Ο Γέροντάς, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης Καθηγούμενος και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, μετά της οσιοτάτης Γερόντισσας Μόνικας Στιβακτάκη Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Δωρίδος, παρέστησαν με γκρουπ ευλαβών χριστιανών συμπροσευχόμενοι στον Εσπερινό της εορτής των Μυροφόρων στον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. 

Ο Πατριαρχικός Ναός ήταν κατάμεστος από ευλαβείς προσκυνητές που προσήλθαν για να λάβουν την ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίου. 

Εκτός των λαϊκών πιστών εντός του Ιερού Ναού ήταν συμπροσευχόμενοι Συνοδικοί και μη Αρχιερείς και κληρικοί.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Παναγιώτατος καλωσόρισε όλους τους προσκυνητές και ιδιαίτερη μνεία έκανε στο πρόσωπο του παρευρισκομένου εντός του Ιερού Ναού, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη και του σεπτού Σεβ. Μητροπολίτου κ. Θεοκτίστου. 

Ιδού οι λόγοι της Α.Θ.Π. και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου για τον Γέροντα Νεκτάριο και το σεπτό Μητροπολίτη κ. Θεόκτιστο:

«Καλωσορίζω επίσης τον φίλτατο πατέρα Νεκτάριο Μουλατσιώτην και την συνοδείαν με τους προσκυνητάς που ήρθαν μαζί του. Ο πατήρ Νεκτάριος όπως όλοι γνωρίζουμε, χρόνια τώρα ασκεί ένα σπουδαίο ιεραποστολικόν πνευματικόν έργον εις την διακονίαν του λαού του Θεού και τώρα ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και διοικητικόν έργον και του ευχόμεθα δύναμιν εξ ύψους και τον παρακαλούμε να μεταφέρει στον αδελφόν Άγιον Φωκίδος την αγάπη μας και την βαθιά εκτίμησή μας, διότι ο αδελφός Άγιος Φωκίδος είναι ένας Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος που σέβεται, ευλαβείται, τιμά το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και μας επισκέπτεται συχνά». 

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο με τη μνεία του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.


( φωτογραφίες Οικ. Πατριαρχείο Νικόλαος Μαγγίνας)

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.