Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο κλειστό Γυμναστήριο Σχηματαρίου, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018. Η παραπάνω εκδήλωση απευθυνόταν σε μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της ευρύτερης περιοχής και αποσκοπούσε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων σχετικά με τα θέματα που αφορούν στα Άτομα με Αναπηρία.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος. Συμμετείχε η Ομάδα Σύγχρονου Χορού ΔΑΓΙΠΟΛΗ, από την Αθήνα, με επικεφαλής τον χορογράφο κ. Γεώργιο Χρηστάκη και τις κυρίες Νατάσσα Αραμπατζή και Κατερίνα Αλεξοπούλου, που συγκλόνισαν όλους τους θεατές με τις υπέροχες και εμπνευσμένες χορογραφίες τους. Παρέστησαν και μίλησαν ο Παραολυμπιονίκης της Σφαιροβολίας κ. Παναγιώτης Αγγελέτος, από τα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Κολύμβησης κ. Ευθυμία Γκουλή με καταγωγή από τη Δεσφίνα. Ακόμη, πραγματοποιήθηκε επίδειξη Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης με τον Πρωταθλητή κ. Χρήστο Στάμου από το Σύλλογο ΑμεΑ “Τριπτόλεμο” Ελευσίνας και τον συναθλητή του κ. Δημήτριο Στάμου. Μίλησαν επίσης η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλτσχάϊμερ Χαλκίδας κ. Ευαγγελία Αγγελίδου και η Ψυχολόγος κ. Χριστίνα Καλαβρή.

Την εκδήλωση άνοιξε η Χορωδία Ιεροψαλτών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών με Χοράρχη τον κ. Γεώργιο Στέρπη. Το συντονισμό και την ευθύνη της εκδήλωσης είχε ο κ. Σταύρος Μακαρίου, μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Αθλητισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος ενώ στην Οργανωτική Επιτροπή συμμετείχαν ο Πατήρ Γεώργιος Μανωλόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπος και ο Πατήρ Δανιήλ Πισάρ, Εφημέριος του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Φάρου Αυλίδος. Στην εκδήλωση συνέδραμε ο Δήμος Τανάγρας και η ΔΗ.Κ.Ε.Τ.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.