Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής «Όσιος Διονύσιος εν Ολύμπω» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Την Ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος ευλόγησε τους μαθητές, τους διδάσκοντες και τους παριστάμενους γονείς, εκφράζοντας εγκάρδιες ευχές για μια δημιουργική και καρποφόρα χρονιά.
Κατά την Ακολουθία έψαλαν μαθητές της Σχολής, ενώ στο τέλος πραγματοποιήθηκε η απονομή Πτυχίων και Διπλωμάτων Βυζαντινής Μουσικής, καθώς και Πτυχίων στα Παραδοσιακά Όργανα.
Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, επεσήμανε τη συμμετοχή των μαθητών της Σχολής στις λατρευτικές ακολουθίες των Ενοριών, καθώς και το πολύτιμο καλλιτεχνικό αποτύπωμα που αφήνει η Σχολή μέσα από τις εμφανίσεις της Παραδοσιακής Χορωδίας και Ορχήστρας. Τόνισε ακόμη ότι η εκκλησιαστική μουσική παιδεία δεν περιορίζεται στη διδασκαλία της τέχνης του μέλους, αλλά αποτελεί τρόπο ζωής και προσφοράς στην Εκκλησία.
Τέλος, ο Διευθυντής της Σχολής Δημήτριος Μανούσης ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για τη σταθερή στήριξη και το έμπρακτο ενδιαφέρον της Ιεράς Μητροπόλεως για τη Σχολή, καλωσόρισε τους νέους μαθητές και τους γονείς και ευχήθηκε καλή πρόοδο σε όλους.






































