα θα γίνει Κατανυκτικός Εσπερινός και κλείσιμο του τριημέρου.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.