• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Σάββατο, 27 Ιουνίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

H εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα

in Εκκλησία της Ελλάδος
13 Δεκεμβρίου 2023
byPoimin.gr Team
H εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα
Share on FacebookShare on Twitter

Συνεχίστηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για την μνήμη του προστάτου του νησιού Αγίου και θαυματουργού Σπυρίδωνος, με την τέλεση Αρχιερατικού Συλλείτουργου το πρωί της αγιωνύμου ημέρας Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2023, στο Ιερό Προσκύνημα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλας Δένδιας, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τους Παξούς, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα και επιτελεί τα καθήκοντά του μη λησμονώντας και τον τόπο του.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος αφορμήθηκε από τον ύμνο «Σαλπίσωμεν εν σάλπιγγι ασμάτων και χορεύσωμεν εορτίως και σκιρτήσωμεν αγαλλόμενοι επί τη ιερά μνήμη του ιεράρχου ημών» και τόνισε την χαρά όλων για το γεγονός ότι τιμούμε την μνήμη ενός Αγίου, ο οποίος υπήρξε ποιμήν τόσο των αλόγων ζώων, ως βοσκός, όσο και των ελλόγων υπάρξεων, των ανθρώπων που ο Θεός του εμπιστεύθηκε. Είναι αδύνατο να προσεγγίσουμε ως άνθρωποι το μέγεθος της αγιότητός του. Πλήθος των προσκυνητών, όχι μόνο από τον τόπο, αλλά και από όλο τον κόσμο επιμαρτυρούν την ευλογία να είναι ανάμεσά μας.

Για την αγιότητα ο ιερός Χρυσόστομος τονίζει ότι άγιος είναι ο έχων ανεπίληπτον την πίστιν και ακηλίδωτον τον βίο. Ο άγιος Σπυρίδων όχι απλώς κατήσχυνε τον αιρεσιάρχη Άρειο στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο, αλλά έκανε και ένα παρόντα σ’ αυτήν εθνικό, ειδωλολάτρη φιλόσοφο να έρθει στην αληθινή πίστη. Ο άγιος όμως πάλεψε και με τις προκλήσεις και τους πειρασμούς της ζωής και βγήκε νικητής. Έλαβε ως δώρο αιώνιο την αφθαρσία του σώματος. Ο Άγιος έκανε οικογένεια, αλλά δε νικήθηκε από τα βιοτικά. Θαυματούργησε εν ζωή. Και μας θυμίζει μια μεγάλη αλήθεια, την οποία είπε ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Ότι υπάρχουν τρία είδη χριστιανών: οι πρώτοι ομοιάζουν με τους υπηρέτες, καθώς κάνουν το θέλημα του κυρίου τους επειδή τον φοβούνται. Οι δεύτεροι μοιάζουν με τους υπαλλήλους που κάνουν το θέλημα του προϊσταμένου τους για να ανταμειφθούν. Οι τρίτοι είναι όσοι μοιάζουν με τα παιδιά που κάνουν το θέλημα του πατέρα τους επειδή τον αγαπούνε. Ο άγιος Σπυρίδων ήταν παιδί του Θεού και σ’ αυτό μας καλεί να μοιάσουμε. Προσέφερε από το περίσσευμα ή το υστέρημα της ύπαρξής του προς τον συνάνθρωπο. Και αυτό καλεί όλους μας να πράξουμε. Στην επίγεια ζωή μας να δώσουμε τον εαυτό μας, για να μπορέσουμε να δούμε τον Θεό, χωρίς να επιζητούμε την δόξα των ανθρώπων.

Η αφθαρσία του σώματος του Αγίου δίνει και σε μας την δυνατότητα προσκυνώντας τον να ζούμε την παρουσία της χάριτος του Αγίου Πνεύματος. Ο Άγιος συνεχίζει τη ζωή του Χριστού στην δική μας ζωή και την δείχνει σε όλους μας. Ο Άγιος πίστεψε στον Χριστό και με την παρουσία του δίνει δύναμη, ελπίδα, θάρρος, κουράγιο να σταθούμε όρθιοι. Γύρω μας γκρεμίζονται και καταστρέφονται πράγματα, έρχονται καινούργια που μοιάζουν δυνατά, αλλά μας χρειάζεται η παρουσία του Θεού, ώστε να μπορέσουμε να κρίνουμε, να αντέξουμε, να σταθούμε όρθιοι στους δύσκολους δρόμους της ζωής. Συνοδοιπορεί ο Θεός, αρκεί να έχουμε εσωτερική καθαρότητα και την προσωπική μας συνέργεια, ώστε να τον παρακαλούμε να μη μας εγκαταλείψει.

Ο Μητροπολίτης Σύρου ευχήθηκε στον παριστάμενο Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Δένδια ο Άγιος Σπυρίδων να σκεπάζει τον ελληνικό στρατό και τις ένοπλες δυνάμεις και όλο τον λαό μας, που παραμένει ευσεβής. Δεν φοβάται η Εκκλησία φωνές που διατείνονται ότι πρέπει να χωριστεί το κράτος από την Εκκλησία. Ο λαός του Θεού είναι η απάντηση, ο λαός που παραμένει πιστός, έχοντας την φωνή του Θεού και των Αγίων στην καρδιά του, και δείχνει τι σημαίνει αυτός ο ακατάλυτος δεσμός σε κάθε εποχή.

Τέλος, ο κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο για την πρόσκληση και την αγάπη του που τον αξίωσε να λάβει την ευλογία να γίνει ταπεινός προσκυνητής του Αγίου Σπυρίδωνος και να παρακαλέσει τον Άγιο να στηρίζει ως καλός ποιμένας τον λαό της Κέρκυρας και να είναι καύχημα για την Εκκλησία και τον λαό.

Στο πέρας της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος προσεφώνησε τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Δένδια ως εξής:

«Είναι ξεχωριστή η σημερινή ημέρα για την Εκκλησία και τον τόπο μας. Είναι η ημέρα μνήμης του προστάτου και πολιούχου μας Αγίου και θαυματουργού Σπυρίδωνος, εκείνου που αξιώθηκε από τον Θεό να καταστεί η ζώσα μαρτυρία της αγάπης στον χρόνο της παρούσης ζωής, αλλά και η ζώσα μαρτυρία της προσδοκίας της αναστάσεως στην αιωνιότητα διά της αφθαρσίας του σεπτού του σκηνώματος. Είναι η ημέρα της μεγάλης χαράς για τον τόπο μας, ο οποίος αξιώθηκε με τη σειρά του να φιλοξενεί επί πλείστα όσα έτη τον Άγιο, ζώντας τον ως προστάτη του, τόσο συλλογικά, όσο και για τον κάθε Κερκυραίο και την κάθε Κερκυραία ανά τους αιώνες. Πλήθη ανθρώπων όμως και από όλο τον κόσμο συρρέουν κάθε χρόνο για να τον προσκυνήσουν. Να του καταθέσουν τα αιτήματά τους. Να του δείξουν ότι τον θεωρούν πατέρα τους. Και είναι σπουδαίο μήνυμα αυτό σε καιρούς στους οποίους οι άνθρωποι έχουμε λησμονήσει ότι χωρίς πρόσωπα αναφοράς, χωρίς οδοδείκτες, δεν μπορούμε να σταθούμε στους σταυρούς της ζωής. Και ο Άγιος Σπυρίδων παραμένει ο πατέρας μας ο πνευματικός, ο οποίος βλέπει τις ανάγκες μας, κυρίως όμως χαράσσει με την μεσιτεία του στον ουρανό την πορεία που καλούμαστε να ακολουθήσουμε, ώστε να νικήσουμε την μοναξιά που αισθανόμαστε όταν κατανοούμε πως είμαστε φθαρτοί. Και αυτή η πορεία είναι εις Χριστόν και εις την Εκκλησίαν. Γι’ αυτό και η Κέρκυρα αγάλλεται, πανηγυρίζει και ευφραίνεται. Κι εμείς όλοι μαζί της!

Η φετινή εορτή όμως για μας έχει κι ένα ακόμη εξέχον χαρακτηριστικό κατά άνθρωπον. Είστε κοντά μας εσείς κ. Δένδια, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβερνήσεως και μάλιστα ως επικεφαλής ενός νευραλγικού τομέα, που είναι το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Είστε ένα άξιο τέκνο του νομού μας. Προέρχεστε από ιερατική οικογένεια. Η μητέρα σας ιδίως, η πολυαγαπητή μας κ. Γεωργία, σας ανέθρεψεν «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου». Σας ενέπνευσε την αγάπη για την Κέρκυρα και τους Παξούς, αλλά και την αγάπη για την πατρίδα μας εν γένει. Κι εσείς, μέσα από τις σπουδές, μέσα από την πορεία σας στην κοινωνία, βρήκατε έναν δρόμο που τον χρειαζόμαστε όσο ποτέ: την πολιτική ως διακονία του συνόλου, την πολιτική που, χωρίς να αρνείται τις ιδεολογικές διαφοροποιήσεις, κάνει το μεγάλο βήμα να συνεισφέρει στην ενότητα της πατρίδας μας, μέσα από την δημοκρατική πορεία, μέσα από τον σεβασμό στον συνάνθρωπο, αλλά και μέσα από την αποφασιστικότητα η χώρα μας να πάει μπροστά. Αυτόν τον δρόμο ακολουθήσατε και ως βουλευτής Κερκύρας, αλλά και ως βουλευτής της Β’ Αθηνών. Αυτόν τον δρόμο ακολουθήσατε και ακολουθείτε στα υπουργεία τα οποία υπηρετήσατε με σύνεση, αποφασιστικότητα, αλλά και αφήνοντας σπουδαίο έργο. Αυτόν τον δρόμο υπηρετείτε και σήμερα, στην δεύτερη θητεία σας ως υπουργός Εθνικής Αμύνης.

Διαβάσαμε σε πρόσφατη συνέντευξή σας: «η Ελλάδα οφείλει να έχει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και να μην είναι όμηρος της συγκυρίας». Αυτό βλέπουμε στο πρόσωπό σας. Ότι δεν βλέπετε την διακονία του λαού μας στην ομηρεία της συγκυρίας, αλλά σε βάθος χρόνου. Αυτό μαρτυρεί ότι είστε άνθρωπος με όραμα, με έμπνευση, με στιβαρότητα. Και το διαπιστώσαμε και τα χρόνια που είχατε την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας. Έγινε αυτό που περιγράφετε πάλι: «Σκοπός είναι η Ελλάδα να είναι υπολογίσιμος παράγων ασφαλείας και να αποδεικνύει στην πράξη ότι έχει ρόλο και λόγο στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή». Γι’ αυτό και χαιρόμαστε που από τον τόπο μας, την Κέρκυρά μας, ξεκίνησε ένας άνθρωπος για τον οποίο επιμαρτυρεί θετικά και συνολικά η πατρίδα μας.

Εμείς όμως χαιρόμαστε και για έναν ακόμη λόγο. Για το ότι αγαπάτε την Εκκλησία. Για το ότι με ταπεινότητα και σεβασμό συμμετέχετε στην ζωή της, όχι με σκοπό να αντλήσετε πρόσκαιρα οφέλη, αλλά γιατί γνωρίζετε τη σημασία του ρόλου της στην ζωή του έθνους και του λαού μας. Αγαπάτε τον Άγιο Σπυρίδωνα και δεν λησμονείτε να περάσετε από τον ναό του, όταν τα ευθυνοφόρα καθήκοντά σας επιτρέπουν να επισκεφθείτε τον τόπο στον οποίο μεγαλώσατε. Κι εμείς ως επίσκοπος των νησιών στα οποία οφείλετε το «ζην» σας χαιρόμεθα διότι στο πρόσωπό σας βλέπουμε εκείνον που μπορεί να μας διαφωτίσει, να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα των καιρών και μέσα από τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Πολιτείας, να συνεργαστούμε ώστε και ο τόπος και η πατρίδα μας να πορευθούν κατά το πλαίσιο των αξιών της παραδόσεως, με διάλογο με την εποχή μας, αλλά και με επίγνωση ότι μπορούμε να συμβάλουμε στην πρόοδο των ανθρώπων, που δεν είναι μόνο υλική, αλλά, κυρίως, πνευματική.

Σας υποδεχόμεθα λοιπόν σήμερα ως εκπρόσωπο της ελληνικής κυβερνήσεως και οικείο μας. Προσευχόμαστε στον Άγιο και Θαυματουργό Σπυρίδωνα να σας επιστηρίζει στον αγώνα σας, στον οποίο δεν χωρούνε διχόνοιες, ούτε μικροπολιτικές αντιμετωπίσεις, αλλά ενότητα και συνοδοιπορία. Θεωρούμε ότι εκφράζουμε και τα αισθήματα και όλων των υπολοίπων αρχόντων του τόπου μας, όπως και του κλήρου και του λαού μας, θεωρώντας σας άξιον τέκνο της Κέρκυράς μας και μία ηγετική προσωπικότητα που τιμά το νησί μας. Ως ευ παρέστητε, κύριε υπουργέ! Έτη πολλά και ευλογημένα!».

Ο κ. Νεκτάριος προσέφερε στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης μία εικόνα του Αγίου, ενώ κατά το γεύμα του επέδωσε την ανώτατη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας της Κερκύρας, το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος (χρυσός σταυρός μετά αστέρος).

Ο κ. Δένδιας, συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κερκύρας για την τιμή, την αγάπη και την φιλία που τους συνδέει επί 22 έτη και ζήτησε την πνευματική στήριξη στην διακονία του στην πολιτική.

Στην θεία λειτουργία ήταν παρόντες η απερχομένη Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο Προέδρος του κόμματος ΝΙΚΗ βουλευτής κ. Δημήτριος Νατσιός, οι τρεις βουλευτές της Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, Αλέξανδρος Αυλωνίτης και Δημήτρης Μπιάγκης, η απερχομένη Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου, ο εκλεγμένος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ιωάννης Τρεπεκλής, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ. Στέφανος Πουλημένος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Μεταλληνός, οι επικεφαλής των στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών του τόπου και πλήθος λαού, ενώ παιάνισε προς τιμήν του Αγίου η Παλαιά Φιλαρμονική Κέρκυρας, όπως η παράδοση ορίζει.

Ο ναός έμεινε ανοικτός όλη την νύκτα και πλήθος λαού προσκύνησε τον Άγιο, ενώ τελέστηκε ολονύκτιος αγρυπνία.

Το λατρευτικό πρόγραμμα και το προσκύνημα θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου 2023.

Πρόσφατα Άρθρα

Ένας χρόνος από την κοίμηση του Γέροντος Ισιδώρου – Το ετήσιο μνημόσυνό του στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων
Εκκλησία της Ελλάδος

Ένας χρόνος από την κοίμηση του Γέροντος Ισιδώρου – Το ετήσιο μνημόσυνό του στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων

27 Ιουνίου 2026

Ρεπορτάζ: Αθανάσιος Τζάνης Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και πνευματικής κατάνυξης τελέστηκε το Σάββατο 27 Ιουνίου το ετήσιο μνημόσυνο του...

Read more
Κλήρος και λαός τίμησαν και φέτος τη μνήμη των πρώτων κτητόρων της Μονής Τρικόρφου
Εκκλησία της Ελλάδος

Κλήρος και λαός τίμησαν και φέτος τη μνήμη των πρώτων κτητόρων της Μονής Τρικόρφου

27 Ιουνίου 2026

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τελέστηκε σήμερα Σάββατο 27 Ιουνίου 2026 το ιερό μνημόσυνο των πρώτων μεγάλων δωρητών και...

Read more
«ΠΑΥΛΕΙΑ 2026» Η έμπρακτη αγάπη και η πρόληψη στο επίκεντρο των εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

«ΠΑΥΛΕΙΑ 2026» Η έμπρακτη αγάπη και η πρόληψη στο επίκεντρο των εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου

27 Ιουνίου 2026

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026, δύο σημαντικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, στο πλαίσιο των εορταστικών...

Read more
Άρτης Καλλίνικος: «Η πίστη ανθίζει όπου κατοικεί η ταπείνωση της καρδιάς»
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτης Καλλίνικος: «Η πίστη ανθίζει όπου κατοικεί η ταπείνωση της καρδιάς»

27 Ιουνίου 2026

Το Σάββατο 27 Ιουνίου 2026, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ελειτούργησε στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου...

Read more
Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης στα Γρεβενά για την εορτή του Μητροπολίτη Δαβίδ και τη μουσική εκδήλωση κατά των εξαρτήσεων
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης στα Γρεβενά για την εορτή του Μητροπολίτη Δαβίδ και τη μουσική εκδήλωση κατά των εξαρτήσεων

27 Ιουνίου 2026

Το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιουνίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος επισκέφθηκε την πόλη των...

Read more
Τα Ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Παύλου
Εκκλησία της Ελλάδος

Τα Ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Παύλου

27 Ιουνίου 2026

Γίνεται γνωστό προς το ευσεβές πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου ότι, επί τη Ιερά Μνήμη των Αγίων ενδόξων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων...

Read more
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιμ. Παύλος Δημητρακόπουλος: Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από την ψευτοσύνοδο της Κρήτης

27 Ιουνίου 2026

Αρχ. Παύλου Δημητρακοπούλου Θεολόγου- συγγραφέως Εν Θεσσαλονίκη τη 29η Ιουνίου 2026 Πριν από δέκα χρόνια ακριβώς πραγματοποιήθηκε, όπως είναι γνωστό,...

Read more
Οκτώ νέοι πτυχιούχοι Ιεροψάλτες στον Βόλο
Εκκλησία της Ελλάδος

Οκτώ νέοι πτυχιούχοι Ιεροψάλτες στον Βόλο

26 Ιουνίου 2026

Με την ευχή του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον Βόλο οι εξετάσεις για την απόκτηση Πτυχίου Ιεροψάλτου, που συνιστά...

Read more
Ανταπόδοση οφειλομένης ευγνωμοσύνης  στην Παναγία «Άξιον Εστί»
Εκκλησία της Ελλάδος

Ανταπόδοση οφειλομένης ευγνωμοσύνης στην Παναγία «Άξιον Εστί»

26 Ιουνίου 2026

Προσκεκλημένος της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους και του Πρωτεπιστάτου Γέροντος Γεωργίου Βατοπαιδινού και κατόπιν κανονικής αδείας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού...

Read more
Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κορίνθου

26 Ιουνίου 2026

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Παύλο επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026, στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Υπουργός Αγροτικής...

Read more
Χειροτονία Διακόνου στην Ι. Μ. Κερκύρας
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Διακόνου στην Ι. Μ. Κερκύρας

26 Ιουνίου 2026

Την Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2026, εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και...

Read more
Τρίμηνη Μνήμη τοῦ ἀγαθοῦ Γέροντος Σίμωνος – «Σίμωνος ᾨδή»
Αφιερώματα

Τρίμηνη Μνήμη τοῦ ἀγαθοῦ Γέροντος Σίμωνος – «Σίμωνος ᾨδή»

26 Ιουνίου 2026

Ὑπὸ Χαραλάμπους Κεγχριαίου, τέκνου Γέροντά μου σεβαστέ, Μωυσῆ μου νοητέ, ἔλα δῶσ’ μου μιὰ εὐχή, νὰ τὴν ἔχω σ’ ὅλη...

Read more
Ένας άνθρωπος, η μέριμνα πασών των Εκκλησιών
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά τη μνήμη του Αποστόλου Παύλου

26 Ιουνίου 2026

   Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα θα εορτάσει και εφέτος η Εκκλησία της Ελλάδος την ιερά μνήμη του Αποστόλου των Εθνών...

Read more
Η Πανήγυρις της Μονής Λατόμου στη Θεσσαλονίκη
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Πανήγυρις της Μονής Λατόμου στη Θεσσαλονίκη

26 Ιουνίου 2026

Το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιουνίου, τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Δαβίδ (Μονή Λατόμου), μετόχιο της Ιεράς Μονής Αγίας...

Read more
Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου στην ορκωμοσία των Οπλιτών της 2026 Β΄ ΕΣΣΟ στο Στρατόπεδο «Καμπάνη»
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου στην ορκωμοσία των Οπλιτών της 2026 Β΄ ΕΣΣΟ στο Στρατόπεδο «Καμπάνη»

26 Ιουνίου 2026

Το πρωί της Παρασκευής, 26 Ιουνίου ε.έ., κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητού της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας “Πόντος”, Ταξιάρχου κ. Αριστείδη Τσουκαλά,...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Το μήνυμα της Δ’ Κυριακής Ματθαίου
Κηρύγματα

«Η υπακοή γεννά την ζωή. Η παρακοή γεννά τον θάνατο»

5 Ιουλίου 2025

Αποστολικό Μήνυμα, Κυριακή Δ' Ματθαίου 5/7/2020 «Η υπακοή γεννά την ζωή. Η παρακοή γεννά τον θάνατο». Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ....

Το μήνυμα της Δ’ Κυριακής Ματθαίου

Ὁ ἑκατόνταρχος ὑπόδειγμα πίστεως

5 Ιουλίου 2025
Το μήνυμα της εορτής των Αγίων Αποστόλων

Το μήνυμα της εορτής των Αγίων Αποστόλων

30 Ιουνίου 2025

Το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο της Συνάξεως των Δώδεκα Αποστόλων

30 Ιουνίου 2025

Απόστολοι και αποστολή

30 Ιουνίου 2025

Ο δρόμος των Αποστόλων

30 Ιουνίου 2025
Τό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ» τοῦ ἀποστόλου Παύλου – «Ἄκου ἕνα βιβλίο»

«Παύλος ο ουρανοπολίτης»

28 Ιουνίου 2025
Ἑορτάζουν οἱ ἅγιοι Πέτρος καί ὁ Παῦλος

«Οι των αποστόλων πρωτόθρονοι και της Οικουμένης Διδάσκαλοι…»

28 Ιουνίου 2025
ΟΙ Πρωτοκορυφάιοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος

Οι πρωτοκορυφαίοι απόστολοι Πέτρος και Παύλος

28 Ιουνίου 2025
Απόστολος Πέτρος: Ο κορυφαίος μαθητής του Χριστού

Απόστολος Πέτρος: Ο κορυφαίος μαθητής του Χριστού

28 Ιουνίου 2025
Πανηγυρικός Εσπερινός στον I. Ναό του Αγ. Παύλου Περιστερίου

Πώς ἐγκωμιάζει ὁ Ἱερός Χρυσόστομος τόν μέγαν Παῦλον

28 Ιουνίου 2025
Το μήνυμα της Δ’ Κυριακής Ματθαίου

Πίστη, ἡ δύναμη καὶ ἡ ἀπουσία της

5 Ιουλίου 2025
Ο εναγκαλισμός των Αποστόλων Πέτρου και Πάυλου

Ο εναγκαλισμός των Αποστόλων Πέτρου και Πάυλου

28 Ιουνίου 2024
Η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά τον ιδρυτή της

Παύλος: Ο Μέγας Απόστολος των Εθνών

27 Ιουνίου 2024

Οι Άγιοι Απόστολοι και η αποστολή τους

30 Ιουνίου 2023

Λόγος στούς Δώδεκα Ἀποστόλους

30 Ιουνίου 2023
Ο Μητροπολίτης Σπάρτης  για την χαρισματική προσωπικότητα του Αποστόλου Παύλου

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης για την χαρισματική προσωπικότητα του Αποστόλου Παύλου

28 Ιουνίου 2023
Ἁγίων Ἀποστόλων Πέτρου καί Παύλου

Θείον Κήρυγμα: Ἁγ. Ἀποστόλων Πέτρου καί Παύλου

28 Ιουνίου 2023

Ἡ Σύναξις τῶν Ἁγίων ἐνδόξων καὶ πανευφήμων Ἀποστόλων τῶν ΙΒ’

29 Ιουνίου 2022
ΟΙ Πρωτοκορυφάιοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος

ΟΙ Πρωτοκορυφάιοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος

28 Ιουνίου 2022
Πανηγυρικός Εσπερινός στον I. Ναό του Αγ. Παύλου Περιστερίου

Οι Πρωτοκορυφαίοι του τότε και του σήμερα

28 Ιουνίου 2019
«Το σκεύος της εκλογής»

Ο Απόστολος Παύλος και το όρομά του

28 Ιουνίου 2019
«Το σκεύος της εκλογής»

«Το σκεύος της εκλογής»

28 Ιουνίου 2019
Η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά τον ιδρυτή της

«Ψυχήν υπερβαίνουσαν πάσαν την γην»

27 Ιουνίου 2019
Τό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ» τοῦ ἀποστόλου Παύλου – «Ἄκου ἕνα βιβλίο»

Ο Απόστολος Παύλος και το όραμά του

27 Ιουνίου 2019
Πέτρος, ὁ κορυφαῖος τῶν Ἀποστόλων

Πέτρος, ὁ κορυφαῖος τῶν Ἀποστόλων

27 Ιουνίου 2019
Η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ι. Εικόνος του Αποστόλου Παύλου στην Αθήνα

Τα δάκρυα του Αποστόλου

27 Ιουνίου 2019
«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

Ιεραποστολικός Ζήλος – Κυριακή Β’ Ματθαίου – Πέτρου και Παύλου

3 Απριλίου 2020
Τό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ» τοῦ ἀποστόλου Παύλου – «Ἄκου ἕνα βιβλίο»

Αφιέρωμα στον Απόστολο των Εθνών Παύλο

28 Ιουνίου 2018
Ἁγίων Ἀποστόλων Πέτρου καί Παύλου

Εμοί το ζην Χριστός

28 Ιουνίου 2018
Next Post
Ο Επίσκοπος Ταλαντίου στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου για τον Πολιούχο της

Ο Επίσκοπος Ταλαντίου στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου για τον Πολιούχο της

Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νάξο

Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νάξο

Η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυΐδ στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίας Βαρβάρας Χαλκίδος

Η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυΐδ στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίας Βαρβάρας Χαλκίδος

Εκατοντάδες πιστών στην ομιλία του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη στον Πειραιά

Μέχρι που ευλόγησε ο Θεός να φτάσουν τα σύνορα του Ισραήλ;

Λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας

«Εκκλησία «Κρίνουσα» και Κρινόμενη!...»

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist