Με την προσήκουσα λαμπρότητα, εορτάσθηκε εις τον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, την Κυριακή, 17η Μαρτίου 2019, Α’ Κυριακή των Νηστειών, η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό αυτής Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.

Της Συνοδικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου, Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, Γρεβενών κ. Δαβίδ και του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμη.

Στη Θεία Λειτουργία έλάβαν μέρος και ενδημούντες στην Αθήνα Ιερείς και Διάκονοι άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος και ανέγνωσε κατά το έθιμο, το Σύμβολο της Πίστεως, μέλη της Κυβέρνησης, Βουλευτές, Πρέσβεις των Ορθοδόξων Κρατών και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα εντός του Ναού η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων εις ανάμνησιν του γεγονότος της αναστηλώσεως αυτών.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.