Την Κυριακή, του Τελώνη και Φαρισαίου, 9 Φεβρουαρίου 2020 ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου ο Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία και το 40νθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Χρήστου Μαρμαρά, στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου, στο χωριό Άγιος Βασίλειος, πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Δημήτριο Καρυοφύλλα και τον Διάκονο π. Γεώργιο Μαρινάκη.

Στον λόγο του προς τους πιστούς ο Θεοφιλέστατος ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή τονίζοντας ότι ο ταπεινός άνθρωπος ευλογείται από τον Θεό και του δίδει πλούσια την χάρη Του. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και ευχήθηκε αυτή η περίοδος του Αγίου Τριωδίου να χαρακτηρίζεται από «τελωνική» προσευχή γεμάτη από μετάνοια, αυτομεμψία και ταπείνωση, ώστε να προσελκύσει την χάρη και το έλεος του Θεού!

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Πρόσφατα Άρθρα