• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Ο Φθιώτιδος Συμεών με τον Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδος στο Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

9 Δεκεμβρίου 2024
in Εκκλησία της Ελλάδος
Ο Φθιώτιδος Συμεών με τον Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδος στο Πατριαρχείου Αλεξανδρείας
Share on FacebookShare on Twitter

Επίσημη επίσκεψη στην Καθέδρα του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής πραγματοποίησε την Κυριακή 8η Δεκεμβρίου 2024, ο Εξοχώτατος κ.Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδος, συνοδεύομενος από τον Πρόεδρο των Γενικών Αρχείων του Ελληνικού κράτους, Καθηγητή κ.Δημήτριο Σωτηρόπουλο και άλλους συνεργάτες του. Παρών στην επίσκεψη αυτή ήταν και ο Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.Συμεών, εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Μακαριώτατο Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδο, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο,.

  Σκοπός της ως άνω επισκέψεως η υπογραφή δύο Μνημονίων Συνεργασίας:

α) μεταξύ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την συμμετοχή Αφρικανών νέων στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση της Ελλάδος, μέσω των Προτύπων Εκκλησιαστικών Σχολείων (Π.Ε.Σ) και των Σχολών Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών.

Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, οι ανά τα Αφρικανικά κράτη επιχώριοι Ιεράρχες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας θα επιλέγουν τους υποψηφίους μαθητές και μαθήτριες και θα μεριμνούν για την έκδοση των απαραιτήτων ταξιδιωτικών εγγράφων τους, η Γεν. Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας θα έχει την ευθύνη της δωρεάν εγγραφής και φοίτησης τους στα Π.Ε.Σ, της εκδόσεως αδειών εισόδου και παραμονής στην Ελλάδα, της κάλυψης των εξόδων της πρώτης μετακίνησης και της στηρίξεως αυτών προς γρηγορότερη και καλύτερη ένταξη τους στα Π.Ε.Σ, ενώ η Εκκλησία της Ελλάδος και οι κατά τόπους Σχολικές Εφορείες των Π.Ε.Σ. θα έχουν την ευθύνη για την δωρεάν σίτιση και στέγαση των Αφρικανών μαθητών και μαθητριών στις Εστίες των Π.Ε.Σ Ανάλογη διαδικασία θα τηρείται και για τους Αφρικανούς υποψηφίους κληρικούς, που θα φοιτήσουν στις Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών.

β) μεταξύ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδεία και των Γενικών Αρχείων του Ελληνικού κράτους, με σκοπό την υλοποίηση του έργου της απογραφής και του προσδιορισμού του αρχειακού υλικού του παλαιφάτου Πατριαρχείου και της εν συνεχεία ψηφιοποιήσεως αυτού.

Υποδεχόμενος τον κ.Υπουργό στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα Αλεξανδρείας, ο χοροστατών κατά την Θεία Λειτουργία Μακ. Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κα πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ εξέφρασε την χαρά Του για την επίσκεψη, υπογραμμίζοντας τις αρμονικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδος και της Αιγύπτου, οι οποίες συνεργαζόμενες εποικοδομητικά συμπαρίστανται και στο πολυσχιδές έργο του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου στην ήπειρο του μέλλοντος. Προς τούτο, εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες προς τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Αμπέλ Φατάχ αλ Σίσι και τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ.Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ευχαριστίες εξέφρασε και προς την Αγιωτάτη Εκκλησία της Ελλάδος και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο για την αδιάκοπη και πολυμερή στήριξη του επίπονου ιεραποστολικού έργου στην Αφρικανική ήπειρο, η οποία αποτελεί τον χώρο της ποιμαντικής και πνευματικής δικαιοδοσίας του Δευτεροθρόνου Πατριαρχείου αποκλειστικώς.

 Ακόμη, ανεφέρθη στην ιστορία της πολυαιωνίου Πατριαρχικής Μονής, λέγοντας ότι « η σεβασμία Μονή αποτελεί από το 536 μ.Χ,, μετά την απόσχιση των Αιγυπτίων χριστιανών από την Αλεξανδρινή Εκκλησία και την σύσταση της Κοπτικής Εκκλησίας, την «καρδία» του Πατριαρχείου μας, στα σπλάχνα της οποίας αναπαύονται απ’ αιώνες άγιοι Προκάτοχοι μας, όσιοι ασκητές και μάρτυρες της πίστες, σκηνώματα ιερά, τα οποία αποτελούν πνευματική παρακαταθήκη, σταθερό οδοδείκτη και πηγή ευλογίας για το Πατριαρχείο μας σήμερα. Γι’ αυτό, στον μαρτυρικό και αγιασμένο τούτο χώρο, αποφασίσαμε το 2007 να συνεχίσουμε την παράδοση του Αγίου Προκατόχου μας Μελετίου Πήγα (1590-1601), του ιδρυτού του πρώτου, μετά την αραβική κατάκτηση, χριστιανικού εκπαιδευτηρίου της Αλεξανδρείας, επανιδρύοντας την Πατριαρχική Σχολή Αλεξανδρείας “Άγιος Αθανάσιος”, που αποτελεί εκπαιδευτικό ίδρυμα διετούς φοίτησης για αφρικανούς νέους, προκειμένου να στελεχώσουν τις εκκλησιαστικές Επαρχίες του Θρόνου στις χώρες καταγωγής τους. Ευχαριστούμε κε.Υπουργέ, διότι τιθενται και στην διάθεση του Πατριαρχείου μας διορισμένοι εξ Ελλάδος εκπαιδευτικοί στα ελληνικά εκπαιδευτήρια της παροικίας μας».

Κατακλείων ο Μακαριώτατος προσέφερε στον κ.Υπουργό ιερό εικόνισμα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου, η μαρμάρινή κολόνα επί της οποίας απεκεφαλίσθη η Αγία ευρίσκεται τεθησαυρισμένη στον Ι.Πατριαρχικό Ναό του Οσίου Σάββα.

Μετά το πέρας της Πατριαρχικούς χοροστασίας και την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στην οικία/μουσείου του ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, ο Εξοχώτατος κ. Πιερρακάκης, ο Σεβ.Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.Συμεών, ο Ελλογιμ. Πρόεδρος των Γενικών Αρχείων της Ελλάδος, Καθηγητής κ.Δημήτριος Σωτηρόπουλος και η συνοδεία τους έγιναν επισήμως δεκτοί από την ΑΘΜ στην Αίθουσα του Θρόνου, στο Πατριαρχικό Μέγαρο της Μ.Πόλεως.

Κατά την προσφώνησή του ο σεπτός Προκαθήμενος του Θρόνου του Αγίου Μάρκου περιέγραψε τις δυσκολίες και τις ευλογίες του ιεραποστολικού αγώνα, εξεδήλωσε για μια ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς την Ελληνική και Αιγυπτιακή Πολιτεία, ως της Εκκλησία της Ελλάδος για την αδιάκοπη συναρωγή αυτών προς το εν γένει ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο του Πατριαρχείου. Ιδιαιτέρως για τη συναντιληψη της Ελλαδικής Εκκλησίας η ΑΘΜ ετόνισε: « Ευχαριστούμε εκ μέσης καρδίας την Εκκλησία της Ελλάδος, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και όλους τους αδελφούς αρχιερείς, οι οποίοι πάντα στέργουν με κάθε τρόπο να ανακουφίσουν τις ανάγκες και να στηρίξουν τον έργο μας, το οποίο άλλωστε είναι ο κοινός σκοπός του Μία, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, η σωτηρία του κάθε ανθρώπου. Δεν έχουμε πού αλλού να στρέψουμε το βλέμμα μας, την στιγμή μάλιστα που άλλοι αδελφοί μάς φέρονται τόσο εχθρικά… Αυτό το Πατριαρχείο στο διάβα των αιώνων μόνο επιθέσεις δεχόταν, πάντα μέσα σε τρικυμίες της Ιστορίες ταξίδευε, πάντα βασανιζόμενο και πτωχικό, μα πάντα αφοσιωμένο στην αποστολή Του και αμετακίνητο από την Αποστολική παρακαταθήκη του». Ανεφέρθη με εγκωμιαστικούς λόγους στην κοινή τριμερή απόφαση για την υπογραφή των δύο Μνημονίων, τα οποία αφορούν, όπως είπε χαρακτηριστικά, «τους δύο άξονες επί των οποίων διαγράφει τον ιστορικό του ρου το Πατριαρχείο μας: το ένδοξο παρελθόν του, με την διάσωση και ψηφιοποίηση του αρχειακού υλικού του και το ελπιδοφόρο μέλλον του Αποστολικού έργου στην Αφρική, με την πολύτιμη υποστήριξη της πατρίδος μας στην εκκλησιαστική εκπαίδευση των νέων γενεών των Αφρικανών, των δικών μας παιδιών, για τα οποία αγωνιζόμαστε, ώστε να ανατείλει ένα καλύτερο αύριο, λουσμένο στο Απολυτρωτικό κήρυγμα και το Ανέσπερο Φως του Κυρίου μας. Ευχαριστούμε λοιπόν τη Μάνα μας Ελλάδα… Οφειλετικώς στρέφουμε τη σκέψη μας, τις ευχαριστίες και την Πατριαρχική ευαρέσκειά μας και προς τον αγαπητό αδελφό μας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζάμπιας και Μοζαμβίκης κ.Ιωάννη, διότι είναι εκ των πρωτεργατών της υλοποίησεως τούτου του πολύτιμου εγχειρήματος και ο πρώτος που θα στείλει περί τα 20 Αφρικανόπουλα από την Ζάμπια στα εκκλησιαστικά σχολεία της Λαμίας στις αρχές του νέου έτους».

Ακολούθησε η περικόσμηση του κ.Υπουργού Παιδείας με την ανώτατη τιμητική διάκριση του Πατριαρχικού Θρόνου, τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Μάρκου μετ’ αστέρος, ως και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος με τον Ανώτερο Ταξιάρχη της Τάξεως Οσίου Σαββα του Ηγιασμένου.

Αντιφωνώντας ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε την ΑΘΜ για την θερμή υποδοχή και την απονομή της τιμητικής διάκρισης και εξέφρασε την αμείωτη στήριξη της Ελληνικής Κυβερνήσεως προς το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, υπογραμμίζοντας το ρόλο του ως σπουδαίου συνδέσμου της πατρίδος μας με όλα τα αφρικανικά κράτη, ως φορέως της Αποστολικής παρακαταθήκης του Αγίου Μάρκου, Φωτιστού της Δευτεροθρόνου Εκκλησίας και ως διαπρυσίου υποστηρικτού της ειρηνικής συνυπάρξεως, προόδου και αδελφοσύνης μεταξύ των λαών αδιακρίτως.

Ανακοίνωσε επίσης την απόφαση της Ελληνικής Κυβερνήσεως, όπως δημιουργηθούν 600 οργανικές θέσεις κληρικών, αποκλειστικώς για τα πρεσβυγενή Πατριαρχεία της Ανατολής και την Ιερά Βασιλική Μονή του Σινά.

Ευχαριστίες εξέφρασε και ο Σεβ. Φθιώτιδος για τη προσγενομένη τιμή, την οποία αφιερώνει στον λαό της Φθιώτιδος, αφού η κατ’ αυτόν Ι.Μητρόπολη έχει συνδράμει γτνναιόδωρα από των ημερών του αειμνήστου Προκατόχου του, κυρού Νικολάου του Τηνίου και συνεχίζει να υποστηριζει το ιεραποστολικό έργο. Αυτό κάνει και η Εκκλησία της Ελλάδος, την οποία σήμερα εκπροσωπεί, επαινώντας ταυτοχρόνως και την απόφαση για την σύνταξη των Μνημονίων, τα οποία αποδίδουν τιμή και αναγνώριση και προς τους Μητροπολίτες της Ελλάδος, που υπομονετικά διατηρούσαν αποσπάσεις κληρικών στην Αφρική υπερ του ιεραποστολικού αγώνα.

Επακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και εν συνεχεία η υπογραφή των δύο Μνημονίων Συνεργασίας στο Ιδιαίτερο Πατριαρχικό Γραφείο, μεταξύ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και μεταξύ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδεία και των Γενικών Αρχείων του Ελληνικού κράτους, ως και ιδιαίτερη συνάντηση της ΑΘΜ με τον κ.Υπουργό και περιήγηση στους χώρους του Πατριαρχικού Οίκου, όπου η περιώνυμος Πατριαρχική Βιβλιοθήκη, το Κειμηλιοφυλακείο και η έκθεση αρχαιοτήτων στην αίθουσα «Αντώνιος Παπαδημητρίου».

Στην επίσημη συνάντηση του κ.Υπουργού Παιδείας παρέστησαν επίσης οι Σεβ. Μητροπολίτες Γουϊνέας κ.Γεώργιος, Εκπρόσωπος της ΑΘΜ στην Αθήνα, Πτολεμαΐδος ο κ.Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και Πηλουσίου κ.Νάρκισσος, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, ο Εντιμ. κ.Λεούσης, εκπρόσωπος του Πρέσβυ της Ελλάδος στο Κάϊρο, ο Εντιμολ. Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Μ.Πόλη κ.Ιωάννης Πυργάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας κ. Ανδρέας Βαφειάδης και κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής.

Πρόσφατα Άρθρα

Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Προκοπίου από την Ελασσώνα στην Πανήγυρη του Ναού Αγίου Θεράποντος Μυτιλήνης
Εκκλησία της Ελλάδος

Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Προκοπίου από την Ελασσώνα στην Πανήγυρη του Ναού Αγίου Θεράποντος Μυτιλήνης

14 Μαΐου 2025

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΙΑΚΩΒΟΥ και την άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ.κ. ΧΑΡΙΤΩΝΟΣ -με την...

Read more
Άγιος Παχώμιος ο Μέγας: Ο ιδρυτής του κοινοβιακού μοναχισμού
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Παχώμιος ο Μέγας: Ο ιδρυτής του κοινοβιακού μοναχισμού

14 Μαΐου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Ανάμεσα στις μεγάλες μορφές του ορθοδόξου μοναχισμού ξεχωρίζει και ο άγιος Παχώμιος, τον οποίο...

Read more
Ο εορτασμός του Αγίου Ισιδώρου του Μεγαλομάρτυρος στη Χίο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός του Αγίου Ισιδώρου του Μεγαλομάρτυρος στη Χίο

14 Μαΐου 2025

Μέσα στην Αναστάσιμη περίοδο της Λαμπρής, συνεκλάμπει σήμερα Ισιδώρου του Μεγαλομάρτυρος η πανέορτος και φωτοφόρος ημέρα της αθλήσεως. Η εκκλησία...

Read more
Του Αγίου Αχιλλείου Προμάχου της Πίστεως
Αγίου Αχιλλίου

Άγιος Αχίλλειος Λαρίσης ο θαυματουργός

14 Μαΐου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Ξεχωριστή χορεία των αγίων της Εκκλησίας μας είναι όσοι έλαβαν μέρος στις Μεγάλες Οικουμενικές...

Read more
Ποικιλία δράσεων του Μητροπολίτου Φθιώτιδος Συμεών
Εκκλησία της Ελλάδος

Ποικιλία δράσεων του Μητροπολίτου Φθιώτιδος Συμεών

14 Μαΐου 2025

Πλήθος δράσεων υλοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τις τελευταίες μέρες, ενώ παραβρέθηκε και σε πολλές εκδηλώσεις, τοπικού και...

Read more
Ο θαυματουργός Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης
Πνευματικές Διδαχές

Ο θαυματουργός Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης

14 Μαΐου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Ο αναχωρητισμός είναι μια διαχρονική πρακτική του ορθοδόξου μοναχισμού.  Μοναχοί επέλεξαν να ζήσουν και...

Read more
Η Άρτα πανηγύρισε τον Άγιο Θεράποντα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Άρτα πανηγύρισε τον Άγιο Θεράποντα

14 Μαΐου 2025

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου ετελέσθη την Τετάρτη 14 Μαΐου 2025, το πρωΐ, στον πανηγυρίζοντα...

Read more
Θεία Λειτουργία προς την Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας από τον Μητροπολίτη Άρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Θεία Λειτουργία προς την Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας από τον Μητροπολίτη Άρτης

14 Μαΐου 2025

Με ιδιαίτερη ευλάβεια συνεχίζεται η προσέλευση των πιστών για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Θεομήτορος, που φυλάσσεται στον Ιερό...

Read more
Κουρά Μοναχού στην Ιερά Μονή Παναγίας Λεσινιωτίσσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Κουρά Μοναχού στην Ιερά Μονή Παναγίας Λεσινιωτίσσης

14 Μαΐου 2025

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέσθηκε η μοναχική κουρά ενός νέου μοναχού στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Το απόγευμα της...

Read more
Ενημερωτική Ημερίδα για τους Υπευθύνους των Γραφείων Τύπου και των ασχολουμένων με την επικοινωνία των Μητροπόλεων
Εκκλησία της Ελλάδος

Ενημερωτική Ημερίδα για τους Υπευθύνους των Γραφείων Τύπου και των ασχολουμένων με την επικοινωνία των Μητροπόλεων

14 Μαΐου 2025

Κατόπιν Συνοδικής Αποφάσεως, ληφθείσης κατά τη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 10ης Μαρτίου 2025, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 13 Μαῒου...

Read more
Κουρά Μοναχής στην Ιερά Μονή Αγίου Ιλαρίωνος
Εκκλησία της Ελλάδος

Κουρά Μοναχής στην Ιερά Μονή Αγίου Ιλαρίωνος

14 Μαΐου 2025

Την Δευτέρα 12 Μαΐου 2025 το απόγευμα και κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης...

Read more
Ξεκίνησαν στη Λάρισα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου  Αγίου Αχίλλιου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ξεκίνησαν στη Λάρισα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Αχίλλιου

14 Μαΐου 2025

Ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα στη Λάρισα οι εκδηλώσεις για τον ‬εορτασμό‭ ‬του‭ ‬Πολιούχου‭ ‬της‭ ‬‬Μητροπόλεως‭ ‬μας‭ ‬Αγίου‭ ‬Αχίλλιου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης...

Read more
Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Θεράποντος στην Άρτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Θεράποντος στην Άρτα

14 Μαΐου 2025

Την Τρίτη 13 Μαΐου 2025, το απόγευμα, στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος του θαυματουργού, στον οικισμό...

Read more
Το πρόβλημα της Θεοδικίας στην Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Το πρόβλημα της Θεοδικίας στην Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

13 Μαΐου 2025

Η 8η και τελευταία για το τρέχον Ιεραποστολικό έτος, σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας,...

Read more
Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Χριστοφόρου, προστάτη των οδηγών στο παρεκκλήσι του σταθμού λεωφορείων στην Κατερίνη
Εκκλησία της Ελλάδος

Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Χριστοφόρου, προστάτη των οδηγών στο παρεκκλήσι του σταθμού λεωφορείων στην Κατερίνη

13 Μαΐου 2025

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε το απόγευμα του της Πέμπτης 8 Μαΐου, ο πανηγυρικός Εσπερινός στο Παρεκκλήσιο του Αγίου...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…. Μεγάλη η απουσία του μακαριστού Μητρ. Πατρών Νικοδήμου!
Κηρύγματα

Ομιλία μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ την Κυριακή του Παραλύτου 1998

10 Μαΐου 2025

Ομιλία του μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ την Κυριακή του Παραλύτου 1998 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΩΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ...

«Όταν προστάζει ο Χριστός»

«Άνθρωπον ουκ έχω»

10 Μαΐου 2025
«Όταν προστάζει ο Χριστός»

«Ἴδε ὑγιὴς γέγονας· μηκέτι ἁμάρτανε»

10 Μαΐου 2025
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

10 Μαΐου 2025
Κοιτάζοντας κατάματα την αμαρτία

Η προσφορά της Ορθοδόξου Ελληνίδος

10 Μαΐου 2025
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

«Γιατί οι άγιοι έθεσαν αυτήν την σειρά στις Ευαγγελικές περικοπές;»

6 Μαΐου 2023
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Το μήνυμα της Κυριακής του Παραλύτου

6 Μαΐου 2023
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Ο πόνος στη ζωή μας

14 Μαΐου 2022
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Ο άνθρωπος μας

10 Μαΐου 2020
«Όταν προστάζει ο Χριστός»

«Όταν προστάζει ο Χριστός»

18 Μαΐου 2019
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Ο Ιησούς Χριστός και ο παράλυτος της Βηθεσδά

18 Μαΐου 2019
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Το μήνυμα της Κυριακής του Παραλύτου

29 Απριλίου 2018
“Πειρατήριον εστίν ο βίος του ανθρώπου” (Ιώβ ζ΄,1)

“Πειρατήριον εστίν ο βίος του ανθρώπου” (Ιώβ ζ΄,1)

25 Απριλίου 2018
Next Post
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΡΩΣΣΟ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΡΩΣΣΟ

H  επέτειος των 30 ετών Πατριαρχίας Βαρθολομαίου στις Βρυξέλλες

Μήνυμα Οικ. Πατριάρχου για την επαναλειτουργία του Καθεδρικού Ναού Notre-Dame των Παρισίων

Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Αμβροσίου Επισκόπου Μεδιολάνων στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως

Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Αμβροσίου Επισκόπου Μεδιολάνων στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως

Ο θεσμός των διακονισσών στην ορθόδοξη παράδοση και στους κόλπους της παναιρέσεως του οικουμενισμού

ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΔΥΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ!

Χριστούγεννα χωρὶς τὸν Χριστό! Γίνονται ἄραγε;

Πώς θα γιορτάσουμε με πνευματικό τρόπο τα Χριστούγεννα

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist