Τα αμφίρροπα καιρικά φαινόμενα δεν στάθηκαν εμπόδιο στην έκφραση αγάπης και ανθρωπιάς εκατοντάδων  κόσμου (περισσότερα από 2.000 άτομα), οι οποίοι βρέθηκαν χθες (13/05) από κάθε γωνία της Αττικής και όχι μόνο) γεμίζοντας ασφυκτικά το Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, προκειμένου να ενώσουν όλοι μαζί τη φωνή τους στην μεγάλη Συναυλία κατά της φτώχειας που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Κατά την διάρκεια της μεγάλης αυτής φιλανθρωπικής δράσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ τίμησε, για διαφορετικούς λόγους τον κάθε ένα, δυο σημαντικές προσωπικότητες του δημοσίου βίου. Δυο ανθρώπους που αποτελούν παράδειγμα ανθρωπιάς, προσφοράς, αγάπης και ελπίδας για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας: την πρέσβειρα καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κ.Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τον ιδιοκτήτη του Ο.Σ.Φ.Π. κ.Ευάγγελο Μαρινάκη.

Αφού προβλήθηκε σχετικό video με την δράση και την σημαντική δράση του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και της κ.Βαρδινογιάννη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, απονέμοντάς της «το χρυσούν μετάλλιο της Πόλεως Πειραιώς» επεσήμανε την σημαντικότητα αυτού του έργου και ιδιαίτερα την βοήθεια και προσφορά της κ.Βαρδινογιάννη στα παιδιά και στην Ελληνική κοινωνία.

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, με έμφαση στην Πειραιώτικη καταγωγή της και στην μεγάλη της αγάπη για την πόλη που μεγάλωσε και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται πάντοτε στις Προσευχές του και θα δέετε στον Θεό να τις χαρίζει μακροημέρευση και καρποφορία στις σημαντικές πρωτοβουλίες και προσπάθειές της.

Εμφανώς συγκινημένη η κ.Μαριάννα Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ και τον Δήμαρχο Πειραιά κ.Ιωάννη Μώραλη για την εξαιρετική τιμή που της αποδίδεται «στον Πειραιά, στον Προφήτη Ηλία, ακριβώς στο τόπου που μεγάλωσα και τελείωσα το σχολείο», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

«Σε αυτό το Ευλογημένο μέρος γνωριστήκαμε με τον Βαρδή και ενώσαμε τις ζωές μας για πάντα».

«Ο Πειραιάς ήταν και θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου. Κάθε γωνιά από τον Προφήτη Ηλία έως την Καστέλλα είναι και μία ανάμνηση για εμένα. Σε αυτές τις γραφικές γειτονιές έχουν ακόμη τα σπίτια τους οι αγαπημένες μου φίλες», είπε η κ.Βαρδινογιάννη.

«Αποδεχόμενη αυτή την ξεχωριστή διάκριση της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς», εξέφρασε την βαθύτατη συγκίνησή της «κρατώντας αυτό το χρυσό μετάλλιο με ταπεινότητα μπροστά σε αυτή τη μακραίωνη ιστορία της Εκκλησίας, με απέραντο θαυμασμό μπροστά στο αδιάκοπο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ και βαθύτατη ευγνωμοσύνη εκ μέρους όλων των παιδιών που ανήκουν στην μεγάλη οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ».

Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο «για την τιμή και Ευλογία» και εξέφρασε την εκτίμησή της «για τις δικές του καθημερινές μάχες, για την ελπίδα που χαρίζει, την καθοδήγηση και την ελπίδα που προσφέρει και το παράδειγμα που δίνει σε ολόκληρη την  Ελληνική κοινωνία».

«Θα ήθελα να με θεωρείτε σύμμαχο και συμπαραστάτη σε αυτό σας τον αγώνα. Θα είμαι κοντά σας με όλες μου τις δυνάμεις. Είναι πραγματικά ένα έργο Ευλογημένο» είπε χαρακτηριστικά η κ.Βαρδινογιάννη, συμπληρώνοντας πως «η πολύτιμη εικόνα που μου χάρισαν σήμερα οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, είναι ένα πολύτιμο δώρο που θα βρει ξεχωριστή θέση στην Εκκλησία που σύντομα θα δημιουργηθεί στο νοσοκομείο μας για να δίνει δύναμη σε γονείς και παιδιά, σε γιατρούς, νοσηλευτές, σε όλους μας. Θα είναι η πρώτη εικόνα που θα βάλουμε εκεί Σεβασμιώτατε», κατέληξε.

Στη συνέχεια και αφού προβλήθηκε video για την αδιάλειπτη και συνεχή προσφορά του τόσο στο φιλανθρωπικό, όσο και στο κοινωνικό και ποιμαντικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας μέσω πολλών δωρεών, ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού κ.Ευάγγελο Μαρινάκη, απονέμοντας του πιο συγκεκριμένα την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τον χρυσό Σταύρο του Αγίου Σπυρίδωνος μετ´ Αστέρος.

Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε πως «δεν υπάρχει μεγαλυτέρα αρετή από την ευγνωμοσύνη, γιατί στην ευγνωμοσύνη συμπυκνώνεται η αλήθεια του ανθρωπίνου προσώπου, η τιμιότητα, η αναγνώριση, το Φως του Θεού στη ζωή μας. Αυτή την ταπεινή αρετή, αλλά την τόσο τεράστια και απέραντη, θέλουμε απόψε να διακονήσουμε», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Επεσήμανε πως «αυτή η πόλη που σε γέννησε, σε γαλούχησε, σε εμψύχωσε με τα ζώπυρα του γένους και της πίστεως, με την αρχόντισσα μητέρα σου και τον ευπατρίδη και μακαριστό πατέρα σου που λάτρεψε τον Πειραιά, αυτή η πόλη σήμερα αισθάνεται βαθιά και ουσιωδώς να μεγαλύνεται από τα έργα των παιδιών της», συμπληρώνοντας ότι «ένα από τα λαμπρά παιδιά της είσαι εσύ, ο οποίος στα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, εξακτινίζεις το μεγαλείο της Ελληνικής ναυτοσύνης, γιατί δεν είναι τυχαίο ότι η δική σου εταιρία μπήκε μέσα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Δεν είναι τυχαίο ότι η κραταιά Αμερικανική ναυτοσύνη εσένα επέλεξε ως άμεσο συνεργό της».

«Για όλα αυτά χαίρεται η Πόλη του Πειραιά», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, σημειώνοντας πως «και εμείς πραγματικά απολαμβάνουμε αυτή την αγάπη σου και της οικογένειάς σου, γιατί είσαι πολύτεκνος πατέρας και όμως ξέρεις να έχεις ανοικτή την αγκαλιά σου σε όλα τα παιδιά του Πειραιά και να αγκαλιάζεις όλους οι οποίο έχουν την ανάγκη και την βοήθειά σου. Σε ευγνωμονούμε λοιπόν για όλα αυτά και ταπεινά σου αντιδωρίζουμε και αντιπελαργούμε ένα ελάχιστο αντίδωρο ευγνωμοσύνης. Την καρδιά μας πρώτα αλλά κυρίως την Προσευχή μας και αυτό το ταπεινό και μικρό διάσημο τιμής».

Τέλος, ο Σεβασmιώτατος ευχήθηκε στον κ.Μαρινάκη: «να έχεις πάντοτε αυτό το πνεύμα της θυσίας και της αγάπης και να μεγαλύνεις την Ελληνική ναυτοσύνη και την Πατρίδα, στα μήκη και τα πλάτη αυτού του πλανήτη. Είμαι βέβαιος ότι ποτέ δεν θα ξεχνάς τον Πειραιά που αγαπάς εσύ και η οικογένειά σου».

Ευχαριστώντας ιδιαίτερα  τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς για αυτή την εξαιρετική διάκριση, ο κ.Μαρινάκης είπε χαρακτηριστικά: «Θα είμαι στο πλευρό σας όσο καιρό έχουμε την υγεία μας, τη δύναμη και την δυνατότητα, να κάνουμε πράξη αυτά που ονειρεύεσαι για την Μητρόπολη Πειραιά και για την βοήθεια που προσφέρεις στα ασθενέστερα στρώματα και σε όλους τους Πειραιώτες στην Μητρόπολη. Το ίδιο συμβαίνει και τον Δήμο του Πειραιά, γιατί ο Πειραιάς είναι ένα μέρος το οποίο λατρεύουμε, έχουμε μεγαλώσει και μας ευχαριστεί ιδιαίτερα».

Απευθυνόμενος τέλος προς την κ.Μαριάννα Βαρδινογιάννη την διαβεβαίωσε πως θα βρίσκεται πάντα δίπλας της στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Ιδιαίτερη αίσθηση στην εκδήλωση προκάλεσαν τα παιδιά από τη Χορωδία των εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς (του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου), τα οποία αμέσως μετά την ολοκλήρωση του μουσικού τους προγράμματος, προσέφεραν σε ένδειξη ευχαριστίας και τιμής από ένα ενθύμιο προς τα δυο τιμώμενα πρόσωπα.

Στην κ.Μαριάννα Βαρδινογιάννη προσέφεραν μια εικόνα της Παναγίας η οποία σκεπάζει το ίδρυμα, «με την ευχή να αποτελεί η Παναγία το στήριγμα και την παρηγοριά τόσο για εσάς και την οικογένειά σας, όσο και για όλα εκείνα τα παιδιά τα οποία θα αναζητήσουν απεγνωσμένα με τους οικείους τους από την ‘’Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννας Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ’’ , την πολυπόθητη υγεία και την προσωπική τους Ανάσταση», όπως χαρακτηριστικά είπαν τα παιδιά.

Στον κ.Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος ανέλαβε εξ ολοκλήρου τα έξοδα για την δημιουργία του Λυκείου, ολοκληρώνοντας έτσι την εκπαιδευτική πυραμίδα της Μητροπόλεώς μας, προσέφεραν μια εικόνα του Αγίου Νικολάου ο οποίος προστατεύει ένα πλοίο και Ευλογεί τη θάλασσα, «για να  σας συνοδεύει και να σας στηρίζει προκειμένου να ξεπερνάτε και να νικάτε τα κύματα και τις φουρτούνες που συναντάτε μπροστά σας. Να σας δίνει δύναμη για να κρατάτε σταθερά στα χέρια σας το πηδάλιο της ζωής και της προόδου στο    οικογενειακό και επαγγελματικό σας στάδιο», όπως τόνισαν οι μαθητές.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την μεγάλη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη στον οποίο ο Σεβασμιώτατος προσέφερε μια εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ προκειμένου, όπως σημείωσε να τον προστατεύει και να τον ενισχύει στον καθημερινό του αγώνα. «Η μουσική χτίζει γέφυρες και ενώνει», είπε ο Σεβασμιώτατος προσφέροντάς του την Εικόνα.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Πρόσφατα Άρθρα

Συναξάρι 2ας Ἰουνίου

Μητροπολίτου Φαναρίου Ἀγαθαγγέλου, Γενικοῦ Διευθυντοῦ Ἀποστολικῆς Διακονίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος † Μνήμη τοῦ ἐν ἁγίοις πατρός ἡμῶν Νικηφόρου, πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, τοῦ Ὁμολογητοῦ. Ὁ Ἅγιος Νικηφόρος, ὁ...

Κυριακή των Aγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή Ζ΄ από του Πάσχα (των αγίων 318 θεοφόρων πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου) 31 Μαΐου 2020, χοροστάτησε...

Μητρ. Κορίνθου: Οι Πιστοί οφείλουμε να υπακούμε στην Σύνοδο και στους Επισκόπους

Στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου λειτούργησε χθες Κυριακή, 31 Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του...

Πένθιμες κωδωνοκρουσίες στον Ι.Ν. της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

Με πένθιμη κωδωνοκρουσία το μεσημέρι της 29ης Μαΐου 2020, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την αποφράδα ημέρα, στην εκκλησιαστική κοινότητα του ναού της Αγίας...

Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στην Κόρινθο

Ιερά Αγρυπνία τέλεσε την Παρασκευή, 29η προς 30η Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην...

Συλλείτουργο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος Ησυχίου

Τήν Κυριακήν, 18ην / 31η Μαΐου 2020, Κυριακήν τῆς μνήμης τῶν Ἁγίων Πατέρων τῆς Α΄Οἰκουμενικῆς Συνόδου, τῶν καταδικασάντων τόν Ἄρειον καί δογματισάντων τό ὁμοούσιον τοῦ Υἱοῦ...

Ἅγιος Κωνσταντίνος ὁ Νεομάρτυρας ὁ ἐξ Ἀγαρηνῶν (2 Ιουνίου)

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Μεταξύ των χιλιάδων Νεομαρτύρων, οι οποίοι ομολόγησαν την πίστη τους στο Χριστό και έδωσαν τη ζωή τους, στα μαύρα...

Ευχαριστήρια επιστολή Μητροπολίτη Σπάρτης προς τους συμμετέχοντες στο οικογενειακό του πένθος

Θερμά Σᾶς εὐχαριστῶ γιά τήν ὁλόψυχη συμμετοχή Σας στό οἰκογενειακό μας πένθος. Τά ἐγκάρδια ἐπαινετικά λόγια Σας, γιά τόν ἀείμνηστο ἀδελφό μας, εἶναι πολύ παρηγορητικά...

Νέος Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγ. Βλασίου Στυλίδος ο Αρχιμ. Άγγελος Ανθόπουλος

Η αρχή του Θέρους ξεκίνησε για την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με μία ιδιαίτερα ευλογημένη τελετή και με μία πολύ χαρμόσυνη είδηση.   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Μας χρειάζεται Χριστός και Ελλάδα, για να στερεώσουμε την καρδιά μας

Πριν δεκατρία χρόνια, το Σάββατο 2 Ιουνίου του έτους 2007, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας υποδέχθηκε, στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά Αιτωλού στο...

Τα πρώτα εγκαίνια Ιερού Ναού από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων Ιερώνυμο

Με ιδιαίτερη ευλάβεια, λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν χθες, Κυριακή (31 Μαΐου), τα εγκαίνια του ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου παλαιάς Κουλούρας Αιγίου, υπό...

Τους υπουργού Εθνικής Αμύνης και Υγείας θα δεχθούν οι Συνοδικοί Αρχιερείς

Στο πλαίσιο των Συνεδριών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τον μήνα Ιούνιο, ο Μακαριώτατος Πρόεδρος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και τα...

«H ποιμαντική εμπλέκεται με διάφορα προγράμματα, γιατί είναι μια ποιμαντική «που θέλει να ξεκουράζει τον άνθρωπο»

Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ....

Λαμπρά η πανήγυρις του Πανναξιακού Προσκυνήματος Παναγίας Αργοκοιλιωτίσσης

Την Κυριακή 31-5-2020 (Κυριακή των Αγίων Πατέρων) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας χοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και ιερούργησε στον νέο...

Παναγία Πελεκητή: Η «βασίλισσα» των Αγράφων

Είναι ένα από τα μοναστήρια που ξεχωρίζουν. Το τοπίο, η αρχιτεκτονική του, η ιστορία του καθιστούν την Ιερά Μονή της Παναγίας Πελεκητής προσκυνηματικό κέντρο....