Ευλογημένοι αυτοί που δεν ελπίζουν τίποτε, γιατί δεν θα απογοητευθούν ποτέ είχε πει ο Ιρλανδός συγγραφέας Τζόναθαν Σουίφτ.

Ο άνθρωπος όμως όσο ζει ελπίζει, ακόμα και αυτός που δεν έχει τίποτα ελπίζει.

Και καθώς η σύγκληση της ιεραρχίας πλησιάζει, οι προς Αρχιερατεία εκλόγιμοι Αρχιμανδρίτες αγωνιούν! Παντί τρόπο, επιδιώκουν να μάθουν τους συσχετισμούς και ονειρεύονται την επόμενη ημέρα! Υπάρχουν ωστόσο κι εκείνοι, επίσης υποψήφιοι Αρχιμανδρίτες, που σιωπηλά και ταπεινά, προσεύχονται κι ευελπιστούν.

Εσχάτως μάλιστα κυκλοφορούν κάποιες φήμες, οι οποίες κάνουν λόγο για ΕΝΤΟΝΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΙΚΡΙΑ να διακατέχει Αρχιμανδρίτες, οι όποιοι διακονούν στην επαρχεία καθώς αντικρίζουν τον έναν μετά τον άλλον να προάγονται μέσα από τη μεγάλη δεξαμενή εκλογίμων προς Αρχιερατεία την Ιερά Σύνοδο.

Ας ρίξουν λοιπόν οι ειδήμονες μια ματιά και στους κληρικούς της επαρχίας. Υπάρχουν ενάρετοι, εξ αυτών, οι οποίοι έχουν καταθέσει τη ζωή τους όλη δια τη διακονία της εκκλησίας.

Αυτοί, αγαπητοί, πότε θα προαχθούν;

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.