Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 επεσκέφθη με την ευλογία του επιχωρίου Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου την ιστορική Ιερά Μονή ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ εν Ιθώμη όπου φυλάσσεται η θαυματουργική εικών της Παναγίας.

Η Μονή αυτή προσέφερε πολλά στους αγώνες του Έθνους και εν όψει μάλιστα της επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821 ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε την επίσκεψη αυτή. Τον Σεβ. υπεδέχθη κατά το μοναστηριακόν Τυπικόν ο ηγούμενος της Μονής π. Προκόπιος Σμύρνης μετά των λοιπών πατέρων και αδελφών, ετελέσθη δέησις στο Καθολικόν, ησπάσθη ο Σεβ. την εικόνα της Παναγίας και το ιερό λείψανο του Αγ. Ιωάννου του Μονεμβασιώτου και ακολούθως στο Αρχονταρίκι έλαβε το παραδοσιακόν μοναστηριακόν κέρασμα.

Ο Σεβ. είχε μια ενδιαφέρουσα πνευματική συζήτηση με τους εκεί μονάζοντες πατέρες.

Τέλος, θαύμασε και την ωραία ελαιογραφία η οποία απεικονίζει τον Βασιλέα Όθωνα και την Βασίλισσα Αμαλία κατά την επίσκεψη τους στην Μονή το έτος 1834.

Ερήσθω ότι στην Ιερά αυτή Μονή διετέλεσαν ηγούμενος ο Σεβ Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος και αδελφός της Μονής ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης