Στον Ιερό Ναό της Αγίας Προμήτορος Άννης, στο Γιαλό της Μυκόνου, τιμήθηκε χθες για πρώτη φορά στο νησί η ιερά μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, την εκτεθείσα εις προσκύνηση εικόνα του οποίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος προσέφερε στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄, κατά την προ διετίας επίσκεψή του στη Σουρωτή, ο οποίος με τη σειρά του την αφιέρωσε στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννης.

Το επέρας τελέσθηκε ο Εόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Μυκόνου και πλήθους Μυκονίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στο ασκητικό ήθος της Εκκλησίας και υπογράμμισε ότι ο σήμερα τιμώμενος Όσιος Παῒσιος, ο Αγιορείτης διεκρίνετο για την απόλυτη αγάπη προς το Θεό και την «υψούσα ταπείνωση», αρετές με τις οποίες ανήλθε σε ύψη αγιότητος και κατόρθωσε να τιμάται πανορθοδόξως.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.