Την περίλαμπρη  ημέρα της Πεντηκοστής, τη γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας, Κυριακή 16 Ιουνίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στη Νικόπολη.

Μέσα σε κλίμα πανηγυρικό  που ελάμπρυναν οι υμνωδίες των καλλίφωνων ψαλτών, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας.

Με ύφος ιεροπερεπές και πνεύμα ευκατάνυκτο ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τις ευχές και ως «μεσολαβητής» μεταξύ του λαού και του Θεού ικέτευσε για την έκχυση των δωρεών του αγίου Πνεύματος στις ψυχές όλων.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε όλους κληρικούς και λαϊκούς για την ενεργό συμμετοχή τους, ευχήθηκε πλούσια τη δωρεά του φωτισμού του Παναγίου Πνεύματος στους διαγωνιζόμενους και στους εξεταστές τους, καθώς και σε όλους τους πιστούς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019, στον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας  τέλεσε τα Θυρανοίξια του νεόδμητου Ιερού Ναού τουΑγίου Σπυρίδωνα  και τον παρέδωσε έτσι στη λατρεία του Θεού.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.