Το δια κολλύβων θαύμα του Αγίου Θεοδώρου εόρτασε το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019  η Εκκλησία μας. Στον περικαλλή Ι.Ν Αγίων Θεοδώρων Τρύπης τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και στη συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησαν ιερείς της ευρύτερης περιοχής και οι δύο ιεροδιάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Επίκαιρα ομίλησε ο ιεροδιάκονος π. Ραφάηλ Τσάλτας, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο δια κολλύβων θαύμα και τον συμβολισμό του, υπογράμμισε την ανάγκη αφενός να αποδεικνύουμε καθημερινά με τον βίο μας ότι είμαστε συνειδητοί Χριστιανοί, αφετέρου να βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση ώστε να μπορούμε να αντιστεκόμαστε στα όσα δυσάρεστα και προκλητικά βιώνουμε στην εποχή μας.

Την θρησκευτική τελετή επισφράγισε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο οποίος μίλησε για τον κομβικό ρόλο της Θείας Κοινωνίας στην χριστιανική ζωή. Επίσης, με αφορμή το όνομα του τιμώμενου Αγίου Θεοδώρου, επισήμανε ότι το κάθε παιδί είναι Θεού δώρο και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, αφού η ελπίδα για τον κόσμο μας πηγάζει από την χριστιανική διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Ολοκληρώνοντας τον μελίρρυτο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή να είναι πνευματικά εποικοδομητική για όλους τους Χριστιανούς.

Στον εορτασμό παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων,  η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κα Τζανετέα, ο Αντιδήμαρχος κ. Αποστολάκος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Αργειτάκος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας και του παραρτήματος Λακωνίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και πλήθος πιστών.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.