Ο Κύπρου Χρυσόστομος είπε πως άρση του αφορισμού μπορεί να συζητηθεί και να δοθεί συγχώρεση εφόσον ο αφορισθείς εκφράσει δημοσίως την μεταμέλεια του.

Ερωτηθείς σχετικά με την επιστολή, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι ο ίδιος έλαβε την επιστολή, ωστόσο δεν την άνοιξε για να την διαβάσει επειδή στο μεταξύ είχε ενημερωθεί για το περιεχόμενο της.

Για να είμαι ειλικρινής δεν άνοιξα τον φάκελο γιατί πρόλαβε κάποιος και μου τηλεφώνησε το περιεχόμενό της, ανέφερε προσθέτοντας ότι στο περιεχόμενο της επιστολής δεν διαπιστώνεται συγνώμη στα γραφόμενα του κ. Πιτσιλλίδη.

Πρόσθεσε πως όταν το θέμα παρουσιάστηκε στην Ιερά Σύνοδο ρώτησε τους Συνοδικούς αν κάποιος εξ αυτών διαπίστωσε ότι ο κ. Πιτσιλλίδης μετάνιωσε για αυτά που είπε από ραδιοφώνου και τηλεοράσεως για τον Θεό και την Παναγία και αδιαφορώντας για τις ύβρεις που διατύπωσε για τον ίδιο και τους άλλους αρχιερείς, μεταείδε και ζητά συγγνώμη και συγχώρεση και ουδείς απάντησε ότι διαπίστωσε συγγνώμη.

Είπε, ακολούθως, στη Σύνοδος πως εφόσον ουδείς εκ των Συνοδικών διαπίστωσε αίτημα συγχώρεσης και συγγνώμη, ο ίδιος θεωρεί το θέμα κλειστό.

«Αν ζητά συγχώρεση, εγώ θα τον συγχωρήσω, αλλά αν εμμένει στις ανοησίες που έλεγε, δεν υπάρχει συγχώρεση», συνέχισε δηλώνοντας ότι είμαστε στη διάθεση του κ. Πιτσιλίδη και αν μετανιώσει για αυτά που έκαμε και ζητήσει συγχώρεση από την Εκκλησία, θα έχει συγχώρεση.

Η Εκκλησία δεν μισεί κανένα. Είναι πολυεύσπλαχνος και όποιος ζητήσει συγνώμη η Εκκλησία συγχωρεί, ανέφερε περαιτέρω.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.