Το εσπέρας του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, αποβλέποντας στον αγιασμό, την πνευματική στερέωση και ενίσχυση των πιστών, υποδέχτηκε στα προπύλαια του Ενοριακού Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Βύρωνα, με τις πρέπουσες τιμές και ευλάβεια, Ιερά Λείψανα της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Λουκά του Ιατρού, καθώς και Τίμιο Ξύλο από την Ανδρώα Μόνη του Τρικόρφου.

Τα χαριτόβρυτα των Αγίων της πίστεως μας Ιερά Λείψανα και το Τίμιο Ξύλο, δια των οποίων η πανσθενής του Θεού χάρις, μεταφέρεται μυστικώς σε εκείνους τους χριστιανούς, που με πίστη και συντριβή καρδίας προσέρχονται, δοξάζοντες τον Θεό και εκζητουντες τις πρεσβείες τους πρός Αυτόν, κόμισε  συνοδεία πατέρων της Μονής, ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Φωκίδος και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αγίου Αυγουστίνου Ιππώνος και Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, Τρικόρφου Φωκίδος.

Στην συνέχεια τελέστηκε ο Αναστάσιμος Εσπερινός χοροστατούντος και ομιλούντος του Μητροπολίτου κ. Δανιήλ.  Προ του τέλους της ομιλίας του, ο Μητροπολίτης Καισαριανής, ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο για για την παρασχεθείσα άδεια μεταφοράς των Ιερών Λειψάνων και τον Γέροντα Νεκτάριο. Ευχόμενος, η Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ, να δίνει μαρτυρία της δόξης του Θεού στον κόσμο, διδάσκοντες τους ανθρώπους ότι η ταπείνωση, η αγάπη, η αυτοθυσία, η μακροθυμία, η ανεξικακία και οι άλλες αρετές τις οποίες εδίδαξε ο Κύριος, είναι αυτές που τιμούν και δοξάζουν τον άνθρωπο.

Τα Ιερά Λείψανα και το Τίμιο Ξύλο θα ευρίσκονται στον ως άνω Ναό προς αγιασμό και πνευματική ενίσχυση των πιστών, μέχρι και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου το εσπέρας. Ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοιχτός από τις 7:00 το πρωί μέχρι εσπέρας και ώρα 9:00 όπου θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.