Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και αρκετών Μητροπολιτών πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Σισανίου καί Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου.

Στον κόμβο της Σιάτιστας, ο νέος Μητροπολίτης Σισανίου καί Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεοδώρο Καρυπίδη.

Η επίσημη υποδοχή του Μητροπολίτη από τον κλήρο και τον λαό της πόλης πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Δημαρχείου Σιάτιστας όπου τον καλωσόρισε ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπροπούλος, για να κατευθυνθούν εν συνεχεία σύσσωμοι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου και ανεγνώσθει η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου καθώς και το Προεδρικό Διάταγμα, από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Θεοχάρη. Ακολούθησε η διαδικασία της ενθρονίσεως, η οποία πραγματοποιήθηκε σε χαρμόσυνο και συγκινησιακό κλίμα.

Ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, μετέφερε την ευχή και ευλογία του Πατριάρχη για την διακονία του νέου Μητροπολίτη. Αμέσως μετά, ο τοποτηρητής της Μητροπόλεως, Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, στον λόγο του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «στο πρόσωπο του Επισκόπου βλέπουμε το πρόσωπο του Χριστού».

Εκ μέρους του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως προσφώνησε και καλωσόρισε τον νέο Μητροπολίτη ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγγελλος της Μητροπόλεως και στην συνέχεια ο Αρχιερατικός Επίτροπος Άργους Ορεστικού της Μητροπόλεως Καστορίας Πρωτοπρεσβύτερος Λεωνίδας Μπάρδος, ενώ εκ μέρους της Πολιτείας χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης.

Κατόπιν ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος στον ενθρονιστήριο λόγο του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Έρχομαι ανάμεσα σας σταλμένος από την Εκκλησία όχι για να παρουσιάσω τον εαυτό μου ούτε για να καταπλήξω την διάνοια σας με θεωρητικές γνώσεις, αλλά για να προσφέρω τον λόγο του Ευαγγελίου. Έρχομαι ως πατέρας και γνήσιος αδελφός σας, ως πνευματικός ιατρός, αφού η μητέρα μας Εκκλησία είναι το μέγα θεραπευτήριον». Ευχαρίστησε, τον Μητροπολίτη Καστορίας, τον Αρχιεπίσκοπο και τα Σεπτά μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την στήριξή τους. Αναφέρθηκε, επίσης, στην αποστολή του στην Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, ενώ ζήτησε τις ευχές και ευλογίες του Αρχιεπισκόπου, των Ιεραρχών, κλήρου και λαού, για «να δικαιώσει τις προσδοκίες της Εκκλησίας». Ολοκληρώνοντας την ομιλία του υπογράμμισε ότι «η θύρα της Μητροπόλεως και η καρδιά μου θα είναι ανοιχτή για όλους».

ΦΩΤΟ: Γιώργος Φερδής

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.