Την 21η Ιανουαρίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων μετέβη οδικώς στη πόλη Dolisie για να επισκεφθεί τα ορθόδοξα Εκπαιδευτήρια «Φως Εθνών» και το πρότυπο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος».

Στο Ορφανοτροφείο ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ποσότητα τροφίμων, τα οποία προέρχονται από ευγενική δωρεά της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, ενώ συνεργάσθηκε με τεχνικούς για την εκτέλεση εργασιών στο κτίριο.

Ακολούθησε συνάντηση με τους μικρούς μαθητές του παρακειμένου Δημοτικού Σχολείου «Φως Εθνών» της Ι. Μητροπόλεως, καθώς και έλεγχος στις κτιριακές εγκαταστάσεις του προς καταγραφή και άμεση επιδιόρθωση ενδεχομένων φθορών. Έλεγχος έγινε και στην ξύλινη διάβαση που η τοπική Εκκλησία κατασκεύασε προς διετίας, προκειμένου να μειώσει κατά πολύ την απόσταση που υφίσταται μεταξύ του προαναφερθέντος σχολείου – ορφανοτροφείου – Ενοριακού Ναού  Αγίας Φωτεινής και του κέντρου της πόλεως Dolisie.  Αμέσως μετά ο Επίσκοπος, αφού προσέφερε πατρικώς κάποια τρόφιμα στους εκπαιδευτικούς, ανεχώρησε για το Pointe-Noire.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης