Σκηνικό έντασης, με έκτροπα ακόμη και σε βάρος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, που προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, σημειώθηκαν σήμερα το πρωί γύρω από το Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά.

Διαδηλωτές που προσπαθούσαν από νωρίς το πρωί να ματαιώσουν το 40ημερο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, επιχειρούν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να καταδιώξουν άτομα που συμμετείχαν στο μνημόσυνο.

Η ένταση οδηγεί σε συμπλοκές στην προσπάθεια των αστυνομικών να προσάγουν άτομα που χτύπησαν με κοντάρια άνδρες των ΜΑΤ, αλλά και τον επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων.

Την ίδια στιγμή δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ καταδιώκουν στα γύρω στενά άτομα που έχουν διασπαστεί από τις δυο ομάδες, με στόχο τη συμπλοκή. Η ένταση κορυφώνεται στην προσπάθεια διαδηλωτών να αποτρέψουν την προσαγωγή ενός ατόμου.

Τα έκτροπα συνεχίζονται ακόμη και σε βάρος του αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, ο οποίος αν και δεν συμμετείχε στο τρισάγιο που εψάλη νωρίτερα, βγήκε μόνος του από το κτήριο της Αρχιεπισκοπής και προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα προσπαθώντας να εξηγήσει ότι η εκκλησία δεν έχει σχέση με την αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυο πλευρές, για να εισπράξει όμως ύβρεις και φραστικές επιθέσεις που προκάλεσαν οργή.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.