Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Δευτέρα 28η Οκτωβρίου η εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, όπου τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Βενιανάκη και ιερείς, μετέβη στο Ηρώο Πεσόντων (στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων), όπου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και ο πανηγυρικός τής ημέρας, τον οποίο εκφώνησε η εκπαιδευτικός του 9ου δημοτικού σχολείου Αιγίου κ. Αδαμαντία Κοκοτή, παρουσία των επισήμων, των αντιπροσωπειών των σχολείων, των προσκόπων και εκπροσώπων συνδέσμων και σωματείων.

Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την μαθητική παρέλαση, την οποία ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε με τους επισήμους από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, εκφράζοντας την ευχαριστία και την ευγνωμοσύνη του καταρχάς προς την Υπέρ¬μαχο Στρατηγό του Γένους μας διότι έδειξε για άλλη μία φορά σε μία κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας την προστασία και τη μέριμνά Της για το ευσεβές Έθνος μας, αλλά και προς όλους εκείνους που αγωνίσθηκαν με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, με ανδρεία και γενναιότητα για να κρατήσουν ελεύθερη την πατρίδα μας.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης