Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε ολόκληρη η επαρχία της Μητροπόλεως Φθιώτιδος, από το απόγευμα του Σαββάτου που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία η είδηση της κοιμήσεως του αοιδίμου Ποιμενάρχου της κυρού Νικολάου. Ενός εκκλησιαστικού ανήρ πρώτου μεγέθους, που διεποίμανε την Μητρόπολη που του ενεπιστεύθη ο Θεός με ιεροπρεπεία, σεμνότητα, σύνεση και σωφροσύνη, προσφέροντας πολυσχιδές, ποιμαντικό, πνευματικόν και φιλανθρωπικό έργον, που αναγνωρίζεται από τους πάντες.

Σήμερα Τρίτη 30 Ιουλίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας, όπου τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Νικολάου, ετελέσθει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, υπό του Τοποτηρητή της χηρευούσης Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, συλλειτουργούντων Κληρικών  πνευματικών τέκνων και συνεργατών του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Ιεράρχου, θα ψαλεί χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, σήμερα Τρίτη 30 Ιουλίου, στις 11:00π.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας και η ταφή του σκηνώματός του θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.