• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Πέμπτη, 12 Ιουνίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

«Η Παναγία μας εγγύηση ενότητας και κοινότητας»

22 Νοεμβρίου 2022
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
«Η Παναγία μας εγγύηση ενότητας και κοινότητας»
Share on FacebookShare on Twitter

Στα δυο άκρα της Λοκρίδος, στον Μώλο και στην Αμφίκλεια, αλλά και στην Λαμία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών για την μεγάλη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών χοροστάτησε στον Μεγάλο Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην όμορφη κωμόπολη του Μώλου στην Λοκρίδα.

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου ως «το πρόσωπο, το οποίο ενώνει και το οποίο εκφράζει και συγκροτεί την κοινότητα μέσα στη δική μας παράδοση και ενώνει γιατί είναι Μάνα, είναι μητέρα, είναι Μητέρα όλων».

          Ο κ. Συμεών αναφερόμενος στο κοινοτικό πνεύμα τόνισε ότι: «η Παναγία μας είναι η εγγυήτρια του κοινοτικού πνεύματος. Αν κρατήθηκε η γλώσσα, αν κρατήθηκε η πίστη, αν κρατήθηκε η παράδοση, αν κρατήθηκε ο πολιτισμός, αν άντεξαν οι θεσμοί μέσα στο διάβα του χρόνου, μέσα σε δύσκολες συνθήκες και καταστάσεις, αυτό οφείλεται στον κοινοτισμό, αυτό οφείλεται στις κοινότητες, οι οποίες αναπτύχθηκαν γύρω από τις Εκκλησίες, γύρω από τις Ενορίες, σε τέτοιο σημείο, που ο κοινοτισμός σήμερα να κρατά όρθια την ελληνική ψυχή και την ελληνική παράδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην Αυστραλία, στην Ευρώπη, παντού στην ομογένεια, ακόμη και στην Αφρική και σε κάθε μεριά του πλανήτη θα βρει κανείς τους Έλληνες γύρω από τις Ενορίες, γύρω από τις Εκκλησίες κι εκεί να ενισχύεται και να εμβαθύνεται το κοινοτικό πνεύμα. Ασφαλώς η ενότητα δεν καλλιεργείται με χαϊδολογήματα, δεν καλλιεργείται με επαίνους και κολακείες αλλά μια πραγματική και στέρεη ενότητα βασίζεται πάνω στην αλήθεια των σχέσεων.

Όλα αυτά μας τα ανοίγει μπροστά μας το πρόσωπο της Παναγίας που είναι το πρόσωπο της συγχώρεσης, που είναι το πρόσωπο της κατανόησης, που είναι το πρόσωπο της καταλλαγής, που είναι το πρόσωπο, το οποίο εκφράζει την ιερότητα μέσα στη ζωή μας.

Τα Εισόδια της Παναγίας μας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα κάλεσμα σε μια είσοδο και δική μας είσοδο σε έναν άλλο τρόπο ζωής και σε έναν άλλο τρόπο σκέψης και σε έναν άλλο τρόπο σχέσεων.

Όλα τα οποία συμβαίνουν και στη ζωή μας, την προσωπική και στην ζωή μας την συλλογική να μην τα αντιμετωπίζουμε ως θεάματα, είτε διασκεδαστικά είτε αποκρουστικά ενίοτε, αλλά να τα αντιμετωπίζουμε ως μηνύματα, ως μηνύματα και προσκλήσεις για να ταρακουνιόμαστε και να κοιτάμε πολύ καλά τι κάνουμε εμείς, πως πορευόμαστε εμείς, πως διαχειριζόμαστε εμείς τους ανθρώπους που έχουμε κοντά μας, τις θέσεις τις οποίες έχουμε, τις δυνατότητες τις οποίες έχουμε, το σπίτι μας, την οικογένειά μας, τη γειτονιά μας. Αν κάνουμε αυτήν τη διαδικασία ο κάθε ένας έντονα και με ειλικρίνεια, τότε θα προφυλάξουμε από πολλά δεινά και τις κοινωνίες μας και τους εαυτούς μας και κυρίως θα δημιουργήσουμε άμυνες και ο κοινοτισμός είναι η άμυνα, η ενότητα είναι η άμυνα, ο διάλογος είναι η άμυνα, η προσπάθεια και η αυτοκριτική είναι η άμυνα την οποία την έχουμε πολύ ανάγκη καθώς πολλοί ιοί, πολλές πανδημίες παρακμιακές, έρχονται και μας επιτίθενται κι έχουμε ανάγκη να βρούμε άμυνες, να αντισταθούμε και να σταθούμε όρθιοι και να μην μας καταρρακώσει όχι μόνο την ψυχολογία αλλά ακόμα και τη διάθεση για αγώνα και για προσπάθεια όλα αυτά τα οποία κατά καιρούς συμβαίνουν γύρω μας. Η Παναγία μας λοιπόν εκφράζει  στο πρόσωπό Της την ενότητα και την κοινότητα».

          Με εγκάρδια λόγια αγάπης, υιικού σεβασμού και τιμής, ο Προϊστάμενος της Ενορίας, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. π. Κωνσταντίνος Βάγιας, καλωσόρισε εκ μέρους σύσσωμου του πληρώματος της Ενορίας για πολλοστή φορά τον Σεβασμιώτατο στο Μώλο και τον ευχαρίστησε για όλες τις συγκινήσεις και τις δυνατές στιγμές, τις οποίες ζουν κοντά του, τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του, αλλά και όλος ο λαός των Καμένων Βούρλων και των γύρω περιοχών με την ζωή και την δράση του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στο Καινούργιο Λοκρίδος «Η Αγία Αικατερίνη», όχι μόνο το καλοκαίρι με την φιλοξενία χιλιάδων παιδιών από την Φθιώτιδα και από άλλα μέρη του κόσμου, αλλά και όλο τον χρόνο, μέσα από τις δράσεις που πραγματοποιούνται εκεί κάτω από την εμπνευσμένη και πεπνημένη καθοδήγηση του ιδίου του Σεβασμιωτάτου.

          Με προτροπή του π. Κωνσταντίνου, ο κ. Συμεών ευλόγησε, ευχαρίστησε και τίμησε όλους τους ευλογημένους συνεργάτες της Ενορίας, οι οποίοι διακονούν τις δράσεις του Ναού αλλά συμμετέχουν και ενεργά στην διακονία των παιδιών στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

          Ο Σεβασμιώτατος μαζί με την πατρική του ευχή έδωσε ως ευλογία και μία εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου σημειώνοντας:

          «Θα ήθελα λοιπόν αυτή την ευκαιρία να μου επιτρέψετε να προσφέρουν μία ευλογία σε κάποιους εθελοντές και εθελόντριες από τον Μώλο συγκεκριμένα από το Μώλο, γιατί ήταν εκατοντάδες οι εθελοντές και οι εθελόντριες που συνέδραμαν στη λειτουργία και φέτος στη θερινή λειτουργία του Κατασκηνωτικού κέντρου « Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος. Θα ήθελα να προσφέρω σε αυτά τα παιδιά μια εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος, καθώς μάλιστα κατά αγαθή συγκυρία σαν σήμερα γεννήθηκε ο Όσιος Βησσαρίων, γεννήθηκε 20 Νοεμβρίου και είναι εμπνευστής και προστάτης αυτών που διακονούν και αυτών που ελεούν, αυτών που προσφέρουν με αγάπη».

          Ακολούθησε πάνδημη Ιερά Λιτανεία της Εφεστίου Εικόνος των Εισοδίων της Παναγίας και της Ιεράς Εικόνος του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στους δρόμους του Μώλου, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Λοκρών, των αρχόντων, μελών Πολιτιστικών Συλλόγων ενδεδυμένων με παραδοσιακές στολές, καθώς και πλήθους πιστών.

          Ανήμερα της Θεομητορικής Εορτής, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Επίσημη Δοξολογία υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας, η οποία τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

          Ο Σεβασμιώτατος ευχόμενος πατρικώς χαρακτηριστικά ανέφερε:

          «Δεχθείτε, όχι μόνο τις προσευχές μας και τις ευχές μας, αλλά και την βεβαιότητά μας, ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας, οι οποίες αποτελούν την εγγύηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της δημοκρατίας των συνόρων της αγάπης και του πολιτισμού, γιατί αυτά είναι τα απεριόριστα σύνορα του Ελληνικού Έθνους και του Ρωμαίϊκου Γένους. Είναι σύνορα απεριόριστης αγάπης, τα οποία όμως όποιος τολμήσει να τα αγγίξει, όπως τόνισε και  εμβληματικός Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, θα βρει μπροστά του Μαραθώνα, Αλαμάνα, Θερμοπύλες, θα βρει μπροστά του Αθανάσιο Διάκο, θα βρει μπροστά του την απάντηση του Έλληνα Αγνώστου Στρατιώτη και Μαχητή. Χρόνια πολλά!».

          Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών χοροστάτησε στον Μεθέορτο Αρχιερατικό Εσπερινό στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Αμφικλείας.

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και πάλι στο πρόσωπο της Παναγίας τονίζοντας ότι: «Όποιος θέλει να αισθάνεται και να είναι νέος στην κυριολεξία, να αισθανθεί ότι είναι παιδί της Παναγίας και συνάμα αδελφός με όλους, γιατί όλοι μας είμαστε παιδιά της Παναγίας, που απολαμβάνουμε την μητρική της αγάπη και το μητρικό και γλυκό της χάδι».

          Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε πνευματικό τον π. Χρήστο Καλιακούδα, Προϊστάμενο της Ενορίας του Αγίου Ευσταθίου Κουμπουριανών, ευχόμενος να διακονήσει με αγάπη και φόβο Θεού το Μυστήριο της Πνευματικής Πατρότητος και να αναδειχθεί Άξιος αυτής της μεγάλης διακονίας, που του εμπιστεύεται η Εκκλησία.

          Ακολούθως ο κ. Συμεών βράβευσε κατά το έθνος τους μαθητές της Γ’ Λυκείου του παρελθόντος εκπαιδευτικού έτους 2021- 2022, οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Πατρίδος μας.

          Όλες οι Ιερές Ακολουθίες της Θεομητορικής Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Ο εορτασμός του Αγίου Λουκά στα Γιαννιτσά
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός του Αγίου Λουκά στα Γιαννιτσά

12 Ιουνίου 2025

Την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025 εορτάσθηκε με λαμπρότητα η μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του...

Read more
Εκκλησία της Ελλάδος

Πρόγραμμα Ονομαστηρίων Αρχιεπισκόπου

12 Ιουνίου 2025

Την 15η Ιουνίου, ημέρα μνήμης του Οσίου Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου, άγει τα ονομαστήριά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης...

Read more
Σύσκεψη φορέων για τον 9ο Αγώνα Δρόμου “Το Πέρασμα Του Απ. Παύλου”
Χωρίς κατηγορία

Σύσκεψη φορέων για τον 9ο Αγώνα Δρόμου “Το Πέρασμα Του Απ. Παύλου”

12 Ιουνίου 2025

Σύσκεψη φορέων για τον Αγώνα Δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου», που διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και...

Read more
Γιορτάζοντας της Παναγίας Βροντιανής την διασάλευση
Εκκλησία της Ελλάδος

Πρόγραμμα ονομαστικής εορτής Μητρ. Σάμου

12 Ιουνίου 2025

Ἀγαπητοί Ἀδελφοί, χαίρετε ἐν Κυρίῳ πάντοτε! Τήν Κυριακή 22α Ἰουνίου 2025, ἡμέρα κατά τήν ὁποία ἡ Ἁγία μας Ἐκκλησία τιμᾶ...

Read more
Ο Φθιώτιδος Συμεών στην αγιοτόκο Λέσβο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Φθιώτιδος Συμεών στην αγιοτόκο Λέσβο

12 Ιουνίου 2025

Στην αγιοτόκο Λέσβο βρέθηκε εκτάκτως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προκειμένου να χοροστατήσει και να ομιλήσει στην εξόδιο Ακολουθία...

Read more
Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος

12 Ιουνίου 2025

Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, κ. Νικόλαο Δένδια, πραγματοποίησε την Τετάρτη, 11 Ιουνίου, στην Αθήνα, ο Σεβασμιώτατος...

Read more
Μοναχική Κουρά στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Μοναχική Κουρά στην Κέρκυρα

11 Ιουνίου 2025

Την Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2025, εορτή των Αγίων ενδόξων και πανευφήμων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα αλλά και του ἕν ἁγίοις...

Read more
ΕΠΑΝΔΡΙΑΝΤΙΑ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΙΜΗ. ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΖΑΦΕΙΡΗ (1978-2019)»
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΠΑΝΔΡΙΑΝΤΙΑ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΙΜΗ. ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΖΑΦΕΙΡΗ (1978-2019)»

11 Ιουνίου 2025

Βιβλιοκριτική παρουσίαση υπό Αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά, Πρωτοσυγκέλλου Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Μετά πολλής χαράς και συγκίνησης παρέλαβα το άρτι εκδοθέν πόνημα...

Read more
ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

11 Ιουνίου 2025

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατανύξεως και με τη συμμετοχή πολλών πιστών, τελέσθηκε, το βράδυ της Τρίτης, 10 Ιουνίου 2025, ιερά αγρυπνία...

Read more
Ιερέας στη Λεμεσό βάλλει κατά της απόφασης της Ιεράς Συνόδου και κατά του Αρχιεπισκόπου για τον Μητροπολίτη Τυχικό
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Ιερέας στη Λεμεσό βάλλει κατά της απόφασης της Ιεράς Συνόδου και κατά του Αρχιεπισκόπου για τον Μητροπολίτη Τυχικό

11 Ιουνίου 2025

Ιερέας της Ρωσικής Εκκλησίας της Μητροπόλεως Λεμεσού, βάλλει κατά του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και κατά της άδικης -όπως την χαρακτηρίζει- απόφασης...

Read more
ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ ΟΥΡΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ ΟΥΡΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ

11 Ιουνίου 2025

Ήταν μια μέρα πλημμυρισμένη από φως. Όχι το συνηθισμένο φως του ήλιου που αγκαλιάζει τις ακτές της Αλοννήσου, αλλά εκείνο...

Read more
Ετιμήθη ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός στην Μητρόπολη Άρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Ετιμήθη ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός στην Μητρόπολη Άρτης

11 Ιουνίου 2025

Την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025, το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Άρτα, ελειτούργησε ο Σεβασμιώτατος...

Read more
Σερρών Θεολόγος: «Ο Άγ. Λουκάς, ο Επίσκοπος και ιατρός, ετίμησε με την αγία ζωή του την Εκκλησία και την επιστήμη»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Ο Άγ. Λουκάς, ο Επίσκοπος και ιατρός, ετίμησε με την αγία ζωή του την Εκκλησία και την επιστήμη»

11 Ιουνίου 2025

Η πανσεβάσμιος ιερά μνήμη του Αγ. Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, του ιατρού και ομολογητού, εορτάζεται, με λαμπρότητα και στην...

Read more
Λαμία: Άνδρας μπούκαρε σε εκκλησία βρίζοντας γιατί τον ξύπνησαν οι καμπάνες
Εκκλησία της Ελλάδος

Λαμία: Άνδρας μπούκαρε σε εκκλησία βρίζοντας γιατί τον ξύπνησαν οι καμπάνες

11 Ιουνίου 2025

Απίστευτο περιστατικό στη Λάμια ανήμερα της μεγάλης γιορτής του Αγίου Πνεύματος (09/06/2025) στην ιστορική εκκλησία της Παναγίας Δέσποινας. Σύμφωνα με...

Read more
Εκκλησία της Ελλάδος

Συνέρχεται αύριο η Δ.Ι.Σ.

11 Ιουνίου 2025

Συνέρχεται την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 168ης...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Κυριακή της Πεντηκοστής στην Μητρόπολη Νεαπόλεως
Πνευματικές Διδαχές

Ο Μεγάλος Άγνωστος, το τρίτον πρόσωπο της αγίας Τριάδος

8 Ιουνίου 2025

του Αρχιμανδρίτου Γρηγόριου Κωνσταντίνου Δρ Θ.  Όλοι οι χρι­στια­νοί γι­ορ­τά­ζου­με την ε­ορ­τή του Α­γί­ου Πνεύ­μα­τος τη Δευ­τέ­ρα με­τά την Κυ­ρια­κή της...

“Νιφάδες ηνέχθησαν άνωθεν”

Ποιά η διαφορά της εορτής της Πεντηκοστής με την εορτή του Αγίου Πνεύματος;

8 Ιουνίου 2025
Αποκαλύπτεται και φωτίζει

«Πάντα χορηγεί το Πνεύμα το Άγιον»· Περί του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος

8 Ιουνίου 2025
«Πάντα χορηγεί το Πνεύμα το Άγιον»· Περί του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος

Ὁ Μέγας Σύμμαχος «Καί ἐπλήσθησαν ἅπαντες Πνεύματος Ἁγίου»

8 Ιουνίου 2025

Ο Μεγάλος Άγνωστος

24 Ιουνίου 2024
Αποκαλύπτεται και φωτίζει

Γιατί το Άγιο Πνεύμα εμφανίσθηκε με τη μορφή πύρινης γλώσσας

23 Ιουνίου 2024
«Πάντα χορηγεί το Πνεύμα το Άγιον»· Περί του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος

Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

23 Ιουνίου 2024
«Πάντα χορηγεί το Πνεύμα το Άγιον»· Περί του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος

Περί του Αγίου Πνεύματος

24 Ιουνίου 2024
Αποκαλύπτεται και φωτίζει

«Πάντα χορηγεί το Πνεύμα το Άγιον»

4 Ιουνίου 2023
Κυριακή της Πεντηκοστής στην Μητρόπολη Νεαπόλεως

«Πάντα χορηγεῖ τὸ Πνεῦμα τὸ ἅγιον»

7 Ιουνίου 2020
Αποκαλύπτεται και φωτίζει

Πνεύμα Κυρίου

24 Ιουνίου 2019
«Ὁ γάρ καρπός τοῦ Πνεύματος ἐν πάσῃ ἀγαθωσύνῃ καί δικαιοσύνῃ καί ἀληθείᾳ»

«Ὁ γάρ καρπός τοῦ Πνεύματος ἐν πάσῃ ἀγαθωσύνῃ καί δικαιοσύνῃ καί ἀληθείᾳ»

28 Μαΐου 2018
«Ξένον ἄκουσμα, ξένον θέαμα, πῦρ διαιρούμενον, εἰς νομάς χαρισμάτων»

«Ξένον ἄκουσμα, ξένον θέαμα, πῦρ διαιρούμενον, εἰς νομάς χαρισμάτων»

28 Μαΐου 2018
«Πάντα χορηγεί το Πνεύμα το Άγιον»· Περί του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος

Ο «άλλος Παράκλητος»

3 Ιουνίου 2017
Next Post
Η Εκκλησία μάς καλεί να προετοιμασθούμε καταλλήλως για να υποδεχθούμε στην ψυχή μας τον Γεννηθέντα Χριστό

Η Εκκλησία μάς καλεί να προετοιμασθούμε καταλλήλως για να υποδεχθούμε στην ψυχή μας τον Γεννηθέντα Χριστό

Δεν μπορεί να αντικατασταθεί ο ναός του Θεού με την λεγόμενη κατ’οίκον εκκλησία

Δεν μπορεί να αντικατασταθεί ο ναός του Θεού με την λεγόμενη κατ’οίκον εκκλησία

Συνέρχεται εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος να αποφασίσει τα της Εξοδίου Ακολουθίας του Αρχιεπισκόπου

Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων

Ἡ ἐλπίδα καὶ ἡ πίστη στὴν Ἀνάσταση τοῦ Θεανθρώπου θὰ σημάνει τὸ τέλος κάθε καταδίκης

«Περὶ τῆς συμπληρώσεως πέντε ἐτῶν ἀπὸ τῆς Ἐνθρονίσεως ἡμῶν εἱς τὴν καθέδραν τῶν Σταγῶν»

Ἡ διδασκαλία τῆς Ἐκκλησίας περί τοῦ Διαβόλου

«Ὁ διάβολος πῆγε διακοπές...!»

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist