Γέμισαν από Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και χαρούμενες φωνές, οι χώροι του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου.

Αφορμή, ήταν τα στελέχη του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τα οποία με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών και  προεξάρχοντα τον Αιδεσμολ. Πρωτ. π. Δημήτριο Μανώλη, Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαμίας, ανέλαβαν μία συγκινητική πρωτοβουλία αγάπης και επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο, ψάλλοντας τα Χριστουγεννιάτικά κάλαντα, στους Ιατρούς, στο Νοσηλευτικό προσωπικό, στους ασθενείς και στους συνοδούς τους, μεταφέροντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Γεννήσεως του Χριστού σ’ αυτούς τους ανθρώπους, όπου  αυτές τις άγιες ημέρες δοκιμάζονται στο κρεβάτι της ασθενείας και του πόνου.

Η επίσκεψή τους αυτή, ήταν μία συνέχεια της πατρικής επισκέψεως του Σεβασμιωτάτου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, εις το οποίο είχε μεταβεί την δεύτερη κιόλας  ημέρα της Ενθρονίσεως του, δηλώνοντας την ευλογημένη παρουσία της Εκκλησίας στους πάσχοντες και εμπεριστάτους αδελφούς μας.

Τους νέους συνόδευε και καθοδηγούσε ο Διευθυντής της Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Ανδρέας Ιωακείμ, τη συνδρομή και βοηθεία του κ. Δημητρίου Λόζου, Καλλιτεχνικού Διευθυντού της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου της πόλεως μας «Εν ωδαίς» και άλλων μουσικών οργάνων.

Τον π. Δημήτριο και τα στελέχη του Γραφείου Νεότητος, ανέμενε και καλωσόρισαν στην είσοδο του Νοσοκομείου ο Διοικητής αυτού κ. Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης και ο Υποδιοικητής κ. Ανδρέας Κολοκυθάς  οι οποίοι με πολύ χαρά και ενθουσιασμό, τους ευχαρίστησαν γι’ αυτή την όμορφη, πρωτότυπη και ελπιδοφόρα επίσκεψη.

Οι νέοι επισκέφθηκαν όλους τους θαλάμους νοσηλείας σε όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου, ψάλλοντας τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, ανταλλάσσοντας ευχές  με τους Ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, για Ευλογημένα Χριστούγεννα,  αλλά και για ταχεία ανάρρωση και την από Θεού δύναμη στην δυσκολία της ασθένειας.

Η επίσκεψη αυτή της αγάπης ωφέλησε όλους τους ευρισκομένους στο Νοσοκομείο, αλλά και τα ίδια τα παιδιά, διότι αποκόμισαν αγάπη και χαρά από τα πρόσωπα των ασθενών, τα οποία ακτινοβολούσαν χαρά, ελπίδα αλλά και εγκάρδιες ευχές ευγνωμοσύνης.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.