Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Φιλόπτωχου ταμείου της ενορίας Μονεμβασίας σε συνεργασία με τον Δήμο Μονεμβασίας το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαρτίου 2017, στο κτήμα Τσαφατίνου στους Μολάους, με κεντρικό ομιλητή τον ε.α στρατηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, εξειδικευμένο σε θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος, κ. Μανώλη Σφακιανάκη.

Ο εφημέριος Μονεμβασίας, π. Κωνσταντίνος Κρυπωτός καλωσόρισε το πλήθος κόσμου που προσήλθε διαβιβάζοντας τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Απεύθυνε ευχαριστίες στον Δήμαρχο Δ. Μονεμβασίας, στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, την κα Αικατερίνη Τσαφατίνου για την προσφορά του χώρου και στην επιχείρηση ‘’Μορέως Ήδιστα’’ για την δωρεά των νηστίσιμων γλυκών. Εν συνεχεία παρουσίασε το πλούσιο βιογραφικό του κ. Μανώλη Σφακιανάκη και τον κάλεσε στο βήμα.

Ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε εντυπωσιασμένος από την τεράστια προσέλευση των κατοίκων της περιοχής και μίλησε εγκάρδια για τον π. Κωνσταντίνο Κρυπωτό . Συνέχισε με την ομιλία του δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες και πολύτιμες συμβουλές για την ορθή χρήση των ηλεκτρονικών μέσων δικτύωσης. Συγκινημένος μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους ορισμένα από τα συγκλονιστικότερα περιστατικά, που βίωσε στην πολυετή θητεία του, νεαρών παιδιών και ενηλίκων που εγκλωβίστηκαν στα μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης . Επικεντρώθηκε σε θέματα παιδοφιλίας, bulling μέσω διαδικτύου, ασφάλειας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εθισμού των παιδιών στη χρήση του διαδικτύου. Το κοινό τον παρακολούθησε εκστασιασμένο και του χάρισε το πιο ζεστό χειροκρότημα. Επιπλέον ο ε.α στρατηγός απάντησε με μεγάλη προθυμία στις ερωτήσεις που του υπέβαλλαν ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Αντιδήμαρχος Δ. Μονεμβασίας κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, ο Διοικητής Αστυνομικού τμήματος Μονεμβασίας κ. Νεκτάριος Γάγκας και η Υπολιμενάρχης Λιμεναρχείου.

Το πρωί της ίδιας ημέρα ο κ. Σφακιανάκης βρέθηκε στη Σπάρτη, όπου στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν Αγίου Νικολάου Σπάρτης, αμέσως μετά την πανήγυρη της Συνάξεως των Λακώνων Αγίων, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο με τον οποίο είχε εγκάρδια συνομιλία. Στη συνέχεια ο σεπτός Ποιμενάρχης μας παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τον στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ και αυτός από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, μίλησε για λίγα λεπτά για τους κινδύνους του Διαδικτύου.

spart4 spart1 spart2 spart3Γράφτηκε απο τον/την Ι.Μ. Σπάρτης

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης