Στην «καρδιά» της Ελλάδος, μόλις 20 χιλιόμετρα βορειότερα της πόλης των Τρικάλων βρίσκεται o τόπος που αιωρείται αιώνες ολάκαιρους μεταξύ ουρανού και γης. Τα Άγια Μετέωρα!

Η αγιομετεωρίτικη μοναστική κοινότητα, πρεσβευτές ορθοδοξίας, ελληνισμού, παιδείας, ιδανικών και πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, αποτελούν αναμφισβήτητα τις ημέρες του Πάσχα έναν πνευματικό προορισμό έμπλεο των ναμάτων της Ορθόδοξης πίστης και λατρείας όπως τον επιτάσσει η παράδοση της Εκκλησίας και του ελληνικού λαού.

Το Πάσχα των κοσμικών και των φανταχτερών λαμπάδων δεν θα το βρείτε εδώ. Στα Μετέωρα θα βιώσετε το αληθινό και χαμένο πλέον νόημα του Πάσχα.

Τα λόγια του Παπαδιαμάντη, «…Εισέλθωμεν εις τους ναούς και ίδωμεν άλλον κόσμον, κόσμον Ουράνιον. Ενωθώμεν τουλάχιστον πνευματικώς εκεί εις τας Εκκλησίας, γινόμενοι όλοι αδελφοί, όλοι ίσοι απέναντι του Εσταυρωμένου. Εκεί προ του θυσιαστηρίου ας σιγήσουν τα πάθη, και ας ομιλήσει η καρδιά και ας ακουσθή η φωνή της συνειδήσεως…», λες πως εδώ γίνονται πράξη.

Στο βίντεο συμπορευόμενοι με τον Χριστό από το πάθος στην Ανάσταση, μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από την κορύφωση του Θείου δράματος, την πένθιμη Μεγάλη Παρασκευή  με το «η ζωή εν τάφω» την περιφορά του Επιταφίου και την Ανάσταση του Κυρίου στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα είναι από την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αυλώνος κ.κ. Χριστόδουλου κατόπιν αδείας και ευλογίας του οικείου Μητροπολίτoυ.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.