• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 8 Ιουλίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Το “φιλειρηνικό” Ισλάμ και η κοινότητα Αχμαντίγια

20 Ιουνίου 2017
in Αιρέσεις, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Το “φιλειρηνικό” Ισλάμ και η κοινότητα Αχμαντίγια
Share on FacebookShare on Twitter

Εν Πειραιεί τη 19η Ιουνίου 2017

Όπως έχουμε τονίσει σε παλαιότερες ανακοινώσεις μας, ο ραγδαίως εξελισσόμενος θρησκευτικός συγκρητισμός, τον οποίο προωθεί ο Οικουμενισμός και οι σκοτεινές δυνάμεις της Νέας Εποχής δημιουργούν νέα θρησκευτικά μορφώματα, με στοιχεία των ήδη υπαρχόντων θρησκειών και πίστεων, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία της εφιαλτικής πανθρησκείας, της θρησκείας του Αντιχρίστου, η οποία θα είναι ένα δαιμονικό συμπίλημα των «θετικών» στοιχείων όλων των θρησκειών!

Παράλληλα με το ρεύμα του θρησκευτικού συγκρητισμού παρατηρείται στην εποχή μας μια πρωτοφανής αναζωπύρωση του Ισλαμισμού, αλλά και μια επικίνδυνη επεκτατική πορεία και διείσδυση του Ισλάμ στη Δύση, το οποίο φιλοδοξεί να κυριαρχήσει σ’ όλο την Ευρώπη και την Αμερική. Ένα πλήθος μουσουλμανικών οργανώσεων εργάζεται εντατικά αυτή τη στιγμή σ’ όλη την γηραιά ήπειρο, και προπαγανδίζει συστηματικά το Ισλάμ, το οποίο προσπαθεί να ωραιοποιήσει και να το παρουσιάσει ως δήθεν φιλειρηνικό. Προσπαθεί να πείσει τους δυτικούς ότι το Ισλάμ δήθεν εργάζεται για την παγκόσμια ειρήνη, η οποία είναι και το μεγάλο ζητούμενο της εποχής μας. Να «φορτώσει» τα φρικώδη εγκλήματα των συγχρόνων σφαγέων της ανθρωπότητας ισλαμιστών, σε δήθεν παρερμηνείες του Ισλάμ. Ωστόσο τα διδάγματα του Κορανίου είναι τόσο σαφή, που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Ο Ορθόδοξος ελληνικός λαός, όπως και οι άλλοι Βαλκανικοί ορθόδοξοι λαοί, έχουν βιώσει πολύ καλά το «φιλειρηνικό» και «ανθρωπιστικό» Ισλάμ, τα διδάγματα του Κορανίου και το νόμο της Σαρία, για μισή σχεδόν χιλιετία, με τις εκατόμβες των νεκρών και τις χιλιάδες θυσίες των Νεομαρτύρων. Την «ειρήνη», την «ανθρωπιά» και το «σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τα οποία απορρέουν από τις αρχές της ισλαμικής θρησκείας, βιώνουν στις μέρες μας εκατομμύρια χριστιανοί σε όλο τον κόσμο, ως φρίκη, όλεθρο και καταστροφή, πέραν πάσης λογικής, από τους «στρατιώτες του Αλλάχ»!

Αφορμή για την παρούσα ανακοίνωσή μας πήραμε από δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» (φύλλο 12-4-2017 όχι τυχαία την Μ. Τετάρτη), με τίτλο: «ΕΚΣΤΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΧΜΑΝΤΙΓΙΑ». Πρόκειται για συνέντευξη στον δημοσιογράφο κ. Φώτη Κουτσαμπάρη του ιμάμη και προέδρου της μουσουλμανικής κοινότηταςΑχμαντίγια Ελλάδας Atta – Ul Naseer. Αφορμή επίσης πήραμε και από τη διανομή σχετικού εντύπου της ισλαμικής αυτής οργάνωσης στο λεκανοπέδιο της Αττικής και σε άλλα μέρη της Ελλάδος.

Αλλά ας δούμε κατ’ αρχήν τι είναι η κοινότητα Αχμαντίγια, όπως αναφέρεται στην διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia: «Οι Αχμαντίγια είναι τα μέλη μιας νεότερης και πιο δραστήριας μουσουλμανικήςθρησκευτικής ομάδας (αίρεσης), τα μέλη της οποίας ακολουθούν τη διδασκαλία του Ινδού μουσουλμάνου Μιρζά Γκουλάμ Αχμάντ ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι προφήτης και υιοθέτησε κάποιες από τις απόψεις του Ινδού μουσουλμάνου νεωτεριστή Σαγίντ Αχμάντ Χαν. Ο Γκουλάμ Αχμάντ έζησε στα τέλη του 19ου αιώνα. Οι Αχμαντίγια δραστηριοποιούνται μέσω της προπαγάνδας και των μεταφράσεων τουΚορανίου σε ευρωπαϊκές γλώσσες. Ο Γκουλάμ Αχμάντ προσπάθησε να συνθέσει όλες τις θρησκείες του κόσμου υπό το Ισλάμ. Ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος αποτελούσε σύγχρονη έκφανση του Μωάμεθ, του Ιησού στηΔευτέρα Παρουσία του και του Κρίσνα των Ινδουιστών». Με άλλα λόγια έχουμε να κάνουμε με «αιρετική» ομάδα του Ισλαμισμού, η οποία ενέχει επίσης συγκρητιστικά στοιχεία από άλλες θρησκείες και παραδόσεις. Από τα έντυπα και τη συνέντευξη φαίνεται καθαρά πως η εν λόγω οργάνωση προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από το εξτρεμιστικό «κλίμα» του Ισλάμ και να παρουσιάσει προς τα έξω ένα φιλειρηνικό πρόσωπο. Να δείξει ένα άλλο Ισλάμ από αυτό που γνωρίζει ο κόσμος εδώ και 13 αιώνες, ότι δήθεν είναι«θρησκεία, αγάπης για όλους και μίσους για κανέναν», όπως αναγράφει το φυλλάδιο, που μοιράζεται στους δρόμους.

Ο συντάκτης δημοσιογράφος αρχίζει τη συνέντευξη με τον κ. Atta – UlNaseer, με την είδηση ότι «Στη διανομή 12.000 ενημερωτικών φυλλαδίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προχώρησαν εννέα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας Αχμαντίγια Ελλάδας στο πλαίσιο της εκστρατείας “Αγάπη για όλους, μίσος για κανέναν”. Η εκστρατεία, που έχει στόχο τη διάδοση του μηνύματος της αγάπης και της ειρήνης ανεξαρτήτως θρησκειών, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2015 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Στη Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη φορά που γίνεται διανομή, η οποία ξεκίνησε από την προηγούμενη Παρασκευή και διήρκησε τρεις ημέρες, ενώ η πρώτη οργανώθηκε στα τέλη του Μάρτη».

Στη συνέχεια, έδωσε τον λόγο στον ιμάμη, ο οποίος δήλωσε: «Ο στόχος αυτής της δράσης είναι να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά με την άρση των παρεξηγήσεων που έχουν για το Ισλάμ. Δυστυχώς οι πράξεις ορισμένων τρομοκρατικών οργανώσεων θεωρούνται ως οι πράξεις όλων των μουσουλμάνων. Αυτό είναι εντελώς παράλογο. Λόγου χάρη δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε το Χριστιανισμό, αν ένας Χριστιανός κάνει κακές πράξεις, ή δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε την Ελλάδα, αν ένας Έλληνας διαπράξει μία κακή πράξη». Εδώ βλέπουμε μια ξεκάθαρη προσπάθεια του μουσουλμάνου ιμάμη να «θολώσει τα νερά», να παρουσιάσει το Ισλάμ ως «παρεξηγημένη θρησκεία», ότι οι φοβερές τρομοκρατικές επιθέσεις γίνονται «από κάποιες μουσουλμανικές οργανώσεις και πως δεν ευθύνονται όλοι οι μουσουλμάνοι γι’ αυτές».Σαφώς και δεν ευθύνονται όλοι οι μουσουλμάνοι για ό, τι κάνουν οι τρομοκράτες ισλαμιστές, στο όνομα και κατ’ εντολήν του Αλλάχ. Και για να στηρίξει τον ισχυρισμό του φέρνει το παράδειγμα πως όταν κάποιος χριστιανός κάμει κακές πράξεις δεν ευθύνεται ο Χριστιανισμός. Αλλά εδώ πρόκειται για παραπλάνηση. Ο κακός χριστιανός που κάνει την κακή πράξη την κάνει από δική του παρόρμηση, διότι πουθενά στην χριστιανική διδασκαλία δεν μπορεί να στηριχθεί η διάπραξη του κακού. Αντίθετα στο Ισλάμ, ο «Ιερός Πόλεμος» και οι θηριωδίες υπαγορεύονται από το Κοράνιο και την «Χαντίθ», την Ιερά Παράδοση του Ισλάμ, κάτι που αποσιωπά ο ιμάμης!

Παραθέτουμε σχετικά χωρία από το Κοράνιο, τα οποία σαφέστατα εξωθούν σε πράξεις φανατισμού, βιαιοπραγιών και φόνων και τα οποία είναι αδιανόητα για την Αγία Γραφή και τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας: «Και να πολεμάτε για χάρη του Αλλάχ όσους σας πολεμούν, αλλά μην ξεπερνάτε τα όρια, γιατί ο Αλλάχ δεν αγαπά τους παραβάτες» (Κοράνι 2:190). «Πολεμάτε τους ώσπου να μην σας καταδιώξουν στην ειδωλολατρία και να υπερισχύσει η Πίστη στον Αλλάχ. Αν όμως σταματήσουν τη δράση τους, τότε μην κάνετε πόλεμο παρά ενάντια στους αδίκους» (Κοράνι 2:193). «Σκοτώστε τους εχθρούς σας όπου τους βρίσκετε. Διώξτε τους από το φως από όπου σας έδιωξαν. Ο κίνδυνος να αλλάξετε θρησκεία είναι χειρότερος από τον φόνο. Μην τους πολεμάτε καθόλου κοντά στο τέμενος Χαράμ, εκτός αν σας προκαλέσουν. Αν σας επιτεθούν κολυμπήστε μέσα στο αίμα τους. Αυτή είναι η ανταμοιβή που οφείλεται στους απίστους» (Αγελάδα, σούρα 187).«Και όταν οι απαγορευμένοι μήνες έχουν περάσει, τότε (πολεμάτε και) σκοτώνετε τους ειδωλολάτρες οπουδήποτε κι αν τους βρείτε, και συλλάβετέ τους και πολιορκείστε τους και στήστε τους παγίδες με κάθε (πολεμικό) στρατήγημα. Αν όμως μετανιώσουν και διατηρήσουν την τακτική προσευχή κι εφαρμόσουν (τακτική) ελεημοσύνη, τότε αφήστε τους ελεύθερους. Γιατί ο Αλλάχ είναι Πολυεύσπλαχνος, Πολυεπιεικής»(Κοράνιο, 9:5). Όπως εύστοχα παρατηρεί σύγχρονος ερευνητής του Ισλάμ:«Έχουμε δηλαδή στο Κοράνιο, έτσι τον φαντάσθηκε ο Μωάμεθ, ένα δικό του πανίσχυρο Άρη, κατ’ απομίμηση του ελληνικού θεού του πολέμου, ο οποίος θέλει να επιβάλλει σ’ όλο τον κόσμο τη …μωαμεθανική τάξη! Οι ‘πιστοί’ μπορούν να σφάζουν, να λεηλατούν τους πάντας από κάθε είδος περιουσίας, μόνο και μόνο γιατί αυτά ανήκουν στους ‘απίστους’, τους μη μουσουλμάνους. Και αυτό το… ‘θεάρεστο’ έργο οι πιστοί του Ισλάμ μπορούν να το εργάζονται με απόλυτα ήσυχη συνείδηση, αφού ο Αλλάχ, ο θεός του Μωάμεθ, τους υπόσχεται ανεπιφύλακτα την συνδρομή του… Αν όλα αυτά δεν είναι σκέτος ‘φασισμός’, τι άλλο μπορεί να είναι; Και όμως το Κοράνιο επιμένει, απευθυνόμενο στους λαούς της Βίβλου, δηλαδή τους Ιουδαίους και τους Χριστιανούς: ‘Σας ήρθε ο Απόστολός μας (…) τώρα απ’ τον Αλλάχ φως, (ο Μουχάμμαντ), κι’ ένα ξεκάθαρο Βιβλίο, (το Κοράνιο), που μ’ αυτό ο Αλλάχ καθοδηγεί όλους, όσοι εκλιπαρούν την ευχαρίστησή Του, στην ειρήνη, (κι ασφάλεια), και τους οδηγεί με την θέλησή Του απ’ το σκοτάδι στο φως- τους οδηγεί σ’ ένα ίσιο μονοπάτι». (Στάδιο 5, το τραπέζι, εδαφ. 15,16). Αυτούς τους αχαλίνωτους διθυράμβους, αυτά τα ληρολογήματα τα καταπίνουν αμάσητα και σήμερα, καθώς μπαίνουμε στον 21ο αιώνα μ .Χ. εκατομμύρια άνθρωποι, δυστυχώς και μορφωμένοι, αλλά και …αρκετοί που μορφώθηκαν με την  δυτική κουλτούρα».[1]

 Διαβάζουμε στα διάφορα ιστολόγια ερμηνείες από ισλαμιστές «θεολόγους», ότι η εξώθηση σε πόλεμο και μάλιστα με βιαιοπραγίες, επιτάσσει το Κοράνιο να γίνεται «υπό προϋποθέσεις». Αλλά ποιες είναι αυτές; Η πλήρης υποταγή στο Ισλάμ! Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τα ανωτέρω χωρία. Ισχυρίζονται πως υπάρχουν πολλά άλλα χωρία, με τα οποία ο Αλλάχ φαίνεται επιεικής και πολυεύσπλαχνος. Βεβαίως και υπάρχουν, αλλά αυτά δεν αναιρούν εκείνα, που μνημονεύσαμε προηγουμένως, τα οποίαεξωθούν σε πράξεις βίας. Σε αυτά πάνω στηρίζονται οι φανατικοί μουσουλμάνοι, τα οποία, σύμφωνα με την διδασκαλία του Ισλάμ, αποτελούν«θεόπνευστα λόγια», μέρος του περιεχομένου του «Ιερού» Κορανίου, το οποίο είναι ο «αιώνιος λόγος του Αλλάχ», βιβλίο άναρχο και αιώνιο, όπως ο Αλλάχ και ως εκ τούτου υποχρέωση τήρησής τους του συνεπούς μουσουλμάνου!

Σαφής είναι η άποψη ενός σημαντικού Άραβα φιλοσόφου, του Άδωνη (κατά κόσμον Αλί Αχμάντ Σαΐντ Ασμπάρ, (επί χρόνια υποψήφιο για το βραβείο Νομπέλ), ο οποίος σαφέστατα «θεωρεί πως η βία είναι εγγενής στο Ισλάμ και έχει τις ρίζες της στο Κοράνι, το οποίο και αποκωδικοποιεί και αναλύει με σπάνια νηφαλιότητα και τόλμη: “Από τα 3.000 χωρία του Κορανίου, 518 αναφέρονται στην τιμωρία και η Κόλαση αναφέρεται 8 φορές”. Και φυσικά η “τιμωρίες” αυτές είναι “ενδοκοσμικές”! Σε άλλο σημείο επισημαίνει πως “Ελπίζω το ISIS να είναι η τελευταία κραυγή του βίαιου, μισαλλόδοξου Ισλάμ. Σαν ένα κερί, που λίγο πριν σβήσει, έχει μιαν αναλαμπή. Σήμερα οι Αραβες αλληλοτρώγονται και αλληλοεξοντώνονται, ταπεινώνονται αμοιβαία… Το ISIS εξολοθρεύει σιίτες, γιαζιδίτες, σουνίτες… Πρόκειται για τέλμα”».(http://www.kathimerini.gr/869206/article/politismos/vivlio/anatrixiastikhetymha).

Στη συνέχεια ο ιμάμης πρόσθεσε: «Οι ιμάμηδες που ζούνε στην Ελλάδα θα ήθελα να καταδικάσουν την τελευταία επίθεση σε Χριστιανούς Κόπτες στην Αίγυπτο. Ήταν μία επίθεση στην ανθρωπότητα. Οι άνθρωποι αυτοί που επιτέθηκαν αποκαλούν τους εαυτούς τους Μουσουλμάνους, αλλά οι ενέργειές τους είναι αντίθετες με τις διδασκαλίες του Ισλάμ». Ο ίδιος θα το ήθελε, αλλά οι ιμάμηδες δεν το έκαναν! Και δεν το έκαναν, διότι θεωρούν προφανώς τον εξτρεμισμό και τις θηριωδίες των μουσουλμάνων εξτρεμιστών ως «θεάρεστη πράξη»! Αυτοί που αιματοκύλησαν επανειλημμένως τους χριστιανούς Κόπτες στην Αίγυπτο, θεωρούν τους εαυτούς τους «καλούς» μουσουλμάνους, διότι δεν έπραξαν κάτι αντίθετο από τις επιταγές του Κορανίου! Ότι σύμφωνα με τα διδάγματα του Κορανίου και της ισλαμικής παράδοσης, όποιος σκοτώσει απίστους, «σβήνουν» οι όποιες αμαρτίες του και όταν σκοτωθεί από «απίστους», ή αυτοκτονήσει σκοτώνοντας ως «καμικάζι» «απίστους», εισέρχεται αυθημερόν στον «παράδεισο», όπου τον περιμένουν υλικές απολαύσεις και οι «72 αιώνιες παρθένες»!

Παρά κάτω δήλωσε: «Κάθε θρησκεία διδάσκει δύο πράγματα, την αγάπη για το Θεό και την αγάπη για τη δημιουργία του Θεού. Κάθε θρησκευτικό πρόσωπο που διδάσκει διαφορετικά προδίδει τον Θεό. Οι φανατικοί έχουν στόχο να δημιουργήσουν απόσταση μεταξύ των ανθρώπων. Θέλουν να μας χωρίζουν, αλλά εμείς δεν θα τους αφήσουμε να πετύχουν. Η προσπάθειά μας θα ενώσει τους ανθρώπους όλων των θρησκειών ή τους άθρησκους στην πλατφόρμα της ανθρωπότητας με αμοιβαίο σεβασμό, για να έχουν ένα ειρηνικό μέλλον για τα παιδιά μας».Κατ’ αρχήν, δεν διδάσκει κάθε θρησκεία «την αγάπη για τη δημιουργία του Θεού», διότι υπάρχουν θρησκείες, οι οποίες καλλιεργούν μίση για όσους δεν ανήκουν σε αυτές. Μερικές τους εξομοιώνουν με τα ζώα! Δεχόμαστε την άποψη του ότι έτσι δημιουργείται απόσταση και διαχωρισμοί μεταξύ των ανθρώπων. Μόνο που μας βρίσκει αντίθετους ο οραματισμός του ιμάμη να εξάρει την προσπάθειά του να «ενώσει τους ανθρώπους όλων των θρησκειών ή τους άθρησκους στην πλατφόρμα της ανθρωπότητας με αμοιβαίο σεβασμό, για να έχουν ένα ειρηνικό μέλλον για τα παιδιά μας».Είναι μια ξεκάθαρη οικουμενιστική θέση και επιδίωξη, η οποία καλλιεργεί το πανθρησκειακό όραμα και το οποίο θα φέρει όχι την ειρήνη, αλλά την πλήρη ισοπέδωση και καταδυνάστευση των ανθρώπων και των λαών.

Κλείνοντας το σχόλιό μας θέλουμε να τονίσουμε για πολλοστή φορά πως την πολυπόθητη ειρήνη στον κόσμο δεν θα τη φέρει καμιά θρησκεία, ή καμιά ένωση θρησκειών, αλλά η ένσαρκη Ειρήνη, ο Άρχων της Ειρήνης, ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός. Στις σημερινές τραγικές ημέρες μας, όπου το φάσμα του τρίτου παγκοσμίου πολέμου πλανάται πάνω από την οικουμένη και χιλιάδες αθώοι σφαγιάζονται, κατακρεουργούνται και βασανίζονται από βέβηλα χέρια «εκλεκτών του Θεού», o όποιος Θεός, που «επιτάσσει» την βία, τον πόλεμο και τον όλεθρο δε μπορεί να είναι Θεός, αλλά αντίδικος του Θεού. Θα παρακαλούσαμε λοιπόν τον ιμάμη  Atta – Ul Naseer , ο οποίος, απ’ ότι φαίνεται ποθεί την ειρήνη, να προβληματιστεί και να ψάξει καλλίτερα τα ισλαμικά στοιχεία της θρησκευτικής του κοινότητας και να αποφανθεί αν αυτά μπορούν να αποτελέσουν θεμέλιο για την ειρήνη του κόσμου. Αν ο (έστω υπό προϋποθέσεις) «Ιερός Πόλεμος», που επιτάσσει το Κοράνιο, μπορεί να γίνει παράγων ειρήνης ή μια ακόμη ολέθρια ανάφλεξη στην σπαρασσόμενη ανθρωπότητα!

Εκ του Γραφείου επί τω Αιρέσεων και των Παραθρησκειών της Ι.Μ. Πειραιώς

[1]Νικολάου Βασιλειάδη, «Ορθοδοξία Ισλάμ και Πολιτισμός» , Εκδ. Θεολόγων ο «Σωτήρ», Αθήναι 2007, σελ.225.

Πρόσφατα Άρθρα

Μεγαλειώδης λιτανεία στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως
Συνοπτικός

Ο παπα-Σεραφείμ βάζει «κόκκινη κάρτα» στους πολιτικούς για το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας

8 Ιουλίου 2025

Την επόμενη της κατακραυγής που ξεσήκωσε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Άγιον Όρος, ήρθε η φωνή ενός θαρραλέου παπά να...

Read more
Τιμώντας τον Άγιο Προκόπιο στην Πορτίτσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Τιμώντας τον Άγιο Προκόπιο στην Πορτίτσα

8 Ιουλίου 2025

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου στην Τοπική Κοινότητα Πορτίτσας, όπου πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε με ευλάβεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Read more
Η εορτή της Αγίας Κυριακής στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Αγίας Κυριακής στην Κέρκυρα

8 Ιουλίου 2025

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, εόρτασε τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής της αθληφόρου στην...

Read more
Ο Άγιος ένδοξος Μεγαλομάρτυρας Προκόπιος (+ 8 Ιουλίου)
Πνευματικές Διδαχές

Ο Άγιος ένδοξος Μεγαλομάρτυρας Προκόπιος (+ 8 Ιουλίου)

8 Ιουλίου 2025

Ο μέγας αυτός και περιβόητος ανάμεσα στους μάρτυρες Προκόπιος, έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Διοκλητιανού κατά το έτος 290. Καταγόταν...

Read more
Ἁγιολογικό ἀφιέρωμα  Β΄ Ἑβδομάδος μηνός Ἰουλίου
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Προκόπιος ο Μεγαλομάρτυς Αθλητής του Χριστού

8 Ιουλίου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Η εποχή των διωγμών των πρωτοχριστιανικών χρόνων είναι η πλέον ηρωική περίοδος της Εκκλησία...

Read more
ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

7 Ιουλίου 2025

Κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο εκάστου Ιουλίου, στη νήσο Σκιάθο, εορτάζεται η ανάμνηση της ευρέσεως της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας «Εικονιστρίας». Εφέτος,...

Read more
Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνος: Οι άγιοι της Εκκλησίας μας, είναι οι καλύτεροι αδελφοί μας
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιορείτες Πατέρες μας πικράνατε πολύ…

7 Ιουλίου 2025

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του π. Δανιήλ Ψωίνος https://youtu.be/43g0g-9d2hg?si=CdZ87UpSgnd7Wljl

Read more
Ο Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στις Μικροθήβες
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στις Μικροθήβες

7 Ιουλίου 2025

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μικροθηβών, ο οποίος τιμά τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, χοροστάτησε χθες, 6/7, ο...

Read more
ΤΟ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΑΟΙΔΙΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΣΑΛΩΜΗΣ ΜΟΝΑΧΗΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΤΟ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΑΟΙΔΙΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΣΑΛΩΜΗΣ ΜΟΝΑΧΗΣ

7 Ιουλίου 2025

Την Κυριακή, 6 Ιουλίου 2025, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, με την σεπτή ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ....

Read more
Θεία Λειτουργία στις Κατασκήνωσης της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας
Εκκλησία της Ελλάδος

Θεία Λειτουργία στις Κατασκήνωσης της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας

7 Ιουλίου 2025

Με πατρική αγάπη και μέριμνα, την Κυριακή 7 Ιουλίου 2025, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων...

Read more
Εορτασμός Αγίας Κυριακής και χειροτονία Ιερομονάχου στην Άρτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Εορτασμός Αγίας Κυριακής και χειροτονία Ιερομονάχου στην Άρτα

7 Ιουλίου 2025

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και κατάνυξη εορτάστηκε το πρωί της Δευτέρας, 7 Ιουλίου 2025, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στον...

Read more
Η εορτή της Αγίας Κυριακής στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Αγίας Κυριακής στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

7 Ιουλίου 2025

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του...

Read more
Καλαβρύτων Ιερώνυμος: «Η Εκκλησία ανέκαθεν διατρανώνει: Η πίστη στον Χριστό δεν εξαγοράζεται με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο»
Εκκλησία της Ελλάδος

Καλαβρύτων Ιερώνυμος: «Η Εκκλησία ανέκαθεν διατρανώνει: Η πίστη στον Χριστό δεν εξαγοράζεται με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο»

8 Ιουλίου 2025

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε, στις 5 και...

Read more
Ἡ ἑορτή τῆς Ἁγίας Κυριακῆς στήν Ὀρεινή Ναυπακτία
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἡ ἑορτή τῆς Ἁγίας Κυριακῆς στήν Ὀρεινή Ναυπακτία

8 Ιουλίου 2025

Σέ ὑψόμετρο 1300 μ. καί μέσα σέ πυκνό δάσος ἀπό ἔλατα ἑορτάστηκε ἡ μνήμη τῆς ἁγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακῆς, στόν ὁμώνυμο Ἱερό Ναό...

Read more
Έναρξη “Νικοδημείων 2025” – Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Κυριακής
Εκκλησία της Ελλάδος

Έναρξη “Νικοδημείων 2025” – Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Κυριακής

7 Ιουλίου 2025

Την έναρξη των φετινών "Νικοδημείων 2025" κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Παροναξίας κ. Καλλίνικος, από τον Ιερό Ναό της Αγίας...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή {7 Ιουλίου}
Αγίας Κυριακής

Η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή {7 Ιουλίου}

7 Ιουλίου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου Καθηγητού Οι Μάρτυρες κατέχουν τη σημαντικότερη θέση στην Εκκλησία μας, διότι Αυτή είναι θεμελιωμένη στη μαρτυρία,...

Ἁγία Κυριακή

Αγία μάρτυς Κυριακή, η θαρραλέα αθλήτρια του Κυρίου

7 Ιουλίου 2025
Ἁγία Κυριακή

Ἁγία Κυριακή

6 Ιουλίου 2018
Next Post
Οδηγός στην αθεΐα τα νέα θρησκευτικά

Οδηγός στην αθεΐα τα νέα θρησκευτικά

Οδηγός στην αθεΐα τα νέα θρησκευτικά

Οι Φάκελοι Μαθήματος οδηγούν σε πλήρη ανατροπή και αλλοίωση του μαθήματος των Θρησκευτικών

Ἕνας πρῶτος πικρός καρπός τῆς ψευδοσυνόδου τῆς Κρήτης

Η εορτή του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα στην Ι. Μητρόπολη Βεροίας

Η εορτή του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα στην Ι. Μητρόπολη Βεροίας

Λαγκαδά Ιωάννης: Nα πλησιάζουμε τους νέους δίδοντάς τους ευκαιρίες να γνωρίσουν τον Χριστό

Λαγκαδά Ιωάννης: Nα πλησιάζουμε τους νέους δίδοντάς τους ευκαιρίες να γνωρίσουν τον Χριστό

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist