Σήμερον της ατεκνίας δεσμά διαλύονται· του Ιωακείμ γαρ και της Άννης, εισακούων Θεός, παρ’ ελπίδα τεκείν αυτούς, σαφώς υπισχνείται θεόπαιδα, εξ ης αυτός ετέχθη ο απερίγραπτος, βροτός γεγονώς, δι’ Αγγέλου κελεύσας βοήσαι αυτή· Χαίρε κεχαριτωμένη ο Κύριος μετά σου.

Επί τη εορτή της Συλλήψεως της προµήτορος του Χριστού και µητέρας της Υπεραγίας Δεσποί­νης ηµών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, της Αγίας Άννης, πανηγύρισε ο ομώνυμος, περικαλέστατος ναός της, που βρίσκεται στην περιοχή Περιβολιών Ταύρου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και ακολούθως τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, πλεσιούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Σπυρίδωνα Οικονομίδη εκλεκτό προϊστάμενο του Ναού και τον π. Ιωάννη Φλαριώτη.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ αυτών και πολλά μικρά παιδιά, τα οποία με υποδειγματική τάξη παρακολουθούσαν τα τελούμενα, Κοινωνώντας στο τέλος των Αχράντων Μυστηρίων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, κλήρος και λαός λιτάνευσε την εικόνα της Αγίας Άννης στους δρόμους της ενορίας, προπορευόμενης της μπάντας του Τμήματος Μουσικής της ΕΛ.ΑΣ. η οποία καθ’ όλη την διάρκεια της λιτανείας παιάνιζε πανηγυρικά προσδίδοντας εορταστικό κλίμα.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.