Το πρωί του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού και πολυκλαύστου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου της 27ης Ιουλίου, αιφνιδίως αφήκε τον κόσμο τούτο  και μετέβη στην αγκαλιά του Θεού που τόσο αγάπησε εις την ζωή του, θυμίζοντας σε όλους τον Λόγο της Παλαιάς Διαθήκης: «Ευάρεστος Θεώ γενόμενος ηγαπήθη και ζων μεταξύ αμαρτωλών μετετέθη· ηρπάγη, μη κακία αλλάξη σύνεσιν αυτού ή δόλος απατήση ψυχήν αυτού» (Σοφία Σολ. δ, 10-11), αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στην Τοπική μας Εκκλησία και στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Δείτε το ρεπορτάζ από το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του πολυσεβάστου και πολυκλαύστου Μητροπολίτου Φθιώτιδος Νικολάου.

«Επιτρέψατε μου, αδελφοί άγιοι Αρχιερείς, εκ μέρους του Κλήρου, των Αρχόντων  και του φιλοχρίστου λαού της Ιεράς Μητροπόλεως ταύτης να σας ευχαριστήσουμε για τον κόπο και την παρουσία σας τούτη την μέρα στην τοπική αυτή Εκκλησία  και ξέρουμε ότι είναι καρπός της αγάπης που είχατε και έχετε στον αείμνηστο Μητροπολίτη κυρό Νικόλαο και αδελφό μας και θέλω κι εγώ προσωπικά να σας ευχαριστήσω και να σας διαβεβαιώσω ότι πέραν των όσων γνώριζα, συμπορευόμενος ουσιαστικά με τον αείμνηστο Νικόλαο σε όλα τα έτη της ζωής μας και μέσα στην Εκκλησία ιδιαίτερα, αλλά και από το λίγο χρονικό διάστημα της Τοποτηρητείας που η Εκκλησία με εκάλεσε να διακονήσω, όσα ελέχθησαν και όσα εγράφησαν και ακόμη περισσότερα που δεν ελέχθησαν και εγράφησαν είναι άξια, είναι αλήθειες,  είναι παρακαταθήκη, είναι σφραγίδα το  Νικολάου, σε αυτόν τον τόπο. Γιατί υπήρξε αυθεντικός Επίσκοπος της Εκκλησίας, παράδειγμα προς μίμηση, αγάπησε και αγαπήθηκε και αφήνει αυτή την παρακαταθήκη σε όλους μας. Μακάρι να φανούμε αντάξιοι. Από τα βάθη της καρδιάς μας σας ευχαριστούμε για την συμπροσευχή σας και όπως είπαμε και πάλι είναι ωσεί παρόν, γιατί ζει. Η Αθανασία είναι πίστη μας ακλόνητη  και αυτή η πίστη γίνεται ακόμη πιο τρανή και ισχυρή με την αγάπη που δεν πεθαίνει ποτέ. Γι’ αυτό ο Νικόλαος είναι ανάμεσά μας και  είναι μαζί μας και θα ευλογεί πάντοτε αυτόν τον όντως περιούσιο λαό και είμαι βέβαιος ότι όλοι θα τον κρατήσουν ζωντανό στη μνήμη τους, ευχόμενοι ο Θεός όντως όπως ήδη προγεύεται του παραδείσου να μας αξιώσει και όλους μας μαζί του να βρεθούμε στο επουράνιο Θυσιαστήριο. Να είναι αιωνία η μνήμη του. Αμήν».

Δείτε το ρεπορτάζ από το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του πολυσεβάστου και πολυκλαύστου Μητροπολίτου Φθιώτιδος Νικολάου.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης