• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Αμφίκλειας στον Φθιώτιδος Συμεών

23 Νοεμβρίου 2019
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Αμφίκλειας στον Φθιώτιδος Συμεών
Share on FacebookShare on Twitter

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν ο Ιερός Κλήρος, οι Τοπικοί Άρχοντες και οι εκατοντάδες των πιστών στην πόλη της Αμφίκλειας, στην οποία μετέβη το απόγευμα της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προκειμένου να χοροστατήσει και να ωμιλήσει στον μεθέορτο Εσπερινό στον Πανηγυρίζοντα Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών έφθασε στην πόλη της Αμφίκλειας συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοισολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεοφυτο Ραφαηλίδη και έγινε δεκτός με αυθόρμητα παρατεταμένα χειροκροτήματα, από τους  Επισήμου, τους Κληρικούς και τους πιστούς, οι οποίοι ανέμεναν τον Ποιμενάρχη μας με πολλή χαρά και ενθουσιασμό.

Τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αμφικλείας και Εφημέριος του Ναού Αιδεσμολ. Πρωτ. π. Διομήδης Παναγιωτόπουλος , ο οποίος και τον συνόδευσε στην Είσοδο του Ναού. Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη την διάρκεια του Εσπερινού τέσσερεις νέοι με παραδοσιακές στολές της Ρούμελης συνόδευαν τον Ποιμενάρχη μας και ακόμη κατά την είσοδό του στο Ναό , ιερόπαιδες  τον έραναν με ροδοπέταλα αναφωνώντας το ΑΞΙΟΣ!

Προ της απολύσεως τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησε με εγκαρδιότητα η Δήμαρχος Αμφικλείας – Ελάτειας κα Αθανασία Στιβακτή, η οποία και τον καλωσόρισε στην Ιστορική πόλη της Αμφίκλειας ευχόμενη εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των κατοίκων της περιοχής μία υγιή, ειρηνική και πολύκαρπη Αρχιερατεία στον Ιστορικό Θρόνο της Φθιώτιδος. Εις ανάμνησιν της πρώτης του ευλογημένης επισκέψεώς του στην πόλη της Αμφίκλειας, του εδώρησε μία ασημένια εικόνα της Παναγίας και μια παραδοσιακή κουλούρα (Προβέντα), η οποία αποτελείται από 40 μικρότερα κουλούρια, συμβολικός αριθμός για τις 40 ημέρες  της Σαρακοστής των Χριστουγέννων.

Η κα Δήμαρχος χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Σεβασμιώτατε, αποτελεί ευλογία, ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το Δήμο μας η σημερινή σας παρουσία, στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου. Μία νέα σελίδα έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες για τη Φθιώτιδα, για όλους μας. Πάνδημοι σας υποδεχθήκαμε πριν λίγες μέρες στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης και είναι ολόθυμη η ευχή όλων μας να φανείτε άξιος της αποστολής την οποία η Εκκλησία της Ελλάδος σας ανέθεσε.

Όλοι χαιρόμαστε, όλοι πανηγυρίζουμε διότι η τοπική Εκκλησία μας σε διαδοχή ενός δυναμικού Ιεράρχη, όπως ήταν ο μακαριστός κυρός Νικόλαος, έρχεστε Εσείς να διαποιμάνετε τον τόπο μας, και ν’ αναπτύξετε πλούσιο πνευματικό έργο προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.

Ήρθατε να διακονήσετε έναν τόπο ιστορικό! Ζυμωμένο με την γη του! Έναν τόπο με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τους ανθρώπους του! Έναν τόπο πρωταγωνιστή στους αγώνες για ελευθερία! Έναν τόπο που νοιάζεται για τον πολίτη που δυσκολεύεται, έναν τόπο που δίνει ευκαιρίες σε εκείνον που θέλει να προχωρήσει, ανεξαρτήτως καταγωγής και οικονομικής κατάστασης!

Έναν τόπο που άντεξε μακρόχρονη δουλεία, που κράτησε ανοιχτές τις εκκλησίες, αλλά και διατήρησε ακέραιη τη μνήμη των κατοίκων του για τα ήθη κι έθιμα, ζωντανή την παράδοση! Όπως η σημερινή μεγάλη γιορτή της Παναγιάς της Μεσοσπορίτισσας, μια γιορτή που τιμά και αναδεικνύει την αγροτική παράδοση και σηματοδοτεί το μέσον της περιόδου σποράς των δημητριακών.

Αυτός ο τόπος λοιπόν, σας υποδέχεται σήμερα και προσδοκά το πνευματικό σας έργο στη γραμμή της ενότητας, της φιλανθρωπίας, της αλληλεγγύης, της ταπεινότητας, της Εκκλησίας που αγκαλιάζει τους πάντες!

Σας καλωσορίζουμε στην Αμφίκλεια, Σεβασμιώτατε κ. Συμεών! Ευχόμαστε να γίνετε ένας από εμάς και η Φθιώτιδα να είναι το σπίτι σας, οι άνθρωποί της οι άνθρωποί σας και η Εκκλησία επί των ημερών σας να συνεχίσει να δίνει τα μηνύματα που ο σύγχρονος άνθρωπος έχει ανάγκη. Από Εσάς ζητάμε μια ανοιχτή αγκαλιά, ένα βλέμμα στοργικό, όλα εκείνα που συνθέτουν τη σχέση αγαστής συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ Λαού και Κλήρου.

Σε ανάμνηση αυτής της στιγμής και με την ευκαιρία της διοργάνωσης της 19ης Έκθεσης Ψωμιού, παρακαλώ να δεχθείτε εκ μέρους όλων των δημοτών, δύο συμβολικά δώρα: την Εικόνα της Παναγίας μας να σας καθοδηγεί στο δύσκολο έργο σας και μία Σαραντοκουλούρα διακοσμημένη με σαράντα μικρά κουλουράκια που συμβολίζουν τις σαράντα ημέρες της νηστείας των Χριστουγέννων.

Εις πολλά Έτη Δέσποτα. Άξιος !”».

Ακολούθως τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησε και καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Αμφικλείας κ. Λουκάς Σκλαβούνος και στην συνέχεια  μία όμορφη ανθοδέσμη εδέχθη ο Ποιμενάρχης μας από την κα Βιολέτα Παπά, εκπρόσωπο των ευσεβών κυριών της πόλεως, οι οποίες μετέχουν σε όλες τις δράσεις της Ενορίας και παρακολουθούν τους Εσπερινούς κύκλους μελέτης Αγίας Γραφής, συνοδευόμενη από καρδιακές ευχές για την Έναρξη της Ποιμαντορίας του.

Στην συνέχεια τον Ποιμενάρχη μας προσεφώνησε εγκαρδίως ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αμφικλείας και Εφημέριος της Ενορίας π. Διομήδης Παναγιωτοπούλος, ο οποίος με λόγια συγκινήσεως καλωσόρισε τον Ποιμενάρχη μας στον Ιστορικό θρόνο της Φθιώτιδος. Δι ‘ολίγον ο π. Διομήδης αναφέρθηκε στην πλούσια  Ιστορία της πόλεως  καθώς και στην ευλογημένη παρουσία και προσφορά του Ιστορικού και ευλογημένου ναού της Παναγίας. Ευχήθηκε δε από βάθους ψυχής του μία ευλογημένη και θεάρεστο Αρχιερατεία, προς όφελος του πιστού πληρώματος της Φθιώτιδος και ολόκληρης της Εκκλησίας.

Ο Ποιμενάρχης μας με εμφανή την συγκίνηση και έκδηλα τα συναισθήματα της χαράς   ευχαρίστησε την κα Δήμαρχο, τον κ. Πρόεδρο, την κα Βιολέτα και τον π. Διομήδη για τα καλά τους λόγια, αλλά και όλους τους πιστούς για την τιμητική και γεμάτη αγάπη υποδοχή που του επεφύλαξαν και αναφερόμενος στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων ευχήθηκε πατρικώς  σε όλους να έχουν πάντοτε υγεία, ευτυχία και παντοτινή την προστασία της Παναγίας.

Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε:

«Σήμερα γέμισε η καρδιά μου δύναμη από σας, γέμισε η καρδιά  μου χαρά και ελπίδα και θα έλεγα γέμισε από σιγουριά και βεβαιότητα,  ότι αυτός ο τόπος έχει μέλλον και παράδοση που δεν θα σβήσει ποτέ, διότι  έχει αιώνια προοπτική.  Εγγυητές και θεματοφύλακες αυτής της παραδόσεως είστε εσείς,  οι ευλογημένοι κάτοικοι της Αμφίκλειας με μπροστάρηδες τους Ιερείς και τέτοιους Ιερείς όπως ο π. Διομήδης και οι άλλοι ιερείς της πόλεως και εδώ αξίζει ένα μεγάλο και δυνατό  χειροκρότημα.  Διότι οι Ιερείς σαν τον π. Διομήδη έχουν κάνει  τα ράσα τους σημαία και  κρατούν την Ελλάδα, κρατούν την Ορθοδοξία,  κρατούν τον Πολιτισμό και την Παράδοση.

Ήρθα σήμερα όχι για να μου φιλήσετε το χέρι αλλά για να σας φιλήσω εγώ το χέρι για την παράδοσή σας και τον καθαρό σας μέτωπο, διότι με το καθαρό μέτωπο προχωράει κάνεις μπροστά στη ζωή με την τιμιότητα,  την αλήθεια,  την παλικαριά,  την αγάπη και την ενότητα θα πορευτούμε μπροστά μαζί ενωμένοι και αγαπημένοι Παρακαλώ τον Θεό, αυτός εδώ ο τόπος να αποτελέσει παρακαταθήκη ιστορικής συνέπειας και ιστορικής ευθύνης,  διότι η αληθινή ιστορική μνήμη κάνει τον άνθρωπο άρχοντα,  που απλώνει το χέρι του και μοιράζεται την αγάπη και την ιστορία του με όλους.

Την Εορτή των Εισοδίων  την κράτησε η παράδοση των χριστιανών η παράδοση της Εκκλησίας και αυτό μας δείχνει την αξία της Ελληνορθοδόξου παραδόσεως .

Σήμερα απευθύνομαι ιδιαίτερα στους νέους και στα παιδιά και σας παρακαλώ η καρδιά μας να αποθηκεύσει την ιστορία και την παράδοσή μας για να μείνει και να ζήσει για πάντα.

Εύχομαι σε όλους  χρόνια πολλά και ευλογημένα. Ο Θεός να σας ευλογεί , Να ευλογεί την σπορά σας, την σπορά  των ονείρων σας και κάθε όνειρό σας να γίνει σπόρος για τον ουρανό.  Να είστε όλοι ευλογημένοι».

Ακολούθως δια χειρός του Σεβασμιωτάτου εδόθησαν Εικόνες ως βραβεία στους μαθητές της Γ’ Λυκείου του παρελθόντος εκπαιδευτικού έτους 2018- 2019, οι οποίοι επέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Πατρίδος μας.

Ο Ποιμενάρχης μας στην συνέχεια επισκέφθηκε το μοναδικό Μουσείο Άρτου, το οποίο Λειτουργεί στην περιοχή, το Ιστορικό Μουσείο Αθανάσιος Ευταξίας, το οποίο αποτελεί την πατρική οικεία του αειμνήστου μεγάλου Πρωθυπουργό της χώρας μας Αθανασίου Ευταξία, εις το οποίο εκτίθενται προσωπικά είδη του Πρωθυπουργού, καθώς και τα όπλα , οικογενειακές φωτογραφίες από τον αείμνηστο Ιερέα πατέρα του π. Λουκά Ευταξία και την πρεσβυτέρα μητέρα του, προσωπικές φωτογραφίες, καθώς και η σπάνια αλληλογραφία του.

Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας επισκέφθηκε το μουσείου Επαγγελμάτων και συνεχάρη την Πρόεδρο του Λαογραφικού Παραδοσιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Αμφικλείας κα Ελένη Κούσουλα για τις πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις του Συλλόγου, οι οποίες και αποτελούν πραγματικό μάθημα Ιστορίας και Πολιτισμού για όσους έχουν τη ευκαιρία να επισκεφθούν τα πολύ ενδιαφέροντα μουσεία της πόλεως.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του επεσκέφθησαν τον Ιερό Ναό του αγίου Ευσταθίου Κουμπουριανών Αμφικλείας, όπου προσεκύνησαν την Ιερά Εικόνα του αγίου και το Ιερό Θυσιαστήριο και παρεκάθισαν στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο σε μια λιτή, αλλά φιλόξενη δοχή.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό μεταξύ των εκατοντάδων πιστών παρέστησαν:

Η Δήμαρχος Αμφικλείας – Ελάτειας κ. Αθανασία Στιβακτή με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητος Αμφικλείας κ. Λουκάς Σκλαβούνος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Ξοιλικών κ. Παναγιώτης Παπασταθόπουλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Τιθρονίου κ. Στέφανος Τζώρτζας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Μπράλου κ. Ηλίας Καρμίρης, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ιατρός κ. Λεπενός, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμφικλείας κ. Ελένη Κούσουλα, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αταλάντης Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δημήτριος Ζελιαναίος, η Καθηγουμένη της Μονής Δαδίου Γερόντισσα Χριστοδούλη με όλα μέλη της Αδελφότητος  και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Πρόσφατα Άρθρα

Με αφορμή τις 250.000 συνδρομητές και 54.000.000 προβολές στο κανάλι «Geron Nektarios »
Εκκλησία της Ελλάδος

Ξέρεις πότε θα καταστραφείς; Η αλήθεια που ΔΕΝ θες να ακούσεις

9 Ιουλίου 2025

Ξέρεις πότε θα καταστραφείς; Η αλήθεια που ΔΕΝ θες να ακούσεις. Πότε ξεκινά η πραγματική καταστροφή στη ζωή μας; Όταν...

Read more
Ξεκίνησε επίσημα η κατασκηνωτική περίοδος 2025 για την «Χριστιανική Αγωγή» στην Κερασιά
Εκκλησία της Ελλάδος

Ξεκίνησε επίσημα η κατασκηνωτική περίοδος 2025 για την «Χριστιανική Αγωγή» στην Κερασιά

9 Ιουλίου 2025

Με αισιοδοξία και χαρά ξεκίνησε και επίσημα η θερινή κατασκηνωτική περίοδος 2025 της κατασκήνωσης του Συλλόγου Ορθοδόξου Χριστιανικής Αγωγής Καρδίτσας,...

Read more
Θεία Λειτουργία υπέρ των ναυτικών στην ναυπρύτανι Χίο.
Εκκλησία της Ελλάδος

Θεία Λειτουργία υπέρ των ναυτικών στην ναυπρύτανι Χίο.

9 Ιουλίου 2025

Με ευλάβεια και κατάνυξη τελέσθηκε την Κυριακή 6 Ιουλίου στην Ι. Μονή Μυρσινίδιου Βροντάδου Χίου Αρχιερατική Θ. Λειτουργία υπέρ των...

Read more
Φιλανθρωπική Συναυλία Παντελή Θαλασσινού υπέρ των Συσσιτίων της Ι. Μ. Κίτρους
Εκκλησία της Ελλάδος

Φιλανθρωπική Συναυλία Παντελή Θαλασσινού υπέρ των Συσσιτίων της Ι. Μ. Κίτρους

9 Ιουλίου 2025

Ξεχωριστή εκδήλωση η οποία υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού...

Read more
Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας Τριχερούσας στην Φοινικούντα
Εκκλησία της Ελλάδος

Την Παναγία Τριχερούσα και τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη θα εορτάσει η Φοινικούντα

9 Ιουλίου 2025

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη θα εορτάσει και φέτος η Φοινικούντα την Πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα, κατά τό...

Read more
Ο Γέροντας Νεκτάριος αύριο θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Καρέα
Εκκλησία της Ελλάδος

Μας χειραγωγούν μέσω φόβου – ΔΕΣ ΠΩΣ!

9 Ιουλίου 2025

Δεν είναι θεωρίες. Δεν είναι τυχαίο. Δεν είναι συνωμοσίες. Ο φόβος είναι το απόλυτο εργαλείο ελέγχου και το χρησιμοποιούν εναντίον...

Read more
Ἐκδημία Ἱερέως π. Χρήστου Τσεβᾶ
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκδημία Πρωτοπρεσβυτέρου Ηλία Φρατσέα

9 Ιουλίου 2025

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά πολλής θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου κυρού Ηλία Φρατσέα, Κληρικού Αυτής. Ο μακαριστός...

Read more
Ο εορτασμός της Αγίας Κυριακής στον Γυμνότοπο του δήμου Ζηρού
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός της Αγίας Κυριακής στον Γυμνότοπο του δήμου Ζηρού

9 Ιουλίου 2025

Τήν Κυριακή 6 Ἰουλίου ἐ.ἔ. καί ὥρα 8μ.μ. ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στό ἑσπερινό στόν πανηγυρίζοντα Ἱερό...

Read more
Ο εορτασμός της Αγίας Κυριακής στην ορεινή Νάξο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός της Αγίας Κυριακής στην ορεινή Νάξο

9 Ιουλίου 2025

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής του ορεινού οικισμού της Μέσης Νάξου, μετέβη το πρωί της Δευτέρας 7-7-2025, ο Σεβασμιώτατος...

Read more
Αγιασμός στις Κατασκηνώσεις των ΧΜΟ στην Ι.Μ. Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιασμός στις Κατασκηνώσεις των ΧΜΟ στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

9 Ιουλίου 2025

Για μια ακόμη χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών επισκέφθηκε τις ορεινές Κατασκηνώσεις της Ιεραποστολικής Αδελφότητος «ΖΩΗ» στο δάσος...

Read more
Άγιος Νεομάρτυς Μιχαήλ  Πακνανάς ο κηπουρός  {9 Ιουλίου}
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Νεομάρτυς Μιχαήλ Πακνανάς ο κηπουρός {9 Ιουλίου}

9 Ιουλίου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Στη μεγάλη ομάδα των Νεομαρτύρων εξέχουσα θέση κατέχουν τα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια,...

Read more
Μεγαλειώδης λιτανεία στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως
Συνοπτικός

Ο παπα-Σεραφείμ βάζει «κόκκινη κάρτα» στους πολιτικούς για το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας

8 Ιουλίου 2025

Την επόμενη της κατακραυγής που ξεσήκωσε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Άγιον Όρος, ήρθε η φωνή ενός θαρραλέου παπά να...

Read more
Τιμώντας τον Άγιο Προκόπιο στην Πορτίτσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Τιμώντας τον Άγιο Προκόπιο στην Πορτίτσα

8 Ιουλίου 2025

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου στην Τοπική Κοινότητα Πορτίτσας, όπου πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε με ευλάβεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Read more
Η εορτή της Αγίας Κυριακής στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Αγίας Κυριακής στην Κέρκυρα

8 Ιουλίου 2025

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, εόρτασε τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής της αθληφόρου στην...

Read more
Ο Άγιος ένδοξος Μεγαλομάρτυρας Προκόπιος (+ 8 Ιουλίου)
Πνευματικές Διδαχές

Ο Άγιος ένδοξος Μεγαλομάρτυρας Προκόπιος (+ 8 Ιουλίου)

8 Ιουλίου 2025

Ο μέγας αυτός και περιβόητος ανάμεσα στους μάρτυρες Προκόπιος, έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Διοκλητιανού κατά το έτος 290. Καταγόταν...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή {7 Ιουλίου}
Αγίας Κυριακής

Η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή {7 Ιουλίου}

7 Ιουλίου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου Καθηγητού Οι Μάρτυρες κατέχουν τη σημαντικότερη θέση στην Εκκλησία μας, διότι Αυτή είναι θεμελιωμένη στη μαρτυρία,...

Ἁγία Κυριακή

Αγία μάρτυς Κυριακή, η θαρραλέα αθλήτρια του Κυρίου

7 Ιουλίου 2025
Ἁγία Κυριακή

Ἁγία Κυριακή

6 Ιουλίου 2018
Next Post
Ὁ Ἅγιος Ἰάκωβος Τσαλίκης γιὰ τὶς συμπροσευχὲς καὶ τὸ Βάπτισμα τῶν ἑτεροδόξων

Ὁ Ἅγιος Ἰάκωβος Τσαλίκης γιὰ τὶς συμπροσευχὲς καὶ τὸ Βάπτισμα τῶν ἑτεροδόξων

Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Νήσο Μήλο

Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Νήσο Μήλο

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Αμφίκλειας στον Φθιώτιδος Συμεών

Μία νέα σελίδα έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες για τη Φθιώτιδα

Η αποχαιρετιστήρια Θεία Λειτουργία  του Μητροπολίτου Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου

Αμβρόσιος: Από αύριο κλείνει το στόμα μου!

Εσπερινός Εγκαινίων Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Λαρίσης

Εσπερινός Εγκαινίων Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Λαρίσης

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist