Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΥ με τη συμμετοχή ιερέων και διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Από νωρίς το πρωί, ο Ιερός Ναός, πλημμύρισε από τους πιστούς καθώς έχει γίνει το επίκεντρο της Θεσσαλονίκης αυτές τις ημέρες καθώς υποδέχθηκε πλήθος Θεσσαλονικέων και παρεπιδημούντων Μυτιληνιών την Τιμία Κάρα του αγίου Ενδόξου Νεοφανούς Νεομάρτυρος Ραφαήλ. Την Τιμία Κάρα μετέφερε στον Ιερό Ναό η οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ, Γερόντισσα Ταβιθά, εκ της Θερμής Λέσβου με τη συνοδεία μοναζουσών.
Στην Θεία Λειτουργία, παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και οι τ. Υπουργοί κ. Στυλιανός Παπαθεμελής και κ. Γεώργιος Ορφανός, όπως επίσης και εκπρόσωποι εκ της Παλλεσβιακής Ενώσεως Θεσσαλονίκης οι οποίοι και λάμπρυναν τον Ιερό Ναό με τις παραδοσιακές στολές εκ της ιδιαίτερης πατρίδας τους.
Ο Παναγιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή του άφρονος πλουσίου. Προ της απολύσεως, ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε την Γερόντισσα και τις αδελφές για την μεγάλη ευλογία που μετέφεραν στον Ιερό Ναό προς ευλογία και αγιασμό των πιστών αλλά και τις εκκλησιαστικές επιτροπές του Ιερού Ναού για την άρτια προετοιμασία για την υποδοχή του ιερού Λειψάνου υπό την καθοδήγηση του Ιερατικού Προϊσταμένου, αρχιμ. Μακαρίου Τσιμέρη.
Καθημερινά τελούνται Ιερές Ακολουθίες στον Ιερό Ναό και παραμένει ανοιχτός καθ’  όλη την διάρκεια της ημέρας μέχρι την ημέρα της αποχωρήσεως της Τιμίας Κάρας.
Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, στις 7:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί επικοδομητική ομιλία, πνευματικού ενδιαφέροντος από τον οσιολογιώτατο Ιερομόναχο π. Νεκτάριο εκ της Αδελφότητος Ανναναίων του Αγίου Όρους.
Η Τιμία Κάρα θα αναχωρήσει  την Κυριακή 26 Νοεμβρίου αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία.
Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.