• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

«Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» Σύμφωνο Συνεργασίας Ι.Μ. Φθιώτιδος και Δήμου Λαμιέων

18 Νοεμβρίου 2021
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
«Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» Σύμφωνο Συνεργασίας Ι.Μ. Φθιώτιδος και Δήμου Λαμιέων
Share on FacebookShare on Twitter

Την ημέρα της επετείου της ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στην Λαμία, την 16η  Νοεμβρίου 2021, επέλεξαν, τόσο ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών όσο και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, να υλοποιήσουν μία συμφωνία, που είχαν δρομολογήσει από την πρώτη ημέρα της αναλήψεως της ποιμαντορίας του κ. Συμεών, με την κοινή υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και του Δήμου Λαμιέων και υπό τον διακριτικό τίτλο «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ».

Ένα μνημόνιο, το οποίο αποφασίστηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων και έχει ως άξονα και επίκεντρο τον άνθρωπο, τις ανάγκες του και τις προκλήσεις της σημερινής εποχής.

Η κοινή υπογραφή πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Θρόνου του Ιστορικού Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Λαμία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών και τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο.

Καρπό αγαστής συνεργασίας και ενότητος μεταξύ των δύο φορέων, Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και Δήμου Λαμιέων, χαρακτήρισαν τόσο ο κ. Συμεών όσο και ο κ. Καραΐσκος την υπογραφή του συγκεκριμένου μνημονίου, καθώς υπογράμμισαν ότι και οι δύο φορείς έχουν ως στόχο και κύριο μέλημα την διακονία του ανθρώπου, ενώ αποτελεί ένα ακόμη επίτευγμα του πατρικού και αγαπητικού καλέσματος, το οποίο απηύθυνε ο  Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στον ενθρονιστήριο λόγο του προς τους φορείς και όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους για το κοινό καλό.

Η σύναψη της συγκεκριμένης συνεργασίας έχει ως σκοπό την προώθηση δράσεων κοινού ενδιαφέροντος και αξιοποίησης τεχνογνωσίας και εμπειρίας, με την συνδρομή όπου αυτή απαιτηθεί εξειδικευμένων συνεργατών, ενώ οι βασικοί κοινοί άξονες δράσεως ορίζουν τα εξής:

1) Δράσεις ανθρωπιστικές και κοινωνικής αλληλεγγύης

2) Δράσεις πολιτισμού και ανάδειξης της τοπικής εκκλησιαστικής κληρονομιάς

3) Δράσεις ανάδειξης θρησκευτικού τουρισμού και προσκυνηματικών περιηγήσεων

4) Δράσεις εκπαιδευτικές και ιδιαίτερα στον τομέα της επιμορφώσεως και

5) Κάθε άλλη δράση, πού θα προκύπτει από τις ανάγκες της κοινωνίας εντός του πλαισίου των διακριτά ρυθμισμένων αρμοδιοτήτων των δύο μερών.

Μετά την κοινή υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος σε κοινές δηλώσεις τους προς τα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας υπογράμμισαν:

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών:

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Μητρόπολη μας αλλά και για εμένα προσωπικά, διότι αφ’ ενός μεν συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ευλογημένη ημέρα που έφτασα στην Φθιώτιδα, που έφθασα εδώ στον αγαπημένο μου τόπο, στην αγαπημένη μου πατρίδα, προκειμένου να πορευθούμε όλοι μαζί για την ουράνια πατρίδα, που είναι η Βασιλεία του Θεού.

          Ξεκίνησε μία δυνατή σχέση αγάπης, η οποία εξελίσσεται, δυναμώνει και εκχέεται παντού, διότι ο μόνος δρόμος στον οποίο έχουμε να βαδίσουμε,  αν θέλουμε να πλησιάσουμε τον Θεό και να θέλουμε να γίνουμε πραγματικοί άνθρωποι, είναι ο δρόμος της αγάπης και ο δρόμος της αγάπης είναι που μας κάνει καλύτερους όλους μας ανεξαιρέτως και ιδιαίτερα σε εποχές δύσκολες, καθώς αυτή η διετία ήταν μία περίοδος δοκιμασίας λόγω της πανδημίας και άλλων γεγονότων, αλλά και γιατί οι δοκιμασίες δεν σταματούν ποτέ στη ζωή.

          Ο άνθρωπος που με υποδέχτηκε και θεσμικά αλλά και ανθρώπινα ήταν ο πρώτος πολίτης της πόλεως, ο κ. Δήμαρχος, ο κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, που από την πρώτη στιγμή δημιουργήθηκε μεταξύ μας μία σχέση αγάπης, σεβασμού, αμοιβαιότητας, αναγνωρίσεως  της διακριτότητας των ρόλων της κάθε θεσμικής περιοχής, αλλά πάνω απ’ όλα ένας δρόμος μίας κοινής συνοδοιπορίας. Από την πρώτη στιγμή χαράξαμε κοινούς δρόμους για το καλό των Λαμιέων, για το καλό του Δήμου, για το καλό όλων. Συμπορευθήκαμε και είχαμε αποφασίσει αυτούς τους κοινούς δρόμους να τους δώσουμε και μία θεσμική έκφραση, για να υπάρχει και συνέχεια για να υπάρχει ένα μέλλον, αλλά και μία πιο συστηματική εργασία.

 Το σύμφωνο συνεργασίας που υπογράψαμε σήμερα είναι αυτό ακριβώς. Ένα νέο λάκτισμα πάνω στα ίχνη που έχουμε βαδίσει μέχρι, σήμερα για να προχωρήσουμε ακόμη καλύτερα μπροστά.

 «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» είναι ακριβώς αυτό το πρόγραμμα, το οποίο με πολλές δράσεις, σε πολλά πεδία έρχεται να πραγματοποιήσει ένα πράγμα: την κοινή μας αγάπη, αυτό δηλαδή που μας συνδέει. Κοινή μας αγάπη είναι η Λαμία, κοινή μας αγάπη είναι ο δημότης, ο πιστός, είναι  ο κάθε άνθρωπος ανεξαιρέτως και,  προσωπικά όπως είχα τονίσει και στην ενθρόνισή μου, ακόμη και αυτός που δεν πιστεύει. Και αυτός είναι στην αγάπη μου. Όσοι κατοικούν στον Δήμο Λαμιέων και όσοι φυσικά βρίσκονται στην ευλογημένη γη της Φθιώτιδος είναι υπό την αγάπη μου.

Χαίρομαι, που η απόφαση αυτή από την πλευρά του  Δήμου έγινε αποδεκτή ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό δείχνει την δυναμική και την ενότητα που έχει η συνεργασία και την έχουμε όλοι μας ανάγκη,  γιατί η συνεργασία δεν καταλύει την διαφορετικότητα,  ούτε ακόμα  και την αντίθετη άποψη, η συνεργασία είναι σύνθεση, είναι πολυχρωμία, η συνεργασία είναι ένα όμορφο μωσαϊκό, το οποίο δεν οδηγεί στην αναρχία, αλλά οδηγεί και κατευθύνει την δημοκρατία σε ακόμη περισσότερη προσφορά στον άνθρωπο.

Ευχαριστώ τον κ. Δήμαρχο και εύχομαι έτσι να συνεχίσουμε και να αυξάνουμε αυτή την κοινή μας αγάπη,  η οποία μας συνδέει και μας οδηγεί. Και την κοινή μας, την μεταξύ μας αγάπη, αλλά και την αγάπη μας για τον κάθε πολίτη, τον κάθε συνάνθρωπο μας. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και τον παρακαλώ να μεταφέρει τις ευχαριστίες μου σε όλους τους συνεργάτες του και στους θεσμικούς αιρετούς εκπροσώπους αλλά και τους πιο «τελευταίους» συντελεστές αυτής της προσπάθειας».

Ο κ. Καραΐσκος ανέφερε:

«H 16η Νοεμβρίου, είναι μια λαμπρή ημέρα για τη Λαμία και τη Φθιώτιδα, αφού είναι η επέτειος της ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Συμεών.

Αυτή τη μέρα  επιλέξαμε να υπογράψουμε  σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας  και του Δήμου Λαμιέων και μετά από σχετική, ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, σαν επιστέγασμα της μέχρι τώρα συνεργασίας μας.

Τύχη αγαθή,  έφερε στον τόπο μας πριν δύο χρόνια έναν εμπνευσμένο Ιεράρχη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, για να ανοίξει νέους δρόμους ψυχής, πνεύματος και αγάπης, στον ευσεβή λαό της Φθιώτιδας και σε όλους μας.

Τύχη αγαθή μας έφερε πολύ κοντά, δύο ανθρώπους, που εκπροσωπούν δύο καταξιωμένους θεσμούς, αυτόν της Εκκλησίας και αυτόν του Δήμου, σε μια παράλληλη πορεία προσφοράς, στο κοινωνικό σύνολο, με οδηγό την αγάπη του Ποιμενάρχη μας και σε μια εποχή που η κοινωνική συνοχή δοκιμάστηκε από τη πρωτοφανή πανδημία.

Τύχη αγαθή, μας έκανε να μοιραζόμαστε κοινούς στόχους και οράματα για το μέλλον αυτού του τόπου και των κατοίκων αυτής της ιστορικής πόλης.

Αυτούς τους στόχους, τα οράματα και τις ιδέες μας, αποτυπώνουμε στο σημερινό μνημόνιο συνεργασίας, που του δώσαμε το εμπνευσμένο όνομα «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ», συνδυάζοντας σ’ αυτόν τον τίτλο δύο έννοιες που είναι συνώνυμες των δύο θεσμών, δείχνοντας για άλλη μια φορά τα ευεργετικά για την τοπική κοινωνία μας αποτελέσματα, όταν Εκκλησία και Αυτοδιοίκηση, βαδίζουν χέρι-χέρι.

Οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, οι δράσεις πολιτισμού, η ανάδειξη της τοπικής εκκλησιαστικής κληρονομιάς, η ανάδειξη και προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού, οι εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δράσεις, είναι μερικές από τις δεσμεύσεις που σήμερα αναλαμβάνουμε από κοινού με την Ιερά Μητρόπολη, μέσα από το σύμφωνο συνεργασίας που υπογράψαμε.

Σήμερα εκφράζοντας το Δημοτικό μας Συμβούλιο και τον λαό της Λαμίας δηλώνω ότι η σημερινή ημέρα, είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Λαμία και την Φθιώτιδα και είμαι βέβαιος ότι με την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Ιεράρχη μας θα δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε η κοινωνία μας και ο τόπος μας με αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, πίστη και ομαδική προσπάθεια, να κάνει άλματα προόδου προς το μέλλον».

Το πρωί προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, στην οποία τον κ. Συμεών πλαισίωσαν ιερείς που χειροτονήθηκαν από τον ίδιο ή μετετέθησαν από άλλες Μητροπόλεις, προκειμένου να διακονήσουν υπό τον κ. Συμεών.

Στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν: ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας και Περιβάλλοντος κ. Ηλίας Κυρμανίδης,  ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλίας Σανιδάς,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Κυροδήμος, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Ανδρέας Κολοκυθάς, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Β/μιας Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνη Καλογήρου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος, Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος Δημήτριος Φούρλας, εκπρόσωποι Αξιωματικοί του Φρουράρχου Λαμίας, η Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου κ. Ανδρονίκη Κουτσονίκα με μαθητές και μαθήτριες, καθώς και ιερείς και πιστοί.

          Ο κ. Συμεών στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τόνισε χαρακτηριστικά:

«Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από την ευλογημένη μέρα που το έλεος του Θεού με έφερε στην Φθιώτιδα ως νυμφίο με νύμφη την τοπική Εκκλησία της Φθίας. Αυτή η αγαπητική σχέση, που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια είναι μία σχέση, που εξελίσσεται και δυναμώνει μέσα από δοκιμασίες και κοινή διακονία. Μία αγάπη που αναζωπυρώνεται καθημερινά. Προτιμώ όμως να μην αναφερθώ στο τί πράξαμε στα δύο χρόνια, διότι τα γνωρίζει ο Θεός, τα γνωρίζουν οι άνθρωποι, τα γνωρίζετε όλοι εσείς. Προτιμώ πάντοτε από το παρελθόν να κοιτάω τα λάθη μου, τις αδυναμίες μου, τις ελλείψεις μου και γι’ αυτές σας ζητώ συγγνώμη και με αυτή την επίγνωση κάθε μέρα που ξημερώνει είναι σαν να είναι η πρώτη μου μέρα σε αυτόν εδώ τον τόπο».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Η Ακολουθία του Επιταφίου στα Μετέωρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Eκδημία του εμβληματικού Γέροντος των Μετεώρων, Αρχιμανδρίτου Ισιδώρου Τσιατά, προηγουμένου της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ

2 Ιουλίου 2025

Η Ιερά Μητρόπολις Σταγών και Μετεώρων μετά βαθυτάτης θλίψεως αναγγέλει την προς Κύριον εκδημία του εμβληματικού Γέροντος των Μετεώρων, Αρχιμανδρίτου...

Read more
Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ

2 Ιουλίου 2025

Κατά το διήμερο 30/6 και 1/7 2025, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συμμετείχε σε πανηγύρεις των αγίων...

Read more
Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Καρδίτσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Καρδίτσα

2 Ιουλίου 2025

 Την Τρίτη 1 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, με την ποιμαντική του μέριμνα και...

Read more
Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΕΤΙΜΗΘΗ  «ΑΝΤΙΚΡΥ ΧΙΟΥ»
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΕΤΙΜΗΘΗ «ΑΝΤΙΚΡΥ ΧΙΟΥ»

2 Ιουλίου 2025

Μέ τήν βοήθεια καί τή Χάρη τοῦ Θεοῦ ἡ Ἱερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν ἑορτασε τήν μνήμη τοῦ  Ἁγίου,...

Read more
Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

2 Ιουλίου 2025

Την Τρίτη, 1 Ιουλίου 2025, το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία...

Read more
“…τό ἰατρεῖον ἡμῶν, πηγή ὑπάρχει ἀνεξάντλητος…”
Εκκλησία της Ελλάδος

“…τό ἰατρεῖον ἡμῶν, πηγή ὑπάρχει ἀνεξάντλητος…”

2 Ιουλίου 2025

Ιερουργών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την 1η του μηνός Ιουλίου ε.έ., επι τη μνήμη των...

Read more
Η ΠΡΕΒΕΖΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Ανακοινωθέν για την εκδημία του αειμνήστου Μητροπολίτου Βιζύης κυρού Αθηναγόρου

2 Ιουλίου 2025

Ἀνακοινοῦται μετά τῆς κατ᾿ ἄνθρωπον θλίψεως ἡ πρός Κύριον ἐκδημία τοῦ ἀειμνήστου Μητροπολίτου Βιζύης κυροῦ Ἀθηναγόρου ἐπισυμβᾶσα σήμερον, Τρίτην, 1ην...

Read more
«Οι Άγ. Ανάργυροι μας διδάσκουν το πώς το επάγγελμα γίνεται λειτούργημα και διακονία»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Οι Άγ. Ανάργυροι μας διδάσκουν το πώς το επάγγελμα γίνεται λειτούργημα και διακονία»

1 Ιουλίου 2025

Την πανσεβάσμιο ιερά μνήμη των Αγ. Κοσμά και Δαμιανού, Αναργύρων ιατρών, εόρτασε, με ιεροπρεπή λαμπρότητα και η Ιερά Μητρόπολη Σερρών...

Read more
Εορτή Μητροπολιτικού Ναού και Χειροτονία Διακόνου στη Ν. Ιωνία
Εκκλησία της Ελλάδος

Εορτή Μητροπολιτικού Ναού και Χειροτονία Διακόνου στη Ν. Ιωνία

1 Ιουλίου 2025

Πανηγυρικώς και με τη δέουσα ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού...

Read more
Νέος Ιεροδιάκονος στην Τοπική Εκκλησία του Βόλου
Εκκλησία της Ελλάδος

Νέος Ιεροδιάκονος στην Τοπική Εκκλησία του Βόλου

1 Ιουλίου 2025

Την μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, των εν Ρώμη, εόρτασε σήμερα η Εκκλησία μας. Στην Ιερά Μητρόπολή μας,...

Read more
Η εορτή των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στην Έδεσσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στην Έδεσσα

1 Ιουλίου 2025

Με επισημότητα και λειτουργική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η ετήσια πανήγυρις της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας επί τη μνήμη των...

Read more
Ο Πρωτ. Γεώργιος Μπλάθρας συμπλήρωσε 55 χρόνια άοκνης προσφοράς στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Πρωτ. Γεώργιος Μπλάθρας συμπλήρωσε 55 χρόνια άοκνης προσφοράς στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης

1 Ιουλίου 2025

Πενήντα πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν από την τοποθέτηση του Αιδεσιμολογιώτατου Πρωτοπρεσβύτερου και επίτιμου Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας,  πατρός Γεωργίου Μπλάθρα,...

Read more
Πανηγύρισε το Μετόχι της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου στην Άρτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγύρισε το Μετόχι της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου στην Άρτα

2 Ιουλίου 2025

Την Τρίτη 1 Ιουλίου 2025, το πρωΐ, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο εορτάζον Μετόχι της Αθωνικής Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου...

Read more
Μητροπολίτης Πειραιώς: Οι Άγιοι Ανάργυροι θεράπευαν το σώμα, αφού προηγουμένως είχαν θεραπεύσει την ψυχή
Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Πειραιώς: Οι Άγιοι Ανάργυροι θεράπευαν το σώμα, αφού προηγουμένως είχαν θεραπεύσει την ψυχή

1 Ιουλίου 2025

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καραβά ιερούργησε σήμερα, Τρίτη 1 Ιουλίου 2025, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Κατά...

Read more
Φθιώτιδος Συμεών: «Να αναλογισθούμε όλοι την αποστολή μας στον κόσμο»
Εκκλησία της Ελλάδος

Φθιώτιδος Συμεών: «Να αναλογισθούμε όλοι την αποστολή μας στον κόσμο»

1 Ιουλίου 2025

Στο όμορφο μικρό χωριό Παλιούρι της Δυτικής Φθιώτιδος, στις όχθες του Σπερχειού Ποταμού, στον Δήμο Μακρακώμης και στον Ναό των...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Τα τρία φάρμακα
Αγίων Αναργύρων

Τα τρία φάρμακα

31 Οκτωβρίου 2024

Του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας  Σεραφείμ Πλησιάζουμε, σύμφωνα με την παράδοση της Αγίας μας Εκκλησίας, καθημερινά τους Αγίους μας, τιμούμε την...

«Από τον Ιπποκράτη στον Μέγα Βασίλειο»

«Από τον Ιπποκράτη στον Μέγα Βασίλειο»

31 Οκτωβρίου 2024
Η εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στην Ι.Μ. Κορίνθου

Oι άγιοι των φτωχών Άγιοι Ανάργυροι

30 Ιουνίου 2022
Αγία Γραφή και Ασθένειες

«Μή πάντες ἀπόστο­λοι; μή πά­ντες προφῆ­ται; … μή πάντες χαρί­σματα ἔχουσιν ἰαμά­των;»

1 Ιουλίου 2019
«Ἀτελεύτητος ὑπάρχει τῶν Ἁγί­ων ἡ χάρις ἥν παρά Θεοῦ ἐκομί­σαν­το»

«Ἀτελεύτητος ὑπάρχει τῶν Ἁγί­ων ἡ χάρις ἥν παρά Θεοῦ ἐκομί­σαν­το»

1 Ιουλίου 2019

«Καί ἄν ἔχω πίστιν ὥστε ὄρη μεθιστάνειν, ἀγάπην δέ μή ἔχω, οὐδέν εἰμί».

1 Νοεμβρίου 2018
«Ἀτελεύτητος ὑπάρχει τῶν Ἁγί­ων ἡ χάρις, ἥν παρά Χρι­στοῦ ἐκο­μίσαντο»

«Ἀτελεύτητος ὑπάρχει τῶν Ἁγί­ων ἡ χάρις, ἥν παρά Χρι­στοῦ ἐκο­μίσαντο»

1 Νοεμβρίου 2018
Next Post
Ο Μητροπολίτης Πρεβέζης τίμησε τον Προστάτη του Άγιο

Ο Μητροπολίτης Πρεβέζης τίμησε τον Προστάτη του Άγιο

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε διά ζώσης το πρώτο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα στην Ι.Μ. Κίτρους

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε διά ζώσης το πρώτο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα στην Ι.Μ. Κίτρους

Εορτάστηκε πανηγυρικώς η μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου στην Σύμη

Εορτάστηκε πανηγυρικώς η μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου στην Σύμη

Ενθρόνιση Ιεράς Εικόνος του Σωτήρος Χριστού στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Πειραιώς

Ενθρόνιση Ιεράς Εικόνος του Σωτήρος Χριστού στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Πειραιώς

Εκατοντάδες λαού στην ομιλία του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη στην Πάτρα

Η νηστεία διώχνει τα πάθη μας

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist