Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Προστάτιδος του Πυροβολικού Σώματος του Ελληνικού Στρατού, Αγίας Μεγαλοπαρθενομάρτυρος Βαρβάρας, εις τον φερώνυμο ιερό Προσκυνηματικό Ναό, της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην περιοχή του Αιγάλεω, στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία προΐστατο της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων των Επισκόπων Σαλώνων κ. Αντωνίου και Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού, κήρυξε τον Θείο Λόγο ομιλώντας επικαίρως προς το παριστάμενο και πολυπληθές Εκκλησίασμα, που είχε κατακλύσει το εσωτερικό και το προαύλιο του προσκυνήματος, ο Μητροπολίτης Σουηδίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον σύντομο χαιρετισμό του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό του Ιερού Προσκυνήματος και την λειτουργία του θεολογικού οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας. Εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς όλους όσους συμμετείχαν στο διήμερο του πανηγυριού, κληρικούς και δημοτικούς άρχοντες, τους ανθρώπους του ναού, αλλά και όσους ήρθαν για την εορτή. Κάλεσε δε την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τους λοιπούς πολιτευτές να μεταφέρουν στους έχοντες εξουσία την πικρία και το παράπονό που 20 ολόκληρα χρόνια αγωνίζονται για να στερεώσουν το Προσκύνημα και να λειτουργήσουν το Οικοτροφείο και κανείς δεν επέδειξε το ελάχιστο ενδιαφέρον. Τέλος, επί τη ευκαιρία της ελεύσεως του Μητροπολίτου κ. Κλεόπα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου του δώρησε απότµηµα του ιερού λειψάνου του αγίου μεγαλομάρτυρα και ιαματικού Παντελεήμονος το οποίο φυλάσσονταν στο Προσκύνημα.

Εν συνεχεία, κλήρος και λαός, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής λιτάνευσαν την εικόνα και το ιερό λείψανο της Αγίας Μεγαλοπαρθενομάρτυρος Βαρβάρας πέριξ του ιερού Προσκυνήματος.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.