Το πρωί της Πρωτοχρονιάς, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, τελέσθηκαν η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η καθιερωμένη Δοξολογία για το νέο έτος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας και πριν την Δοξολογία, στην οποία παραβρέθηκαν πολλοί τοπικοί άρχοντες, επικεφαλής και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας προέτρεψε το εκκλησίασμα, αλλά και γενικότερα το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας, τη νέα χρονιά, πέρα από τις καθιερωμένες ευχές για υγεία, ειρήνη, χαρά και ψυχική γαλήνη, να θέσουμε ως στόχο την αυτογνωσία, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της θεογνωσίας και της ανθρωπογνωσίας. Αν καταφέρουμε το στόχο αυτό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, τότε ο νέος χρόνος θα είναι ευλογημένος και εποικοδομητικός.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε στο Επισκοπείο τη Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης για τα Κάλαντα. Αφού ευχαρίστησε τον μαέστρο κ. Σαράντο Κανελλάκο και τα μέλη της Φιλαρμονικής για την – όπως πάντα – εξαιρετική παρουσία τους, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε υγεία, χαρά, κατά Θεόν προκοπή και εκπλήρωση των στόχων του καθενός.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Διοικητήριο, όπου ευλόγησε τη Βασιλόπιτα της Π.Ε Λακωνίας  εκφράζοντας  ευχές για ένα ευλογημένο και δημιουργικό έτος.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.