Την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019, το απόγευμα, στο πανηγυρίζον βυζαντινό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βασιλείου, της πόλεως Άρτης, ετελέσθη Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Στο πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την Ρασοφορία του π. Σεραφείμ (κατά κόσμον Σεραφείμ Ρούσσα), καταγομένου από την Μεγαλόχαρη Άρτας και εγγεγραμμένου στο Μοναχολόγιο της Μονής Μελατών, της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης.

Στον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος εκάλεσε τον νέο Μοναχό Σεραφείμ: «να τιμήσεις, με την αφιερωμένη βιωτή σου και την Εκκλησία, αλλά και τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Σεραφείμ τον Τίκα, ο οποίος, ως Μητροπολίτης Άρτης,  κατά τα έτη της εδώ Ποιμαντορίας του (1949-1958), κατέλιπε θεμελιώδη πνευματική προσφορά στην Τοπική Εκκλησία της Άρτας, και του οποίου οι ευχές είθε, να σε συνοδεύουν».

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.