Στον κείμενο επί του λόφου του Βροντάδου της Ερμούπολης ιστορικό Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου χοροστάτησε την Τρίτη 6 Αυγούστου κατά την Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Σύρου προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε επεξηγηματικά και με βάση τη διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας στα διαδραματισθέντα κατά τη Μεταμόρφωση του Κυρίου.

Ειδικώτερα, ανέφερε ότι συμμετέχουμε στη θεϊκή δόξα διά της κοινωνίας μας με τους Αγίους και κυρίως διά της μητρικής και πρεσβευτικής παρρησίας της Παναγίας.

Ευχαρίστησε, τελος, και συνεχάρη τους Εφημερίους του Ναού, Πρωτοπρ. Αντώνιο Χαλά και Αρχιμ. Νικόλαο Γαβαλλά, για την ποιμαντική τους διακονία, και τους Ενορίτες του Ναού για τη στήριξή τους προς αυτούς, και ευχήθηκε σε όλους για τον Δεκαπενταύγουστο.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.