Ρεπορτάζ: Αθανάσιος Τζάνης

Πλήθος φιλέορτον προσκυνητών, προσήλθε ομοθυμαδόν το εσπέρας της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου 2018, εις τον εορτάζοντα, περίλαμπρο και περικαλλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στην Καισαριανή, για να τιμήσει τη μνήμη και να λάβει την χάρη του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, προσκυνώντας απότμημα του Ιερού Λειψάνου του, το οποίο φυλάσσεται εις τον Μητροπολιτικό Ναό, ως πολύτιμος θησαυρός.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου και Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Καλωσορίζοντας τους Αρχιερείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δανιήλ εξέφρασε τη χαρά του και τις ευχαριστίες του για την παρουσία τους στην πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού. Ευχαρίστησε τον ευσεβή και φιλάγιο Λαό για την παρουσία του και παρακάλεσε τον χοροστατούντα Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο να κηρύξει τον θείο λόγο και να απευθύνει λόγους αγάπης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ για την τιμητική πρόσκληση μίλησε για τον μεγάλο μύστη της χάριτος, τον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο.

Τους εόρτιους ύμνους απέδωσε θαυμάσια, βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ιωάννου Χρήστου.

Οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο κυριώνυμο ημέρα της εορτής. Το πρωί θα τελεσθεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ώρα 4:30 μ.μ. η λιτάνευση της Εικόνας και εν συνεχεία ο Μεθέορτος Εσπερινός.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.