Με την πρέπουσα λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολή Φθιώτιδος η Ιερά και σεβάσμιος μνήμη της αγίας Μεγαλομάρτυρος Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης της Πανσόφου.

Αφ’ εσπέρας της Εορτής, Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Συμεών χοροστάτησε και ωμίλησε εν πληθούση Εκκλησία στην Πανηγυρίζουσα Ενορία της Αγίας Αικατερίνης Στυλίδος.

Τον Ποιμενάρχη υποδέχτηκαν στον Κεντρικό δρόμο της Στυλίδος ο Προϊστάμενος του Ναού, Διευθυντής του Γηροκομείου Στυλίδος και Αρχιερατικός Επίτροπος Στυλίδος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Μάξιμος Νικολόπουλος, η Δήμαρχος Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου, οι αρχές του τόπου, Ιερείς και πλήθος πιστών, οι οποίοι αναφωνούσαν το ΑΞΙΟΣ καλωσορίζοντας τον Σεβασμιώτατο στην πόλη της Στυλίδος.

Ακολούθως εν πομπή και των κωδώνων κρουόντων χαρμοσύνως, μετέβησαν στον Μεγαλοπρεπή και καταστόλιστο Ναό της Αγίας Αικατερίνης,  στα προπύλαια του οποίου μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδος ντυμένοι με παραδοσιακές στολές έραναν τον Σεβασμιώτατο με ροδοπέταλα.

Η Ακολουθία του Εσπερινού μετεδόθη απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 fm), ενώ τους ύμνους της Εορτής απέδωσαν θαυμάσια Βυζαντινοί χοροί,  υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτου κ. Σεραφείμ Κυρίτση εκ δεξιών και του καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Ευθυμίου Τσούμα εξ αριστερών.

Προ της απολύσεως τον Ποιμενάρχη μας προσεφώνησε εγκαρδίως και καλωσόρισε ο Προϊστάμενος Ναού π. Μάξιμος Νικολόπουλος προσφέροντας του εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των ευλαβών πιστών της Ενορίας, ως αντίδωρο υιικής αγάπης και σεβασμού,  τα σύμβολά της Αρχιεροσύνης ήτοι, ένα επετραχήλιο και ένα ωμόφοριο, ευχόμενος καλλίκαρπη, ευδόκιμη, υγιή και Θεάρεστο Αρχιερατεία.

Ακολούθως τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο πολιός και σεβάσμιος συνταξιούχος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Τσούμας, ο οποίος διηκόνησε επί πολλά συναπτά έτη την Ενορία της αγίας Αικατερίνης και την πόλη της Στυλίδος.

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε η Δήμαρχος της πόλεως κα Βιργινία Στεργίου, η οποία με απλά, αλλά θερμά λόγια αγάπης προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και τον καλωσόρισε στην όμορφη Στυλίδα, ευχαριστώντας τον μεταξύ άλλων για την αγάπη με την οποία περιβάλλει όλο τον κόσμο.

Ο Ποιμενάρχης μας με εμφανή τη συγκίνηση αντιφώνησε ευχαριστώντας δια πολλών τους προσφωνούντας αυτόν και εξέφρασε τη χαρά για τη θερμή υποδοχή και τα αισθήματα ενθουσιασμού με τα οποία τον υπεδέχθησαν .

Αναφερόμενος στην αγία Αικατερίνη στην Πάνσοφο και θαυματουργό προσέφερε στους πιστούς τα θεολογικά διδάγματα της Εορτής.

Μετά τον εορτασμό ο Σεβασμιώτατος παρεκάθισε στο κέρασμα που προσφέρθηκε στα Γραφεία του Συλλόγου.

Στον εορτασμό παρέστησαν μεταξύ των πολλών προσκυνητών ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, η Δήμαρχος Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκατοντάδες πιστοί.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.