Με αισθήματα κατάνυξης, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, 10 Απριλίου 2026, τελέσθηκε η ιερά Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Της Ακολουθίας προεξήρχε ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, παρουσία πλήθους ευσεβών Χριστιανών, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια στον Ιερό Ναό και εν συνεχεία συμμετείχαν στην ιερά Λιτάνευση διά των οδών πέριξ της Εκκλησίας του Αγίου Μηνά.
Ο Άγιος Μηνάς είναι ο μοναδικός Ναός στην πόλη μας στον οποίο η Ακολουθία του Επιταφίου τελείται το μεσημέρι, γεγονός που αποτελεί παράδοση, καθότι ο Ιερός Ναός βρίσκεται στην καρδιά της ιστορικής αγοράς της Θεσσαλονίκης. Έτσι, η Ακολουθία του Ιερού Επιταφίου καθιερώθηκε να τελείται νωρίς, προκειμένου να ευλογούνται και τα εμπορικά καταστήματα του Κέντρου, ενώ η αγορά της πόλης λειτουργεί.
Στην Ιερά Ακολουθία συμμετείχαν ο π. Δημήτριος Τζιαφάς, Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας, οι ιερείς του Ναού, π. Διονύσιος Καραγιάννης και π. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, και οι διάκονοι π. Δημήτριος Ρουντκώ και π. Ηλίας Ράμμος.












































