• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τετάρτη, 29 Ιουλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Νοσταλγία και συγκίνηση για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στο Βόλο

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
29 Ιανουαρίου 2017
byPoimin.gr Team
Νοσταλγία και συγκίνηση για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στο Βόλο
Share on FacebookShare on Twitter

Με νοσταλγική διάθεση και συγκίνηση η Τοπική μας Εκκλησία τίμησε σήμερα την επέτειο των εννέα (9) χρόνων από την εις Κύριον εκδημία του επί εικοσιτέσσερα (24) έτη Ποιμενάρχου της, Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου.

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, συμπροσευχομένων των Σεβ. Μητροπολιτών Λαρίσης κ. Ιγνατίου, Φθιώτιδος κ. Νικολάου και Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου.Συλλειτούργησαν πλήθος Ιερέων και Διακόνων, ενώ παρέστησαν ο Αστυνομικός Δ/ντής Μαγνησίας Ταξίαρχος Ιωάννης Τόλιας και πλήθος πιστών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο εκ των παλαιοτέρων πνευματικών τέκνων του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου,Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, Ιεροκήρυξ, ο οποίος περιέγραψε τον πνευματικό του Πατέρα ως τελετουργό. Σημείωσε ότι «μέσα στην Θεία και Ιερά Λειτουργία κατεξοχήν, αλλά και στις εκάστοτε χοροστασίες, μεταρσιωνόταν και ζούσε μια εκστατική εκ της καθημερινότητος κατάσταση. Ξεχνούσε τις μικρότητες, την μετριότητα, την ηττοπάθεια και κάθε αρνητική έκφανση όχι μόνο του εαυτού του, αλλά και των γύρω του. Παραδινόταν στην «καθαρτική της Υπερουσίου Τριάδος ενέργειαν» και με το πώς ζούσε την λατρεία φανέρωνε ότι στεκόταν υπεράνω των ανθρωπίνων μικροτήτων, ότι υπηρετούσε το μεγάλο μυστήριο που δόθηκε για να ζήσει ο κόσμος, για να ζήσουμε τον Παράδεισο επί της γης». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι «ίσως πολλοί να ισχυριστούν πως η παρουσία του θα ξεχαστεί ανάμεσα στα σκονισμένα ράφια της εκκλησιαστικής ιστορίας και το όνομά του θα συνωστισθεί στις αρχιερατικές δέλτους, μαζί με όλων των άλλων που και για εμάς ίσως δεν σημαίνουν τίποτα. Άλλοι από αδιαφορία, άλλοι από ανθρώπινη μικρότητα προσπάθησαν στο παρελθόν, προσπαθούν ακόμη και ίσως προσπαθήσουν και στο μέλλον, να υποβαθμίσουν την αξία, να υποτιμήσουν την προσφορά, να απαξιώσουν το πρόσωπο. Σε όλους αυτούς ταπεινά θεωρώ πως θα απαντούσε με τα λόγια του σπουδαίου ποιητή: «Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά».[1] Δεν θα στεκόταν σε αυτούς και σε ό,τι θα διετύπωναν εναντίον του, θα μετέστρεφε τον προσανατολισμό σε μια δημιουργική πορεία και κατεύθυνση. Θα παρουσίαζε λόγο ωφέλιμο και δημιουργικό».

Ακολούθησε Αρχιερατικό Μνημόσυνο στο τέλος του οποίου ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιοςεπεσήμανε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σφράγισε τη ζωή μας, την πατρίδα μας και όχι μόνο. Στη Μητρόπολή μας κρατάμε ζωντανή τη μνήμη του, ο λαός μας και οι κληρικοί μας τον αγάπησαν πολύ και αναγνωρίζουν στο πρόσωπό του έναν Ιεράρχη με λόγο προφητικό, αφού δικαιώνεται σε πολλά για τα οποία είχε μιλήσει και προειδοποιήσει στο παρελθόν, για την πορεία της πατρίδας μας και του κόσμου. Θα συνεχίσουμε να κρατούμε ζωντανή τη μνήμη του και κυρίως να ακολουθούμε τα βήματά του».

mnimosino_xristodoulou2 mnimosino_xristodoulou3 mnimosino_xristodoulou5Στη συνέχεια, στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκε λιτή εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του αειμνήστου Χριστοδούλου, κατά την οποία παρουσιάστηκε το βιβλίο του Πολιτικού Επιστήμονος Κων/νου Χολέβα, «Ελληνορθόδοξη πρόταση για την Παιδεία, την κρίση, τα εθνικά θέματα», από τις εκδόσεις «Αρχονταρίκι», το οποίο ο συγγραφέας ευγνωμόνως αφιέρωσε στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, ο Δ/κτής της Ανώτατης Φρουράς Βόλου Ταξίαρχος Ιωάννης Παπαναγνώστου, ο Δ/ντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης και πολύς κόσμος, ανάμεσά τους πολλά νέα παιδιά.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυξ, και ο Φιλόλογος Κων/νος Ακριβόπουλος. Στην ομιλία του ο π. Επιφάνιος τόνισε ότι «Κάθε τέτοια μέρα ο χρόνος παγώνει μέσα μας, καθώς επαναφέρουμε στη σκέψη μας εκείνο το στοιχειωμένο πρωινό της 28ης/1/2008, όταν η Ελλάδα ολόκληρη δάκρυσε στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου του, η οποία, παρά το ότι ήταν αναμενόμενη, προκάλεσε καθολική συντριβή σε μια κοινωνία που ένιωθε να χάνει τον πατέρα της, τον τελευταίο μεγάλο αγωνιστή και προασπιστή των δικαίων της και να μένει ανυπεράσπιστη, πλέον, μπροστά στη λαίλαπα που ακολούθησε και όλοι βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Ο Χριστόδουλος μπορεί να έφυγε από κοντά μας, μένει, όμως, ζωντανός στις καρδιές μας, στα έργα μας, στις πρωτοβουλίες και στους αγώνες μας το έργο του να αναδειχθεί, να σχηματοποιηθεί και να γίνει αντικείμενο μελέτης και προβληματισμού από τις επερχόμενες γενιές. Ως πρόσωπα και ως Τοπική Εκκλησία, έχουμε συνείδηση του χρέους μας απέναντί του και πιστεύω ότι το εκπληρώνουμε με πιστότητα, ευγνωμοσύνη και απέραντη αγάπη…». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πολυχρόνια σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου με τον συγγραφέα, που μεταφράστηκε σε πολύ στενή συνεργασία σε θέματα που άπτονται της Εθνικής μας Αυτοσυνειδησίας, στα οποία ο κ. Χολέβας ιδιαιτέρως ειδικεύεται.

Την κατ’ εξοχήν παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο κ. Ακριβόπουλος, ο οποίος ανέλυσε τα σημεία του ένα προς ένα, αναφέρθηκε στους αγώνες του Μακαριστού Χριστοδούλου για την διατήρησε της Ελληνορθόδοξης ταυτότητός μας, ενώ τόνισε ότι ο Χριστόδουλος είχε προβλέψει την επερχόμενη κρίση, στις πραγματικές της διαστάσεις, πνευματική και ηθική. Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι ο συγγραφέας, μέσα από τα κείμενά του, προτείνει λύσεις για την υπέρβαση της κρίσης, που είναι η εύρεση προτύπων και ιδανικών μέσα στην Ελληνορθοδοξία (Άγιοι, εξαίρετοι πολιτικοί άνδρες και διάκονοι του πνεύματος), η Παράδοση, η Εκκλ/κή κατήχηση, ο υγιής πατριωτισμός και ο αγώνας για ανάπλαση της αλλοιωμένης εθνικής μας ταυτότητος.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο συγγραφέας κ. Χολέβας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την πολυετή καρποφόρο συνεργασία και τους δύο ομιλητές για την άρτια παρουσίαση και τόνισε ότι το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, γιατί υπήρξε η έμπνευσή του. Θύμισε, με συγκίνηση το ελπιδοφόρο χαμόγελο του Μακαριστού Πρωθιεράρχου και επεσήμανε ότι «αυτή την ελπίδα χρειαζόμαστε και σήμερα, καθώς στον ορθόδοξο Έλληνα δε ταιριάζει η εθνική κατάθλιψη». Αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του για τα Εθνικά θέματα, «τα οποία αγαπούσε, με σεβασμό προς την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, με τρόπο ιστορικά τεκμηριωμένο». Μίλησε, επίσης για την αγάπη, την οποία έτρεφε ο Μακαριστός για την Παιδεία, «με ρίζες, ηθικές και ανθρωπιστικές αξίες». Τόνισε, τέλος, ότι στις τρεις αυτές βασικές αρχές στηρίζεται και ο ίδιος και τις αναλύει στα κείμενά του, ενώ κάλεσε τους νέους να τις εγκολπωθούν, για να αποκτήσουν νόημα και προοπτική ζωής.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος, καταρχάς, συνεχάρη τον π. Επιφάνιο για το πολυετές και πολύμοχθο έργο της διάσωσης και έκδοσης του συγγραφικού έργου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «τον επαινώ, γιατί είναι εύκολο να  είσαι κοντά σε έναν μεγάλο όταν ζει και να αντλείς δύναμη από την δύναμη του, είναι, όμως, σπουδαίο να τον κρατάς ζωντανό, όταν πλέον δε μπορεί να σου προσφέρει αυτή τη δύναμη. Ο π. Επιφάνιος σφραγίζει την προσωπική του ζωή με τη διάσωση του έργου του αειμνήστου πνευματικού του Πατρός, Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, που το έχουμε ανάγκη, γιατί διασώσει αλήθειες που είναι ακριβές και τόσο ουσιαστικές στην εποχή μας». Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις τόσο επίκαιρες θέσεις του Αρχιεπισκόπου για την παγκοσμιοποίηση, για την Ευρώπη και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει, τους οποίους είχε προβλέψει. Εξήρε δε το έργο και την προσωπικότητα του κ. Χολέβα, που οδήγησε σε εξαιρετική συνεργασία. Τέλος, ευχαρίστησε τον κ. Ακριβόπουλο, λέγοντας ότι «με ανθρώπους σαν κι αυτόν μπορούμε να διασώσουμε την ελπίδα για την Παιδεία».

mnimosino_xristodoulou7 mnimosino_xristodoulou6 mnimosino_xristodoulou8Εκ του Γραφείου Τύπου

Πρόσφατα Άρθρα

Εορτή λήξης σχολικής χρονιάς στον παιδικό σταθμό της  Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Εορτή λήξης σχολικής χρονιάς στον παιδικό σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας

29 Ιουλίου 2026

Σε κλίμα χαράς και παιδικών χαμόγελων πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εορτή λήξης της σχολικής χρονιάς του Παπαδοπουλείου Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ι....

Read more
Ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στην Ενορία Δάφνης Σητείας
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στην Ενορία Δάφνης Σητείας

29 Ιουλίου 2026

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιουλίου 2026 ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της...

Read more
Επιμνημόσυνη δέηση για τον αείμνηστο Μητροπολίτη Πειραιώς κυρό Καλλίνικο
Εκκλησία της Ελλάδος

Επιμνημόσυνη δέηση για τον αείμνηστο Μητροπολίτη Πειραιώς κυρό Καλλίνικο

29 Ιουλίου 2026

Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού προκατόχου του Μητροπολίτου κυρού Καλλινίκου (Καρούσου), τέλεσε σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026,...

Read more
Παρουσιάστηκε στο Κιάτο το βιβλίο «Το ράσο της λευτεριάς»
Εκκλησία της Ελλάδος

Παρουσιάστηκε στο Κιάτο το βιβλίο «Το ράσο της λευτεριάς»

29 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 27 Ιουλίου 2026, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος...

Read more
Οι νέες Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας γέμισαν με παιδικά χαμόγελα
Εκκλησία της Ελλάδος

Οι νέες Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας γέμισαν με παιδικά χαμόγελα

29 Ιουλίου 2026

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος έθεσε σε λειτουργία για την φετινή θερινή περίοδο τις νέες, πλήρως...

Read more
Επίσκεψη του Μητροπολίτου  Ιγνατίου στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκεψη του Μητροπολίτου Ιγνατίου στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

29 Ιουλίου 2026

Στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, βρέθηκε την Κυριακή 26 Ιουλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ....

Read more
Νυχτερινή λιτανεία Τιμίου Σταυρού
Εκκλησία της Ελλάδος

Νυχτερινή λιτανεία Τιμίου Σταυρού

29 Ιουλίου 2026

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΛΙΤΑΝΕΥΣΕΩΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ Ἀγαπητοί μου﮲ Πατέρες, ἀδελφοὶ...

Read more
Εγκαινιάστηκε το Καθολικό της νέας Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης στο Κατωχώρι Φαρσάλων
Εκκλησία της Ελλάδος

Εγκαινιάστηκε το Καθολικό της νέας Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης στο Κατωχώρι Φαρσάλων

29 Ιουλίου 2026

 Την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 τελέσθηκαν τα Ιερά Εγκαίνια του Καθολικού της νεοσύστατης Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης, στην Τοπική Κοινότητα...

Read more
Στην Έλατο Κυνουρίας λειτούργησε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος
Εκκλησία της Ελλάδος

Στην Έλατο Κυνουρίας λειτούργησε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος

29 Ιουλίου 2026

Την Τρίτη 28 Ιουλίου, μνήμη της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου και στα πλαίσια ποιμαντικής περιοδείας που πραγματοποιεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Read more
Εσπερινός των Εγκαινίων του Καθολικού της νέας Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο Κατωχώρι Φαρσάλων
Εκκλησία της Ελλάδος

Εσπερινός των Εγκαινίων του Καθολικού της νέας Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο Κατωχώρι Φαρσάλων

29 Ιουλίου 2026

Πιστοί από την ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων και της Καρδίτσας συνέρρευσαν το εσπέρας της Δευτέρας 27 Ιουλίου 2026 στη νέα...

Read more
Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου: H αγαπημένη μοναχή λαού και κλήρου
Πνευματικές Διδαχές

Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου: H αγαπημένη μοναχή λαού και κλήρου

29 Ιουλίου 2026

Όταν στο Βυζάντιο κυριαρχούσε το ζήτημα της εικονομαχίας, στην Καππαδοκία της Μικράς Ασίας –μια περιοχή όπου έζησαν και μαρτύρησαν εκατοντάδες...

Read more
Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου {28 Ιουλίου}
Πνευματικές Διδαχές

Ο συγκλονιστικός Βίος της Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου

29 Ιουλίου 2026

Η οσία Ειρήνη από την Καππαδοκία, που ασκήτευσε στη Μονή του Χρυσοβαλάντου (28 Ιουλίου) Η οσία Ειρήνη ζούσε στην Καππαδοκία...

Read more
Μυστικό δείπνο, φανερά μηνύματα;
Συνοπτικός

Το δείπνο Μητσοτάκη – Ιερώνυμου με φόντο τις εξελίξεις…

28 Ιουλίου 2026

Σε κλίμα διακριτικότητας και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι...

Read more
«Φοβάμαι την αλλοίωση της ιστορικής μνήμης» Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!
Εκκλησία της Ελλάδος

«Φοβάμαι την αλλοίωση της ιστορικής μνήμης» Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!

28 Ιουλίου 2026

Με μια συνέντευξη που αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον δημόσιο εκκλησιαστικό διάλογο κυκλοφορεί την Τετάρτη 29 Ιουλίου η...

Read more
Ακολουθία επί τη διασαλεύσει Αγίας Τραπέζης στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Προφήτου Ηλιού Πυλαίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ακολουθία επί τη διασαλεύσει Αγίας Τραπέζης στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Προφήτου Ηλιού Πυλαίας

28 Ιουλίου 2026

Το βράδυ της Δευτέρας 27 Ιουλίου τελέσθηκε Αγρυπνία στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Προφήτου Ηλιού Πυλαίας. Στην Αγρυπνία προεξήρχε ο...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.
Ἁγίας Παρασκευής

Η Αγία Παρασκευή ένας βράχος αρετής

25 Ιουλίου 2026

H  αγία Παρασκευή δεν ήταν μία συνηθισμένη γυναίκα. Ήταν ένα πνευματικό μετέωρο, ένας βράχος αρετής, ακλόνητος μέσα στον ωκεανό της...

Αγία Παρασκευή: Η ηρωική παρθενομάρτυς της αρχαίας Εκκλησίας {26 Ιουλίου}

Αγία Παρασκευή: Η ηρωική παρθενομάρτυς της αρχαίας Εκκλησίας {26 Ιουλίου}

25 Ιουλίου 2026
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Εορτή της αγίας Παρασκευής (26 Ιουλίου) Η θαυματουργός Αγία Παρασκευή

25 Ιουλίου 2025
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ὁμιλία στὴ μνήμη τῆς ἁγίας ἐνδόξου μεγαλομάρτυρος Παρασκευῆς

25 Ιουλίου 2025
Συγκλονιστικό Θαύμα της Αγίας Παρασκευής στο Κορωπί ανήμερα της Εορτής της!

Συγκλονιστικό Θαύμα της Αγίας Παρασκευής στο Κορωπί ανήμερα της Εορτής της!

25 Ιουλίου 2025
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

25 Ιουλίου 2025
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

ΚΥΡΙΑΚΗ Η΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ Φροντίδα για τις ανάγκες της ζωής

17 Αυγούστου 2024
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Ἡ καρφίτσα! Κυριακή Η΄ Ματθαίου. (†) ἐπίσκοπος Γεώργιος Παυλίδης Μητροπολίτης Νικαίας

17 Αυγούστου 2024
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Η Θεία Κλήση της Αγίας Παρασκευής

25 Ιουλίου 2024
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Αγία Παρασκευή – Ο Βίος της Αγίας Παρασκευής

25 Ιουλίου 2024
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η΄ Ματθαίου – Να μάθουμε να ζούμε Ευχαριστιακά

29 Ιουλίου 2023
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Όχι σπατάλη! – Κυριακή Η΄ Ματθαίου

1 Αυγούστου 2020
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

«Όχι στις διαιρέσεις, όχι στις διχόνοιες, όχι στα σχίσματα»

1 Αυγούστου 2020
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η΄Ματθαίου – Ο πολλαπλασιασμός των 5 άρτων

10 Αυγούστου 2019
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η΄ Ματθαίου «Ἔφαγον πάντες καὶ ἐχορτάσθησαν»

10 Αυγούστου 2019
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η Ματθαιου Ὁ Ζωοποιὸς Ἄρτος

10 Αυγούστου 2019
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Το μήνυμα της Κυριακής Η΄ Ματθαίου

10 Αυγούστου 2019
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ἑρμηνευτικὴ προσέγγιση τοῦ Ἀπολυτίκιου τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς

25 Ιουλίου 2018
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Το θαύμα του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων

22 Ιουλίου 2018
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Να μάθουμε να ζούμε Ευχαριστιακά

22 Ιουλίου 2018
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Πνευματικό φως από την Αγία Παρασκευή

25 Ιουλίου 2017
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ἡ Ἁγία Παρασκευὴ

16 Νοεμβρίου 2023
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η΄Ματθαίου. Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου

16 Νοεμβρίου 2023
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Τό Εὐαγγέλιο τῆς Κυριακῆς. Κυριακή Η΄ Ματθαίου

16 Νοεμβρίου 2023
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

ΚΥΡΙΑΚΗ Η΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

ΚΥΡΙΑΚΗ Η΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Ο ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΤΩΝ & ΤΩΝ ΙΧΘΥΩΝ, Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΦΣΚΥ

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

«ΜΕΜΕΡΙΣΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ»; Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής Η’ Ματθαίου (Α’ Κορ. α΄ 10-17) Αρχιμανδρίτης Ιωήλ Κωνστάνταρος

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

ΚΥΡΙΑΚΗ Η´ ΜΑΤΘΑΙΟΥ (ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ)

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Ἑρμηνεία στὴν περικοπὴ τῶν Πέντε Ἄρτων Anthony Bloom

16 Νοεμβρίου 2023
Next Post
Αθηνών Χριστοδούλου λήθη

Αθηνών Χριστοδούλου λήθη

Από τη δικηγορία στην Αγία Τράπεζα

Από τη δικηγορία στην Αγία Τράπεζα

Ιερατική Σύναξη και κοπή βασιλόπιτας στην Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως

Ιερατική Σύναξη και κοπή βασιλόπιτας στην Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως

Σημεῖο τοῦ Ἁγίου Παρθενίου καί σωτηρία ἑνός πού ἔλεγε ὅτι ἦταν ἄθεος.

Η καρδιά και ο Θεός

Εκδήλωση για τον Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη στο Άργος

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist