Η Σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου  εορτάσθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα σήμερα, Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολεως.

Του Όρθρου και της  Θείας Λειτουργίας  προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΡΟΣ, τη συμμετοχή πλειάδος Κληρικών.

Κατά την Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Μαντινείας προέβη στην εις Διάκονον Χειροτονία του Μοναχού Κυρίλλου Μαρκαντωνάκη, αδελφού της παλαιφάτου Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Μαντινείας, ο οποίος κατάγεται από τά Χανιά της Κρήτης καί υπηρετεί ως Υπαστυνόμος Β΄ στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  απευθυνόμενος στον Χειροτονούμενο αναφέρθηκε στην έξωθεν καλή μαρτυρία που πρέπει να έχει ο κληρικός και την υψηλή και μοναδική τιμή την οποία λαμβάνει από το Μυστήριο της Ιερωσύνης.

Πλήθος λαού,  συγγενών καί συναδέλφων Αστυνομικών παρέστησαν στην Χειροτονία και αναφώνησαν το ΑΞΙΟΣ στον νέο Διάκονο της Εκκλησίας μας.

Χ.Α.Μπίτας

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.