Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης σαράντα ετών, από τα Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Χαραλάμπους, που βρίσκετε στο υπόγειο του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, του επονομαζόμενου Κυνηγού, επί της Λεωφ. Βουλιαγμένης, ο επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος, ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επικεφαλής του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού, υποδέχθηκε το Ιερό Λείψανο της Χειρός του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού.

Το Ιερό Λείψανο που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων, κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος, αδελφός της Ιεράς Μονής και η υποδοχή έγινε στα Προπύλαια του Ναού το απόγευμα της Παρασκευής 17ης Μαρτίου.

Ακολούθως το Ιερό Λείψανο τοποθετήθηκε στο μέσο του ναού δίπλα από την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιερέως Νικολάου του Πλανά, προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών, τελέστηκε Δέηση και η Ακολουθία της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο χοροστατούντος του Επισκόπου Κυρίλλου.

Στην ομιλία του ο Επίσκοπος Αβύδου αναφέρθηκε εκτενώς με τον μεστό και θεολογικό του λόγο στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, ενώ στο τέλος της ομιλίας του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Α΄ Γραμματέα-Πρακτικογράφο της Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιερώνυμο Νικολόπουλο ο οποίος στην αντιφώνησή του εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες στον Επίσκοπο Αβύδου καθώς και στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμος Β΄ και στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων που ευλόγησαν την μεταφορά του Ιερού Λειψάνου.

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους θα παραμείνει στον Ναό έως και το απόγευμα της Κυριακής 19ης Μαρτίου όπου και θα τελούνται οι εξής Ιερές Ακολουθίες.

Σάββατο 18 Μαρτίου τ. ἔ.:

-07:00΄ π.μ.: Ὄρθρος καί Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο τοῦ Ἁγίου Χαραλάμπους.

-06:00΄ μ.μ.: Ἑσπερινός.

Κυριακή 19 Μαρτίου τ. ἔ.:

-07:00΄ π.μ.: Πανηγυρικός Ὄρθρος καί Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία.

-06:00΄ μ.μ.: Κατανυκτικός Ἑσπερινός μέ ὁμιλία. Ἀναχώρηση τοῦ Ἱεροῦ Λειψάνου.

avidou_kinigos1 avidou_kinigos2 avidou_kinigos4 avidou_kinigos3 avidou_kinigos5 avidou_kinigos6 avidou_kinigos7 avidou_kinigos9 avidou_kinigos10 avidou_kinigos11avidou_kinigos12 avidou_kinigos13 avidou_kinigos14 avidou_kinigos15 avidou_kinigos16 avidou_kinigos19 avidou_kinigos17 avidou_kinigos20 avidou_kinigos18 avidou_kinigos21 avidou_kinigos22 avidou_kinigos23 avidou_kinigos26 avidou_kinigos24 avidou_kinigos25 avidou_kinigos27 avidou_kinigos28 avidou_kinigos29 avidou_kinigos30 avidou_kinigos31 avidou_kinigos42 avidou_kinigos32 avidou_kinigos33 avidou_kinigos38 avidou_kinigos37 avidou_kinigos41 avidou_kinigos36 avidou_kinigos34 avidou_kinigos40 avidou_kinigos39 avidou_kinigos35

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.