Στο ιστορικό και εβληματικό Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» της Ερμούπολης εγένετο σήμερα το μεσημέρι, στα πλαίσια του 4ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, η παρουσίαση του βιβλίου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου «Στο λίκνο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού- Οι συμβολισμοί της Σκεπτομένης Αθηνάς», το οποίο παρουσίασαν, κατά σειράν, ο κ. -Γεώργιος Δ. Καψάλης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο κ. Ιωάννης Πετρόπουλος, Καθηγητής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Διευθυντής Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ο κ. Νικόλας Πρεβελάκης, Λέκτορας Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και ο κ. Γιάννης Μαμάης, εκδότης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός.

Στην Εκδήλωση, τηνοποία επιμελήθηκε και συντόνισε η κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Επίκ. Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ακαδημαϊκή Διευθύντρια 4ου Δ.Θ.Π., παρέστησαν, ως Εκπρόσωπος του Γάλλου Πρέσβη στην Ελλάδα, ο κ. Christophe Chantepy, ο Ακόλουθος εκπαιδευτικής συνεργασίας της Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, κ. Philippe Mogentale, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκός, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος του Εφετείου Αιγαίου, ο Εισαγγελέας και ο Αντεισαγγελέασ του Εφετείου Αιγαίου, οι Καλλιτέχνες κ.κ. Σταύρος Ξαρχάκος και Γιώργος Νταλάρας, ο κ. Εμμανουήλ Νιώτης, η Διεθύντρια Έκδοσης της Εφημερίδας “ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΗ” κα Τέτα Βαρλάμη, Πρυτάνεις και Καθηγητές Πανεπιτημιακών Ιδρυμάτων, καθώς και οι φοιτητές του 4ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου.

Νωρίτερα, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος ομίλησε προς τους Καθηγητές, τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του 4ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, το οποίο μέχρι τώρα διεξήγετο στην Άνδρο, με θέμα: “Από την επαλήθευση στην επιλάθευση. Το χρονικό της επιστημολογικής εξέλιξης από τους Προσωκρατικούς ως την εποχή μας”, το οποίο ανέπτυξε με Ακαδημαϊκή επιστημοσύνη και εμβρίθεια.

Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα παρακολουθήσει την τελευταία ημέρα των αγώνων Μπάσκετ, με τίτλο “LG AegeanBall Festival”, που διεξάγονται στην Πλατεία Μιαούλη.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.