Πιστοί κάθε ηλικίας συρρέουν καθημερινά, για να προσκυνήσουν την θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Κανάλας από την Κύθνο, πού φιλοξενείται στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος.

Η θαυματουργή και ιστορική εικόνα της Παναγίας της Κανάλας, πού αξίζει να τονιστεί ότι δεν είναι αντίγραφο αλλά η πρωτότυπη και αυθεντική εικόνα, έχει προσελκύσει ως σήμερα χιλιάδες ευλαβών χριστιανών από πολλές περιοχές της Αττικής, αλλά και πολλές ομάδες πιστών πού καταφθάνουν εκτός του Λεκανοπεδίου για να προσκυνήσουν την χάρη της.

Η εικόνα της Παναγίας δεν φιλοξενείται συχνά εκτός της νήσου και για τον λόγο αυτό οι γνωρίζοντες το γεγονός αυτό, αλλά και οι αυτοί πού γνωρίζουν τα αναρίθμητα γνωστά και άγνωστα θαύματα της εκμεταλλεύονται την σπάνια αυτή ευκαιρία της παρουσίας της.

Το εσπέρας της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, μετά το πέρας του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Παναγία Κανάλα, ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κοτσίφης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού, παρουσίασε τον ομιλητή της 10ης ημέρας των ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΙΖ΄ Δημήτρια 2019», Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου.

Ο εκλεκτός ομιλητής π. Θεπιστοκλής, ανέπτυξε το θέμα με τίτλο «Η αλλοίωση του χριστιανικού ήθους».

Η 10η ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με την τέλεση του Μικρού Αποδείπνου και τους Χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου.

H Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Κανάλας, η οποία φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Αττική γη, θα παραμείνει στον ως άνω ναό προς ευλογία και προσκύνηση από τούς πιστούς του Λεκανοπεδίου, έως και την 29η Οκτωβρίου.

Ο ενοριακός ναός του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, παραμένει ανοικτός από τις 7:00 το πρωί έως τις 9:30 το βραδύ, για τούς φιλακόλουθους ευσεβείς πιστούς που με αμείωτους ρυθμούς σπεύδουν να προσκυνήσουν την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Κανάλας. Να συμμετάσχουν στις Ιερές Ακολουθίες αλλά και στις πνευματικές ομιλίες που πραγματοποιούνται καθημερινά στο πλαίσο των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΙΖ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019».

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των ΙΖ’ Δημητρίων 2019

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης