Το εσπέρας της 19ης Σεπτεμβρίου και μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς ετελέσθησαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκλησίου επ’ ονόματι του Εορταζομένου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου Προστάτου των Κυνηγών  οποίο ανηγέρθει δαπάναις του Κυνηγετικού Συλλόγου Κύμης  και ευρίσκεται εις την περιοχή  των Καλημεριάνων της Κύμης.

 

Της Ακολουθίας της τελετής του Αγιασμού των Θυρανοιξίων  και εν συνεχεία του Αρχιερατικού Εσπερινού της Εορτής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από : Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα  Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ελευθέριο Σταμπέλο  Οικονόμο Απόστολο Μπασάνο εφημέριο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης Πρωτοπρεσβύτερο Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου Πρεσβύτερο Ιωάννη Μπατή εφημέριο Καλημεριάνων και του Διακόνου Στυλιανού Πεταχτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος με αναφορά στον εορταζόμενο  Άγιο Ευστάθιο.

Παρέστησαν πλήθος πιστών απο την ευρύτερη περιοχή της Κύμης μεταξύ εκ του οποίου του Αντιδημάρχου κ. Αλεξάνδρου Θεοδώρου του τέως Αντιπροέδρου Κύμης κ. Λίνου Τριανταφυλίδη και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Καλημεριάνων κ. Φωτίου Βογιατζή  και Μέλη του Συλλογού Κυνηγών Κύμης.

Μετά το πέρας όλης της λαμπρής ακολουθίας παρετέθει πανηγυρική δοχή σε όλους τους πιστούς μερίμνη του Προέδρου και του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητος Καλημεριάνων.

Επίσης στο αναλόγιο και στην υμνολογία προεξήρχε   ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από τον Πρωτοψάλτη Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ. Ευαγγέλου Στάμου και άλλων ιεροψαλτών.

Φωτογραφίες Δημήτριος Αθανασίου.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.