Ζωὴν τὴν κυήσασαν, ἐκυοφόρησας, ἁγνὴν Θεομήτορα, θεόφρον Ἄννα, διὸ πρὸς λῆξιν οὐράνιον, ἔνθα εὐφραινομένων, κατοικία ἐν δόξῃ, χαίρουσα νῦν μετέστης, τοῖς τιμῶσί σε πόθῳ, πταισμάτων αἰτουμένη, ἱλασμὸν ἀειμακάριστε.

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Αγίας Φωτεινής Υμηττού την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, η εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Προμήτορος Άννης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας πλαισιούμενος υπό του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής Αρχιμανδρίτου π. Καλλινίκου Νικολάου, του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτου π. Νικοδήμου Σιδέρη των εφημερίων του Ναού π. Γερασίμου Μπιλιλή, π. Γεωργίου Σχονά και των Ιεροδιακόνων π. Φιλοθέου  και π. Πλάτωνος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δανιήλ ο οποίος  ερμήνευσε την Αποστολική περικοπή της εορτής, κάνοντας αναφορά στην σπουδαιότητα της γνώσης και της ερμηνείας της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης. Τέλος ευχήθηκε στους πιστούς καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.