Με την δέουσα λαμπρότητα, το εσπέρας της Παρασκευής 25ης Οκτωβρίου, ετελέσθη, εις τον γεμάτο πλήθος πιστών εορτάζοντα ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα, πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού συγχοροστατούντων των Αγίων Αρχιερέων Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Προ των αποστίχων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δανιήλ, καλωσόρισε τους Αρχιερείς, ευχαρίστησε τους τοπικούς άρχοντες και τον πιστό λαό για την παρουσία τους και στην συνέχεια έδωσε το λόγο στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμο, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο ομιλώντας επικαίρως.

Τους ύμνους της Εορτής απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Χρήστος Σπατιώτης και στο αριστερό αναλόγιο ο κ. Αντώνιος Κακολύρης συνοδεία ισοκρατών.

Της Εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κοτσίφης, Προϊστάμενος του ιερού ναού.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύθνου κ. Κώστας Φιλιππαίος, με μια εμπνευσμένη ομιλία του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ για την φιλοξενία της ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Κανάλας» και του προσέφερε λαογραφικό βιβλίο για την Κύθνο και το έμβλημα του Δήμου Κύθνου. Τον ίδιο τόμο με την λαογραφία του νησιού προσέφερε στον Σεβ. Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμο, καθώς και στον πρωθιερέα του Ναού Αρχιμ. Χριστόδουλο.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη την διάρκεια του Εσπερινού πλήθη πιστών συνέρρεαν αενάως στο Ναό, για να προσκυνήσουν τις εικόνες της Παναγίας «Κανάλας» και του Αγίου Δημητρίου.

Αύριο το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο και το απόγευμα μεθεόρτιος Εσπερινός, με το πέρας του οποίου θα ακολουθήσει η λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας της Κανάλας, εκ της νήσου Κύθνου που Φιλοξενείται στον ως άνω ναό μαζί με τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, στο πλαίσο των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΙΖ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019».

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.