Το εσπέρας του Σαββάτου 8 Ιουνίου, εις το Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Προφήτου Ηλιού, το οποίο ευρίσκεται στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου της Μητροπόλεως Κηφισιάς, τελέστηκε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη των 318 Θεοφόρων Πατέρων και του εναγίοις Πατρός ημών Κυρίλλου Αρχιεπίσκοπου Αλεξανδρείας, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, του Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσόστομου και του εορτάζοντος Σεβ. Μητροπολίτου Κηφισιάς κ. Κυρίλλου.

Tον Θείο λόγο, κήρυξε  με την εγνωσμένη ρητορική του δεινότητα, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης. Αρχικά ο Μητροπολίτης κ. κλήμης σκιαγράφησε την μορφή του Αγίου Κυρίλλου και ακολούθως ανέλυσε θεολογικά και εκκλησιολογικά της έννοιες πατήρ και διδάσκαλος της εκκλησίας. Ευχήθηκε δε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Κηφισίας εκ μέρους της χορείας των ιεραρχών, του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού ο Θεός να του δίνει δύναμη, για να ορθοτομεί τον λόγο της αληθείας του Χριστού και όπως μέχρι τούδε να συνεχίζει να είναι πατέρας και διδάσκαλος της εκκλησίας και και στις σύγχρονες κρίσεις που πάντοτε η εκκλησία αντιμετωπίζει να εκφέρει λόγων Ορθοδοξίας λόγον αγαθόν.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος προσεφώνησε τους αγίους Αρχιερείς, ευχαρίστησε τον φιλόχριστο λαό του Θεού για την παρουσία του και αφού εδόξασε το όνομα του Τριαδικού Θεού και του Αγίου Κυρίλλου, Αρχιεπίσκοπου Αλεξανδρείας, διένειμε τον άρτο δεχόμενος της ευχές των πιστών.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.