• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Πέμπτη, 23 Απριλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Η Θεία Λατρεία στον καιρό της πανδημίας

24 Μαρτίου 2022
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Η Θεία Λατρεία στον καιρό της πανδημίας
Share on FacebookShare on Twitter

Εισήγηση του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στην 6η Ιερατική Σύναξη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, η 6η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος για το τρέχον εκκλ/κό έτος. Ομιλητής ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Θεία Λατρεία και πανδημία του Κορωνοϊού».

Ο ομιλητής παρατήρησε ότι ένας από τους τομείς που επηρεάστηκε ιδιαιτέρως την περίοδο της πανδημίας ήταν η Λατρευτική ζωή, «η οποία επλήγη καίρια», από συγκεκριμένα γεγονότα: το κλείσιμο των Ναών, στην πρώτη φάση της πανδημίας και την απαγόρευση της κοινής Λατρείας και μάλιστα στις ξεχωριστές περιόδους της Μ. Τεσσαρακοστής και της Μ. Εβδομάδος: «Οι νέες συνθήκες επέφεραν και νέες, πρωτόγνωρες ψυχολογικές καταστάσεις σε εμάς, τους λειτουργούς… βιώσαμε οδυνηρή ακύρωση, ενώ οι συνθήκες λατρείας καθορίζονταν από εβδομαδιαίες κυβερνητικές αποφάσεις. Μεταβληθήκαμε σε λειτουργούς υπό διαρκή εποπτεία… Ο πειρασμός της αδράνειας συνοδεύτηκε από τον πειρασμό της κόπωσης… δοκιμάστηκε η υπομονή μας… η προσωπική επιβάρυνση σε όλα τα επίπεδα υπήρξε υπέρμετρη, οι επιπτώσεις οδυνηρές… βιώσαμε τον διχασμό ανάμεσα σε δύο ρόλους: εκείνον της κεφαλής της εκκλησιαστικής συνάξεως και εκείνον της ιδιότητάς μας ως κρατικών λειτουργών».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε, επίσης, στις πιέσεις που δέχεται ο ιερός Κλήρος, τούτο τον καιρό «εκ μέρους των πνευματικών μας τέκνων για την μυστηριακή ζωή που στερήθηκαν και την επίκριση εκ μέρους της ευρύτερης κοινωνίας για τις αντιρρήσεις μας στα μέτρα… Όλα αυτά συγκλόνισαν την υπόσταση και την συνείδησή μας και μας έφεραν σε διαρκή άμυνα και απολογία προς όλους… Αυτό όμως που υπήρξε πράγματι αβάσταχτο ήταν η αδυναμία μας να απαλύνουμε την αγωνία και να ελαφρώσουμε το βάρος του ποιμνίου μας. Με κλειστούς ναούς, με νέκρωση της ενοριακής ζωής, με αφάνταστες δυσκολίες ακόμη και μιας διαπροσωπικής συνάντησης, στερηθήκαμε τα πνευματικά όπλα, ώστε να αντιμετωπίσουμε τον φόβο, την ανησυχία, την πικρία και την αβεβαιότητα των ενοριτών μας».

Ο π. Δαμασκηνός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας άγγιξαν την καρδιά της εκκλησιαστικής ζωής, την Θεία Κοινωνία: «Αν και επισήμως δεν ανοίχτηκε η συζήτηση για απαγόρευσή της,  ο φόβος εισχώρησε στην ψυχή ευσεβών ανθρώπων. Η προσέλευση στο Μυστήριο περιορίστηκε. Ακόμη και σήμερα, πολλοί απέχουν με οδύνη, με αμφιβολία και με πνευματικό συγκλονισμό. Και πιθανόν, κάποιοι αποκόπηκαν οριστικά από την μυστηριακή ζωή. Έστω κι αν αρνηθήκαμε ακόμη και να διαπραγματευθούμε το μείζον θέμα της Θείας Κοινωνίας, ο φόβος και η αμφιβολία βρήκαν ρωγμές και δηλητηρίασαν ως ένα σημείο το εκκλησιαστικό σώμα».

Αφού εντόπισε τον διχασμό που προκλήθηκε στο λαϊκό στοιχείο των ενοριών μας, για την όλη διαχείριση της πανδημίας εκ μέρους της εκκλησιαστικής διοίκησης, τόνισε την ανάγκη «αγωνιώντας και αγωνιζόμενοι, να διατηρήσουμε, όσο είναι δυνατόν, την ενότητα». Δεν δίστασε, όμως, να αναφερθεί στον πρωτόγνωρο διχασμό μεταξύ των συλλειτουργών, που προκάλεσε φατριασμούς, αλληλοκατηγορίες, ψύχρανση των σχέσεων, αυτονόμηση, μία εικόνα που προκάλεσε ενόχληση ή και σκανδαλισμό μεταξύ των πιστών: «Ο διχασμός αυτός μας έφερε και σε μια εσωτερική δοκιμασία σχέσεων με τον Επίσκοπο και την Ιερά Σύνοδο… Αμφισβητήσαμε αποφάσεις του Επισκόπου, αλλά και της διοικούσας Εκκλησίας στο σύνολό της. Συχνά μάλιστα τις παρακάμψαμε, ενίοτε με τρόπο κραυγαλέο….Διασπάστηκε η ενότητα της ενορίας εξαιτίας των μέτρων. Αποκοπήκαμε από τους συλλειτουργούς μας, τα στελέχη μας, τους κατηχητές μας. Ως πατέρες της ενοριακής οικογένειας, υποχρεωθήκαμε να αποξενωθούμε από τα μέλη της, χάσαμε την προσωπική επικοινωνία, τη συνεννόηση, το μοίρασμα, έστω, του φόβου, του κόπου και των ανησυχιών μας. Οι ίδιοι εμείς, επιτρέψτε μου να πω, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τον εαυτό μας και με το δικό μας πνευματικό δυναμικό…».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε, στην συνέχεια, στις αντιεκκλησιαστικές βολές κοσμικών κύκλων, οι οποίοι απέδιδαν τις αντιδράσεις της Εκκλησίας στα όποια περιοριστικά μέτρα σε οικονομικά κίνητρα: «Πόσοι όμως μπορούν να αναληφθούν πως δεν στερηθήκαμε κέρδη, αλλά τους πόρους ενός πολυεπίπεδου έργου που σχετίζεται με την φιλανθρωπία, την σίτιση εκατοντάδων ανθρώπων, την διατήρηση πνευματικών και ιεραποστολικών δομών, την έκδοση εντύπων, αλλά και τη συντήρηση των ίδιων των ιερών ναών, οι οποίοι δεν αποτελούν ατομική ιδιοκτησία αλλά χώρο συνάξεως και ποικίλων πνευματικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων για εκατοντάδες, ακόμα και χιλιάδες ανθρώπων;».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις επιπτώσεις της πανδημίας στον Μοναχισμό μας, όπου μεμονωμένα πρόσωπα ή και ολόκληρες αδελφότητας έμειναν ακέφαλες ή και αποδεκατίστηκαν, ενώ «το φαινόμενο του ζηλωτισμού παρεισέφρησε στο μοναχισμό μας. Δημιουργήθηκε, δυστυχώς, ακόμα και η τάση να θεωρείται μαρτυρικό και άγιο το τέλος όσων έφυγαν από τη ζωή, μοναχών ή λαϊκών, φέροντας ως «εύσημο» την ανυπακοή και την αντίδραση στις αποφάσεις της Διοικούσας Εκκλησίας!».

Ακολούθως, ο π. Δαμασκηνός αναφέρθηκε στις νέες συνθήκες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, στην μετά την πανδημία εποχή, όπως είναι το μειωμένο εκκλησίασμα, η έλλειψη ανθρώπων, που χάσαμε λόγω της πανδημίας, γεγονότα που απαιτούν έναν νέο επανευαγγελισμό: «Η επαφή μας με την κοινωνία του 21ου αιώνα δεν μπορεί να στηριχτεί στα αυτονόητα, σε ένα ύφος θριαμβολογίας, στην διεκδίκηση προνομίων, στα οποία είχαμε συνηθίσει. Πρέπει να απευθυνθούμε στους νέους ανθρώπους με ετοιμότητα να τους ακούσουμε και να τους προσφέρουμε ευκαιρίες έκφρασης των απόψεων, της αγωνίας και του πόνου τους. Απαιτούνται νέοι τρόποι, νέες ιδέες και καταπολέμηση των στερεοτύπων μας. Γι’ αυτό, επιβάλλεται «η αναθέρμανση του ιερατικού μας ζήλου, η προσωπική μας εμβάθυνση στην πνευματική και λατρευτική ζωή, η διερεύνηση και αναθεώρηση των προσωπικών μας αστοχιών και ελλείψεων στην επιτέλεση της ιερατικής μας διακονίας».

Μιλώντας για τις αβαρίες που υπέστη στο παρελθόν διάστημα η Λειτουργική μας ζωή, τόνισε πως «αποτελεί επιτακτική ανάγκη να ξαναβρεί τον ρυθμό της, πιθανόν και με μεγαλύτερη ένταση», ενώ επ’ ουδενί πρέπει το διαδίκτυο, που υπήρξε μια κάποια λύση στην εποχή της πανδημίας ν’ αποβεί οριστικό υποκατάστατο: «Αποτελεί ζωτικής σημασίας ενέργεια να “χτίσουμε”  ξανά τις ζωντανές μας σχέσεις και να στηρίξουμε όλες τις πτυχές του ενοριακού έργου και της λατρείας στην αναντικατάστατη φυσική παρουσία. Ο ναός πρέπει να ξαναγίνει το κέντρο της λατρευτικής ζωής».

Μίλησε, επίσης, για την ανάγκη αποκατάστασης της ενότητας του εκκλησιαστικού σώματος, δεδομένου ότι «ο πειρασμός βρήκε πεδίο δράσης και οδήγησε σε καταστάσεις αυτονόμησης και φατριασμών. Έκφραση αυτή της αυτονόμησης υπήρξε και η αμφισβήτηση πολλών συνοδικών αποφάσεων. Η Συνοδικότητα είναι ο μεγάλος μας θησαυρός και αυτό που μας διαφοροποιεί από όλες τις άλλες χριστιανικές ομολογίες. Η Συνοδικότητα αυτή πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού. Χωρίς αυτή δεν έχουμε εκκλησιαστική διοίκηση, δεν έχουμε ενοποιημένη μαρτυρία, δεν έχουμε ευχαριστιακό σώμα. Αιώνες τώρα, η Ορθόδοξη Εκκλησία μας πορεύεται με αυτόν τον ευλογημένο τρόπο, ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να υπερβαίνει προσωπικές αδυναμίες και πιθανές ιδιοτέλειες και να οδηγεί τον λαό του Θεού όπου το Πνεύμα ορίζει. Όπως γνωρίζετε, η Συνοδικότητα αποτελεί προέκταση της βασικής θεολογικής και εκκλησιολογικής θέσεως της ορθόδοξης Εκκλησίας μας, πως, στο πρόσωπο του επισκόπου συγκροτείται ολόκληρη η Εκκλησία, όχι βεβαίως απλώς και μόνον ως ένας διοικητικός οργανισμός, αλλά ως ευχαριστιακή κοινότητα. Με άλλα λόγια, ο Επίσκοπος αποτελεί κυρίως και πρωτίστως το επίκεντρο της Θείας Ευχαριστίας, όχι ασκώντας εξουσία, αλλά αποδεχόμενος της θεία δωρεά της φύλαξης του ποιμνίου και της ενότητός του δια του ιερού μυστηρίου της Ευχαριστίας…».

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του, ο π. Δαμασκηνός κάλεσε όλους να αντιληφθούμε την δοκιμασία ως παιδαγωγία, αλλά και την δωρεά του Αχράντου Σώματος και του Τιμίου Αίματος του Χριστού ως «ευκαιρία μοναδική για αποκατάσταση σχέσεως με τον Δημιουργό μας, με τους αδελφούς μας και με ολόκληρο τον κόσμο».

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση και η σύνοψη των συμπερασμάτων από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο.

Πρόσφατα Άρθρα

Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Βέροια
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Βέροια

22 Απριλίου 2026

Την Τετάρτη 22 Απριλίου το απόγευμα τελέστηκε με λαμπρότητα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βεροίας ο Εσπερινός της εορτής...

Read more
Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Μονή Ταξιαρχών
Εκκλησία της Ελλάδος

Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Μονή Ταξιαρχών

22 Απριλίου 2026

Την Παρασκευή 24/4, στις 6.00 μ.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και θα τελέσει την Μεγαλοσχημία ρασοφόρου...

Read more
Το πνευματικό διαμάντι ολάκερης της Ορθοδοξίας
Αγίου Γεωργίου

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026

Τιμά η Εκκλησία μας λαμπρά και πανηγυρικά, μέσα στην αναστάσιμη περίοδο, τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο. Όπως μας  πληροφορεί...

Read more
Θεολογικόν Ἀναλόγιον: Νέα Μορφωτική Διακονία τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν
Εκκλησία της Ελλάδος

Θεολογικόν Ἀναλόγιον: Νέα Μορφωτική Διακονία τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν

22 Απριλίου 2026

Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν, ἀκολουθοῦσα τήν διδασκαλία τῆς Ἐκκλησίας «γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν», ἀρχίζει  τήν  νέα  ποιμαντική  διακονία:...

Read more
Για τον Όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή μίλησε στον Βόλο ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Για τον Όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή μίλησε στον Βόλο ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου

22 Απριλίου 2026

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε (21/4) η 7η Αγιολογική Σύναξη, στο πλαίσιο του 3ου κύκλου των Αγιολογικών Διαλέξεων, που διοργανώνει ο Μητροπολιτικός...

Read more
ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ-ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ-ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

22 Απριλίου 2026

Με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης και αμετάθετη πίστη στην Ανάσταση, αγγέλλεται η προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη...

Read more
ΔΙΑΚΕΙΑ 2026: Έναρξη από τον Φθιώτιδος Συμεών στους Κομποτάδες
Εκκλησία της Ελλάδος

ΔΙΑΚΕΙΑ 2026: Έναρξη από τον Φθιώτιδος Συμεών στους Κομποτάδες

22 Απριλίου 2026

Από το ιστορικό χωριό Κομποτάδες του Δήμου Λαμιέων ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις τιμής για τον Εθνοϊερομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο στο πλαίσιο της...

Read more
Ο Άκης Πετρετζίκης στη Μονή των Παπαροκάδων…. μαγειρεύει με μοναχούς!!
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Άκης Πετρετζίκης στη Μονή των Παπαροκάδων…. μαγειρεύει με μοναχούς!!

22 Απριλίου 2026

Το πιο γευστικό food tour συνεχίζεται στη Ναύπακτο. Στην πανέμορφη Ναύπακτο θα ταξιδέψει ο Άκης Πετρετζίκης στο νέο επεισόδιο του...

Read more
Την Τιμία Κάρα του  Αγ. Παρθενίου υποδέχθηκαν  στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγ. Γεωργίου Καρέα
Εκκλησία της Ελλάδος

Πρόγραμμα πανηγύρεως σήμερα και αύριο Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στον Καρέα

22 Απριλίου 2026

Φέρεται εις γνώσιν των ευλαβών Χριστιανών ότι την 23ην του μηνός Απριλίου 2026 πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Ιερός Ναός του Αγίου...

Read more
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος
Αγίου Γεωργίου

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026

Ὁ ἅγιος Γεώργιος ὁ Τροπαιοφόρος ἀνήκει στή χορεία τῶν μεγαλομαρτύρων καί εἶναι ἀπό τούς πιό λαοφιλεῖς Ἁγίους τῆς Ἐκκλησίας μας....

Read more
«”Ηρώων και Αγίων αγώνας” – Πατριωτικοί αγώνες και πνευματικά αθλήματα»
Εκκλησία της Ελλάδος

«”Ηρώων και Αγίων αγώνας” – Πατριωτικοί αγώνες και πνευματικά αθλήματα»

22 Απριλίου 2026

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Απριλίου 2026 η τέταρτη Επετειακή...

Read more
Μέγας Εσπερινός στον εορτάζοντα Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρέα
Αγίου Γεωργίου

Άγιος Γεώργιος ο Πολύαθλος Μάρτυρας της Ανάστασης

22 Απριλίου 2026

π. Βασίλειος Ι. Καλλιακμάνης α) Οι εορτές των αγίων αποτελούν ευκαιρίες για εντρύφηση στη θαυμαστή και αγιασμένη ζωή τους και...

Read more
«Νύχτα γιομάτη θαύματα»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Νύχτα γιομάτη θαύματα»

22 Απριλίου 2026

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και βαθιά αίσθηση ιστορικής μνήμης πραγματοποιήθηκε στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, την Δευτέρα 20 Απριλίου 2026 η επετειακή μουσικοθεατρική...

Read more
Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος
Αγίου Γεωργίου

Ο λαοφιλής Άγιος Γεώργιος ο μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Η αγία μας Εκκλησία έχει να επιδείξει νέφη Μαρτύρων. Μυριάδες πιστοί βασανίστηκαν και έχυσαν...

Read more
Ο «Άγιος» ιερέας των φτωχών του Αγρινίου! Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο «Άγιος» ιερέας των φτωχών του Αγρινίου! Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!

21 Απριλίου 2026

Στην Ορθόδοξη αλήθεια που κυκλοφορεί Σε μια εποχή όπου η πίστη δοκιμάζεται και οι κοινωνικές ανάγκες πληθαίνουν, η «Ορθόδοξη Αλήθεια»...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Το πνευματικό διαμάντι ολάκερης της Ορθοδοξίας
Αγίου Γεωργίου

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026

Τιμά η Εκκλησία μας λαμπρά και πανηγυρικά, μέσα στην αναστάσιμη περίοδο, τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο. Όπως μας  πληροφορεί...

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026
Μέγας Εσπερινός στον εορτάζοντα Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρέα

Άγιος Γεώργιος ο Πολύαθλος Μάρτυρας της Ανάστασης

22 Απριλίου 2026
Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

Ο λαοφιλής Άγιος Γεώργιος ο μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026
Το πνευματικό διαμάντι ολάκερης της Ορθοδοξίας

Το πνευματικό διαμάντι ολάκερης της Ορθοδοξίας

23 Απριλίου 2025
Ο Τροπαιοφόρος του Χριστού Μεγαλομάρτυς Γεώργιος

Ο Τροπαιοφόρος του Χριστού Μεγαλομάρτυς Γεώργιος

23 Απριλίου 2020
Μέγας Εσπερινός στον εορτάζοντα Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρέα

Γεώργιος, ο τροπαιοφόρος: Χάρη στην πίστη του άντεξε τα μαρτύρια του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού

22 Απριλίου 2020
Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2020
Κήρυγμα επί τη εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

Κήρυγμα επί τη εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

22 Απριλίου 2018
Next Post
Συνάντηση Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα με Ουκρανούς πρόσφυγες στην Κύπρο

Συνάντηση Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα με Ουκρανούς πρόσφυγες στην Κύπρο

Στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ.

Στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ.

Δοξολογία της 25ης Μαρτίου στο Λονδίνο

Δοξολογία της 25ης Μαρτίου στο Λονδίνο

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος στη Μητρόπολη Βελγίου

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος στη Μητρόπολη Βελγίου

Ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

"Επεισοδιακή" και "φαντασμαγορική" η Σύνοδος που θα εκλέξει νέο Αρχιεπίσκοπο

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist