• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Σερρών Θεολόγος: «’’Μνήσθητι καὶ ἡμῶν Σωτήρ ἐν τῇ Βασιλείᾳ Σου’’!»

in Εκκλησία της Ελλάδος
12 Απριλίου 2026
byPoimin.gr Team
Σερρών Θεολόγος: «’’Μνήσθητι καὶ ἡμῶν Σωτήρ  ἐν τῇ Βασιλείᾳ Σου’’!»
Share on FacebookShare on Twitter

Με κατάνυξη, αλλά και ζέουσα προσδοκία της αναστασίμου ελπίδος τελούνται και στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης οι ιερές ακολουθίες της αγίας και μεγάλης Παρασκευής, κατά την οποία, η αγία Ορθόδοξος Εκκλησία μας ποιεί ανάμνηση των αγίων και σωτηρίων Παθών, της θεόσωμης ταφής και της εις άδου καθόδου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Συγκεκριμένως, σήμερα, αγία και μεγάλη Παρασκευή 10 Απριλίου 2026, στις 10:00 το πρωί, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος χοροστάτησε στην  ιερά ακολουθία του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως του Κυρίου μας στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών.

Προ της αναγνώσεως του ιερού Ευαγγελίου της Αποκαθηλώσεως, στον εμπνευσμένο, από το ιε’ Αντίφωνο της ακολουθίας των αχράντων Παθών του Κυρίου μας: «Τάδε λέγει Κύριος τοῖς Ἰουδαίοις· Λαός μου, τί ἐποίησά σοι ἤ τί σοι παρηνώχλησα; τούς τυφλούς σου ἐφώτισα, τούς λεπρούς σου ἐκαθάρισα, ἄνδρα ὄντα ἐπί κλίνης ἠνωρθωσάμην. Λαός μου, τί ἐποίησά σοι, καί τί μοι ἀνταπέδωκας; Ἀντί τοῦ μάννα χολήν∙ ἀντί τοῦ ὕδατος ὄξος· ἀντί τοῦ ἀγαπᾶν με σταυρῷ με προσηλώσατε…», διδακτικότατο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Μεγάλα, εξαίσια, φοβερά και σωτήρια ιερούργησε σήμερα ο Κύριός μας, αδελφοί μου, επάνω στον Σταυρό. Διά του εκουσίου Πάθους Του, ελευθερώνει ολόκληρο το ανθρώπινο γένος, από το βάρος της ενοχής εκ του προπατορικού αμαρτήματος, κατακρίνοντας την αμαρτία στο θεανδρικό Του πρόσωπο. Το θείο σχέδιο της σωτηρίας του ανθρώπου περιελάμβανε και την εκούσια θυσία του ενανθρωπήσαντος Υιού του Θεού, ο Οποίος ανήλθε επί Σταυρού και υπέστη φρικτό και ταπεινωτικό θάνατο.

Η υμνολογία της Εκκλησίας μας μυσταγωγεί στις σώζουσες θείες αλήθειες, μας οδηγεί να γινόμεθα διδακτοί Θεού, να στερεωνόμεθα στην πίστη, να μένουμε σταθεροί στην απόφασή μας να είμεθα μαζί με τον Χριστό, ο Οποίος είναι και χθες και σήμερον και έως της συντελείας της ανθρωπίνης ιστορίας, πάντοτε ο υπό των εχθρών Του ραπιζόμενος, σταυρούμενος, καταδιωκόμενος, πολεμούμενος, συκοφαντούμενος, φυλακιζόμενος, εκουσίως και φιλανθρώπως θνήσκων, αλλά και ενδόξως ανιστάμενος αεί ζων και νικών διά της αγάπης Του.

Ο Κύριός μας, από την πρώτη στιγμή της ζωής Του στην γη πολεμήθηκε σκληρότατα και άδικα, από τους ανθρώπους εκείνους, που αδυνατούσαν να αντέξουν το φως, το οποίο Εκείνος έφερε στον κόσμο. Αλλά και οι ίδιοι οι μαθητές Του, οι αυτόπτες και αυτήκοοι, υποκείμενοι και αυτοί στην ασθενική και ευκόλως διολισθαίνουσα στον φόβο και την ολιγοπιστία ανθρώπινη φύση τους αποζητούν απτές αποδείξεις της θεότητός Του, ζητώντας να ψηλαφήσουν το μεγαλείο της δόξης Του.

Δεν ήταν μόνον ο σωματικός πόνος, που εδοκίμασε ο Χριστός επί του Σταυρού, αλλά κυρίως και πρωτίστως, ο απέραντος ψυχικός πόνος, που τον συνέθλιβε, όπως αυτός ξεκίνησε εκείνο το βράδυ στην Γεθσημανή, όταν έβλεπε τους μαθητές Του να Τον εγκαταλείπουν, όταν έβλεπε, λίγο αργότερον, την κακία των ποτέ ευεργετηθέντων ανθρώπων, που με μένος εκραύγαζαν το ‘’Σταυρωθήτω’’. Με το διεισδυτικό, παντοκρατορικό Του βλέμμα, ο Κύριός μας έβλεπε και τα μεγάλα εγκλήματα, τα οποία επρόκειτο να συντελεσθούν μέσα στην ανθρώπινη ιστορία, διά τούτο και το αποτύπωμα της σημερινής μεγάλης ημέρας είναι ιδιαιτέρως βαρύ και ευθυνοφόρο για όλους μας.

Απηλλαγμένοι, όλοι, από την επιφάνεια της πρόσκαιρης συναισθηματικής φόρτισης των ημερών είναι ανάγκη να αναλογισθούμε τι ο Θεός προσέφερε στον άνθρωπο και τι ο άνθρωπος αντιπροσέφερε σ’ Εκείνον. Πόσες φορές κι εμείς, οι οποίοι έχουμε την σφραγίδα του Χριστού στην ζωή μας και αναπνέουμε τις ζείδωρες ‘’ανάσες’’ Του μέσα στην αγία Του Εκκλησία, δεν νιώθουμε φόβο, αδυναμία, δειλία, ατολμία, ολιγοπιστία μπροστά στην ορμητική και θρασεία επέλαση του κακού στον σύγχρονο κόσμο; Ο άνθρωπος αποκομμένος από τον Θεό, Τον εγκατέλειψε, Τον ελησμόνησε, καταδύθηκε στην αμαρτία, στο σκοτάδι, στο θάνατο. Ο Θεός όμως δεν εγκατέλειψε ποτέ τον άνθρωπο. Εδημιούργησε, στην αυγή της ανθρωπίνης ιστορίας, τον άνθρωπο και εκείνος ημαύρωσε το ‘’κατ’ εἰκόνα’’ και οδηγήθηκε αφεύκτως στον θάνατο, πνευματικό τε και σωματικό.

Ο Θεός ζωοποιεί τον άνθρωπο και ο άνθρωπος επεχείρησε να  δολοφονήσει τον Θεό. Αντί του μάννα χολή, αντί του ύδατος όξος. Ιδού το φρικτό ανταπόδομα του ανθρώπου στον Δημιουργό του Θεό. Η αγία Παρασκευή με το βαθύ αποτύπωμά της αποκαλύπτει την συμπεριφορά  του ανθρώπου απέναντι στον Θεό. Η σημερινή ολέθρια πτώσις του ανθρώπου είναι ασυγκρίτως φρικτωτέρα της πρώτης πτώσεώς του. Τότε ο άνθρωπος αποστάτησε από τον Θεό. Την μεγάλη Παρασκευή ο άνθρωπος  σταυρώνει τον Θεό του. Αλλ’ Εκείνος, ως Θεός και Λυτρωτής του κόσμου ανοίγει τον Παράδεισο, συγχωρεί, σώζει, αναπλάθει, ανιστά και θεώνει λυτρωτικώς στο θεανδρικό Του πρόσωπο την ανθρωπίνη φύση, στηρίζει, εμπνέει, καθοδηγεί και παρηγορεί την ζωή μας, μεταμορφώνει τον κόσμο, μας εισαγάγει χειροκρατώντας μας φιλόστοργα στην θέα της καινής εν Χριστώ κτίσεως. Στον Σταυρό του Κυρίου διδασκόμεθα, ως εμπειρία και όχι ως θεωρία μόνον, την δύναμη της ταπεινώσεως, τον απέραντο πλατυσμό της θείας αγάπης, που νικά τον εγωϊσμό και τον θάνατο, ζούμε το μυστήριο της θυσίας και της συγχωρητικότητος, το οποίο καταξιώνει την ανθρώπινη ύπαρξη, ανιχνεύουμε την σώζουσα αλήθεια, την οποία, η Εκκλησία μας διαφυλάσσει δύο χιλιάδες χρόνια τώρα.

Σήμερα, μεγάλη Παρασκευή η ανθρωπότητα αναμετράται με το ψηλαφητό σκοτάδι της. Σήμερα ο άνθρωπος ζυγίζεται με την αχαριστία του, το πως δηλαδή, μέσα στην παραζάλη και τον σκοτισμό του νου του αναβιβάζει επί του Σταυρού τον ίδιο τον Ευεργέτη και Πλαστουργό του.

Ημπορεί οι διώκτες του Χριστού και της Εκκλησίας, κάθε εποχής, περιβαλλόμενοι με την ισχύ και την πρόσκαιρη δόξα τους να ηθέλησαν να φονεύσουν τον Θεό, να κλείσουν τον Χριστό μέσα στον τάφο, να Τον βγάλουν από τις ανθρώπινες καρδίες, να Τον φυλακίσουν στο περιθώριο της ανθρώπινης ζωής, όσο όμως και αν προσπαθούν, τούτο και αμήχανο είναι και αυτοκαταστροφικό για τους ιδίους.

Ας θρηνήσουμε σήμερα, αδελφοί, όχι για το  εκούσιο και σωτήριο Πάθος του Κυρίου μας, που αποτελεί προανάκρουσμα της πανενδόξου Αναστάσεως Του, αλλά να θρηνήσουμε γοερώς μόνον για τις αμαρτίες μας, τις αρνήσεις μας, τα σκοτεινά μας πάθη και λάθη με τα οποία ανασταυρώνουμε τον Χριστό. Ας θρηνήσουμε για τον αφιλάνθρωπο, αδιέξοδο, εγωιστικό και καταστροφικό τρόπο της ζωής μας. Ας θρηνήσουμε για τις χαμένες, τις αναξιοποίητες ευκαιρίες, τις οποίες μας εχάρισε η αγάπη του Χριστού.

Ας διδαχθούμε τέλος, από την φωνή του ευγνώμονος ληστού και με όλη την δύναμη της ψυχής μας, ας αναφωνήσουμε  με  συντριβή  μαζί του, το ‘’Μνήσθητι καὶ ἡμῶν Σωτὴρ ἐν τῇ Βασιλείᾳ Σου’’ και το ‘’Κύριε καὶ Θεὲ τοῦ παντός, ἰλάσθητι, συγχώρησον πάντας, ἔσω εὐσπλαχνικός, χάρισε ἄφεσιν ἁμαρτιῶν καὶ ζωὴν τὴν αἰώνιον’’. Αμήν!».

Ακολούθως, στις 12:30 μ.μ., στον χώρο έμπροσθεν του ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής του Β’ Κοιμητηρίου Σερρών τελέσθηκε η ιερά ακολουθία του Επιταφίου θρήνου κατά την διάρκεια της οποίας ο χοροστατών Σεβ. κ. Θεολόγος ανέπεμψε ειδική δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών και των εκ της νόσου Covid-19 κεκοιμημένων αδελφών μας, οι οποίοι αναπαύονται στο ως είρηται Κοιμητήριο και ακολούθως πραγματοποιήθηκε η εντός του Κοιμητηρίου λιτάνευση του Επιταφίου.

Στην συνέχεια, στη 1:30 μ.μ., στο ιερό Παρεκκλήσιο Αγ. Αικατερίνης του Γεν. Νοσοκομείου Σερρών ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την ακολουθία του Επιταφίου θρήνου παρουσία του Διοικητικού και του Νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και πλήθους νοσηλευομένων, συγγενών και συνοδών.

Στις 3:00 μ.μ., ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Α’ Κοιμητήριο Σερρών, όπου επί του ειδικώς διαμορφωμένου υπερώου επάνω ακριβώς από το οστεοφυλάκιο μαζί με τον ιερό Κλήρο της πόλεως ετέλεσαν την ιερά ακολουθία της Αποκαθηλώσεως και έψαλαν τα εγκώμια.

Εν συνεχεία, το αποκαθηλωθέν «Σώμα» του Κυρίου μας οδηγήθηκε λιτανευτικώς στο πλησίον του υπερώου λελατομημένο εκ πέτρας κενοτάφιο. Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε υπέρ μακαρίας και αιωνίου αναπαύσεως των ψυχών όλων των κεκοιμημένων αδελφών μας, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικώς ετόνισε, αναμένουν την κοινή Ανάσταση λουσμένοι στο ανέσπερο Φως της αιωνιότητος, που μόνον ο Χριστός, η Ανάσταση και η Ζωή μας χαρίζει.

Στις 7:00 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Επιταφίου θρήνου, που θα τελεσθεί στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών.

Ακολούθως, στις 9:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνάντηση των Επιταφίων των κεντρικών ιερών Ναών της πόλεως των Σερρών στην πλατεία «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πρόσφατα Άρθρα

ΣΤΟ ΘΡΟΝΙ ΤΗΣ Η ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΣΤΟ ΘΡΟΝΙ ΤΗΣ Η ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

22 Ιουλίου 2026

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, η έναρξη των λατρευτικών εκδηλώσεων, στη Χαλκίδα, προς τιμήν της πολιούχου της αγίας Παρασκευής...

Read more
Την ιερά μνήμη του Αγίου Παρθενίου τίμησε η γενέτειρά του Βατσουνιά
Εκκλησία της Ελλάδος

Την ιερά μνήμη του Αγίου Παρθενίου τίμησε η γενέτειρά του Βατσουνιά

22 Ιουλίου 2026

Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2026, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών...

Read more
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑ
Πνευματικές Διδαχές

Μερικά θαύματα τοῦ λειψάνου τῆς Ἁγίας Μαρίας τῆς Μαγδαληνῆς στήν Ἱερά Μονή Σίμωνος Πέτρας (Ἅγιον Ὄρος).

22 Ιουλίου 2026

Εξαιρετική θέσι ανάμεσα στα Άγια Λείψανα, που βρίσκονται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, κατέχει το αριστερό χέρι της Αγ. Μυροφόρου...

Read more
Επέστρεψε στο θρόνο Της η Παναγία η Βουλκανιώτισσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Επέστρεψε στο θρόνο Της η Παναγία η Βουλκανιώτισσα

22 Ιουλίου 2026

Στον μόνιμο θρόνο Της, στην Ιερά Μονή Βουλκάνου, επέστρεψε, το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουλίου 2026, μετά από την εξαήμερη...

Read more
Αθώος ο ηγούμενος Εφραίμ και οι 13 συγκατηγορούμενοι του
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους αρωγός των Κατασκηνώσεων της Πιερίας

22 Ιουλίου 2026

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, ανταποκρινόμενη για ακόμη μία φορά με αγάπη και ευαισθησία στις ανάγκες της Ιεράς...

Read more
ΕΝΑΡΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΝΑΡΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

22 Ιουλίου 2026

Ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης 21 Ιουλίου 2026 η τέταρτη κατασκηνωτική περίοδος για κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου των κατασκηνώσεων της...

Read more
Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παρθενίου στην Ιερά Μονή Αγίων Παντελεήμονος και Ευβούλης Αμυνταίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παρθενίου στην Ιερά Μονή Αγίων Παντελεήμονος και Ευβούλης Αμυνταίου

22 Ιουλίου 2026

Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίων Παντελεήμονος...

Read more
Ο Μέγας Εσπερινός της Αγίας Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος στον Βοτανικό
Αγίας Μαρκέλλας

Αγία Παρθενομάρτυς Μαρκέλλα η Χιοπολίτης

22 Ιουλίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Η Χίος ανάδειξε μια πλειάδα αγίων της Εκκλησίας μας. Το πανέμορφο και μυροβόλο αυτό...

Read more
Αγία Μαρία η Μαγδαληνή η Μυροφόρος και Ισαπόστολος {22 Ιουλίου}
Πνευματικές Διδαχές

Αγία Μαρία η Μαγδαληνή η Μυροφόρος και Ισαπόστολος {22 Ιουλίου}

22 Ιουλίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η γυναίκα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, βρήκε καταξίωση...

Read more
Tο άφθαρτο χέρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής
Πνευματικές Διδαχές

Tο άφθαρτο χέρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής

22 Ιουλίου 2026

Στην ιερά μονή της Σιμωνόπετρας φυλάσσεται και το λείψανο του αριστερού χεριού της Αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής....

Read more
Η Αμοργός τίμησε το άξιο τέκνο της! Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Αμοργός τίμησε το άξιο τέκνο της! Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!

21 Ιουλίου 2026

Ενα 6σέλιδο αφιέρωμα στον εμβληματικό πρωτοπρεσβύτερο π. Θωμά Συνοδινό φιλοξενεί η «Ορθόδοξη Αλήθεια» που κυκλοφορεί την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Με...

Read more
Λουτράκι και Ζάχολη τίμησαν πανηγυρικά τον Προφήτη Ηλία
Εκκλησία της Ελλάδος

Λουτράκι και Ζάχολη τίμησαν πανηγυρικά τον Προφήτη Ηλία

21 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών εορτάσθηκε και εφέτος η μνήμη του ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου...

Read more
Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο του Τοπικού Τμήματος  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Εκκλησία της Ελλάδος

Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο του Τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

21 Ιουλίου 2026

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσ­ση­νίας κ. Χρυσόστομο, πραγματοποίησε σήμερα 21-7-2026, αντιπρο­σω­πεία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήμα­τος Καλαμάτας...

Read more
Ἐκδημία Ἱερέως π. Χρήστου Τσεβᾶ
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκδημία Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Ευθυμίου

21 Ιουλίου 2026

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου κυρού Γεωργίου Ευθυμίου, τέως Εφημερίου του Ιερού Παρεκκλησίου...

Read more
Ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία στο Λευκόχωμα
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία στο Λευκόχωμα

21 Ιουλίου 2026

Την μνήμη του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη τίμησε την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 η Εκκλησία μας. Στην Ιερά Μητρόπολή μας...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»
Κυριακή των Αγίων Πατέρων

Οι Πατέρες της Εκκλησίας

23 Μαΐου 2026

Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ «Ἀστέρες πολύφωτοι, πάγχρυσα στόματα τοῦ Λόγου» Τή μνήμη τῶν θεοφόρων Πατέρων τῆς πρώτης ἐν Νικαίᾳ Οἰκουμενικῆς Συνόδου...

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι προβατόσχημοι λύκοι

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Το μήνυμα της Κυριακής των 318 Θεοφόρων Πατέρων

31 Μαΐου 2025
Με την έναρξη της νέας χρονιάς, ας έχουμε υπόψη μας 4 απλά πράγματα

Ἡ Ἀρχιερατικὴ Προσευχὴ

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Προσέχετε τους αιρετικούς»

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των Αγίων Πατέρων

27 Μαΐου 2023
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των 318 Θεοφόρων Πατέρων

4 Ιουνίου 2022
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Ἐφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις» (Ἰωάν. 17,6)

30 Μαΐου 2020
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

8 Ιουνίου 2019
Next Post
Η Ακολουθία του Επιταφίου στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Μηνά του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης

Η Ακολουθία του Επιταφίου στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Μηνά του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης

Ο Επιτάφιος Θρήνος στη Σπάρτη

Ο Επιτάφιος Θρήνος στη Σπάρτη

Συνάντηση των Επιταφίων στην παραλία του Βόλου

Συνάντηση των Επιταφίων στην παραλία του Βόλου

Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Μητροπολιτικό Ναό της Βεροίας

Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Μητροπολιτικό Ναό της Βεροίας

Συνάντηση Επιταφίων στην Αλεξανδρούπολη

Συνάντηση Επιταφίων στην Αλεξανδρούπολη

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist