Σε αναβρασμό βρίσκονται κληρικοί, που περίμεναν πως και πως τον Οκτώβριο, για να εκλεγούν βοηθοί επίσκοποι, λαμβάνοντας τον ύψιστο βαθμό της Αρχιεροσύνης.  Όπως πληροφορούμαστε, μετά την κοίμηση και του Μητροπολίτου Λήμνου,  τους έπιασε αγωνία μην τυχόν αναβληθεί η προαγωγή τους και βάλουν ξανά στα ερμάρια τις αρχιερατικές στολές. Σύμφωνα  με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στην προσεχή Ιεραρχία, θα εκλεγούν μόνο δύο Βοηθοί Επίσκοποι. Ο πρώην Πρωτοσύγκελλος και ο μέχρι πρότινος αεικίνητος Γραμματέας Συνοδικών Επιτροπών.

Για την Μητρόπολη Φθιώτιδος, η επιλογή του διαδόχου του μακαριστού Νικολάου φαίνεται θεσπέσια.  Ο εκλεκτός συγκεντρώνει την αποδοχή της πλειοψηφίας των εκλεκτόρων και δεν αναμένονται εκπλήξεις και ανατροπές.

Για την Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα. H υποψηφιότητα του  γραμματέα θεωρείται καλή αλλά και του ηγουμένου εξίσου.

Για την πλήρωση της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου,  από την πρώτη κιόλας στιγμή  του θλιβερού αγγέλματος της εν Κυρίω κοιμήσεως του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Ιεροθέου, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.  Πρωτοσύγκελος του Λεκανοπεδίου φαίνεται να είναι ο επικρατέστερος διάδοχος. Ωστόσο, γέρων Μητροπολίτης, παρά τα  προβλήματα που φέρνει η βιολογική πραγματικότητα του γήρατος, δεν το βάζει κάτω και  κινείται για την προαγωγή κληρικού της επαρχίας του, που συνδεόταν πνευματικά με τον αοίδιμο Ιερόθεο.

Παρ’ όλα αυτά, όταν οι άνθρωποι κάνουμε σχέδια, ο Θεός γελά και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανατροπές.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.